Skocz do zawartości

[Dętka do wymiany] Kross Esker 1.0

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzień dobry

z rana chcąc wyjechać rowerem zauważyłem, że powietrze w tylnym kole niemalże zupełnie zeszło przez noc, dopompowałem koło, ale kilka chwil później stało się już całkiem miękkie. Planuje sam wymienić dętkę, będę robić to pierwszy raz i nie wiem jaką dętkę dobrać pod moje koła. Rower to Kross Esker 1.0 na WTB Rider 37C/700 na oponie jest też napisane drobnym maczkiem 622x19c. Wiem tylko, że potrzebuje 28 cali, chciałbym dopytać na czym polega cała reszta parametrów i jakie będą potrzebne w tym przypadku.

Napisano
1 godzinę temu, DEFTONES napisał:

Generalnie każda dętka na koło 28 cali. Bardziej istotne jest z jakim wentylem: presta czy schrader?

Presta,

Czyli wystarczy szukać 28 cali z wentylem presta? Bo w niektórych dętkach też napisana jest akceptowalna szerokość np. 1.25"-1.75" i nie wiem jak sprawdzić czy do mojej będzie odpowiednia 

Napisano
Godzinę temu, pakusss napisał:

Presta,

Czyli wystarczy szukać 28 cali z wentylem presta? Bo w niektórych dętkach też napisana jest akceptowalna szerokość np. 1.25"-1.75" i nie wiem jak sprawdzić czy do mojej będzie odpowiednia 

Będzie idealna.

• 3 miesiące temu...
Napisano

Masz oponę 622-19 c i dętka musi mieścić się w tym przedziale. 

Potrzebujesz dętki 19-23c. Jeszcze kwestia wetyla. Jeśli masz cienitki tzn presta to taki i potrzebujesz. Ponieważ z innym wentylem może nie przejść przez obręcz. Natomiast jak masz samochodowy to kup taki sam.

Napisano
W dniu 26.07.2023 o 09:22, pakusss napisał:

Rower to Kross Esker 1.0 na WTB Rider 37C/700 na oponie jest też napisane drobnym maczkiem 622x19c.

Chyba na obręczy jest tak napisane. Przecież na oponach 700x19 już nikt nie jeździ.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...