Skocz do zawartości

[5000 zł] Alternatywa dla Trek Dual Sport 3 generacji 5

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jest na rynku coś podobnego, czyli:

1. duży sloping ramy
  2. miejsce na oponę min. 2.0 cale z możliwością założenia pełnych błotników
  3. tarczówki
  4. sztywny, najlepiej karbonowy, widelec

?

Marin DSX oczywiście nie spełnia najważniejszego warunku 🙂.

Napisano

Czyli taki trekking na sterydach? :027: Ze sprawdzonych osobiście:

World Traveller - jakiś sloping jest, ale nie wiem czy taki, o jakim marzysz.

Przy czym duży sloping jest jednak niepraktyczny, bo odbiera miejsce w trójkącie - doskonale to widać po braku miejsca na drugi bidon na drugim zdjęciu.

slask-cieszynski-2023-szymon-nitka-09948.thumb.jpg.eaa6fc0407851869bd3a2bc3fa85093b.jpg

A gdybyś zmienił zdanie na temat widelca, to duży sloping ma Tourray - także w wersjach bez paska. Nie ma problemu z szerokością opony, ale może być problem z wysokością. Rozmiar 29'' może nie wejść, chyba że zmieścisz się z szerokością w rozmiarze 28''.

miejsce-przyjazne-rowerzystom-w-malopolsce-malopolska-2021-szymon-nitka-01287.thumb.jpg.ac65fcaa4dfb11fe02ab2d31bfb0ddee.jpg

Szy.

Napisano

@szy, czy ja wyglądam na kogoś kto zapakuje cały majdan na rower i pojedzie w świat? 🤣

Podziwiam Twoje eskapady, ale to nie moja bajka, podobnie jak trekkingi 🙂.

Rozglądam się za lekkim crossem na sterydach albo dobrą bazą pod modyfikacje. Nie zależy mi kompletnie na miejscu w ramie. Ma być lekko, a szerokie opony mają dać powiew komfortu 😉.

Napisano
41 minut temu, chudzinki napisał:

@szy, czy ja wyglądam na kogoś kto zapakuje cały majdan na rower i pojedzie w świat? 🤣

... nie dziw mi się, naprawdę wyglądasz, jakbyś miał duuużo podkładów, różów, pudrów, błyszczyków, pomadek, tuszów do rzęs, torebek i szpilek do zabrania... 🧐 

image.png.4bccdc598516e3551d3f4adf95b4ac64.png

Szy.

Napisano

Podepnę sie pod temat - bo właściwie mam dokładnie takie  same wymagania- może oprócz tego slopingu- jak Chudzinki:)

Niestety na rynku jest tylko Marin DSX, ewentualnie można kupić Treka DS 3 generacji 4 i wsadzić samodzielnie carbonowy sztywny widelec zamiast tego Santoura.

Jest jeszcze Giant Roam - jednak do modyfikacji pozostaje napęd jeśli chcesz 1x + wymiana widelca.

Napisano

@MBane, to mamy problem...

Dzisiaj zrobiłem coś czego bardzo nie lubię, a mianowicie pojeździłem po sklepach rowerowych. 

Do Treka na 99% nie wejdzie na tył 2 cale z błotnikiem, do Roam teoretycznie wejdzie. Poza tym z kupnem odpowiedniego widelca karbonowego też nie jest wesoło. Pozostaje chyba Ali. 

Zostaje Giant ToughRoad... 

Napisano

Miałbyś czas napisać do sprzedającego i mógłbyś zweryfikować ten przebieg? 

Albo ktoś? ;) sprzedającego proszę o nie wystawianie opinii na forum 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...