Skocz do zawartości

[uchwyt] Uchwyt na telefon z power bankiem lub inny patent

1938

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jeżdżę z telefonem i potrzebuję zasilać zarówno telefon i kamerkę. Szukam solidnego uchwytu na telefon z power bankiem, który ma 2 wyjścia. Inna opcja to osobny power bank lub jakieś mocowanie, mała torebka np. na górną rurę lub pod mostek, gdzie włożę zwykły power bank i wyprowadzę 2 kabelki. Możecie coś polecić?

Dla starszych, mniejszych telefonów prawdopodobnie uchwyt Topeak z power bankiem pod spodem.

Dla nowszych, z ekranami większymi niż 6" czego używacie?

Pomysły typu przymocować power banka do ramy opaską uciskową odpadają zwłaszcza w MTB. Torby na górną rurę - korzystałem z takiego rozwiązania, jednak nie jest to zbyt wygodne, uderza się kolanami, a kable lubią się wypinać. Stosujecie jakieś inne patenty?

Niestety jeśli to jest jakaś dłuższa wyprawa lub dłuższy maraton, to telefon z włączonym ekranem padnie szybko, a kamerka wytrzyma max 1,5h.

Cel jest taki, aby telefon mógł posłużyć za komputerek i mapy w jednym (ekran cały czas włączony) i dało się nagrywać dłużej niż godzinę.

Edit: Przy okazji możecie wymienić solidnych producentów, bo Internet zalany jest tanim chłamem. Z tych, co pamiętam, to: Topeak, QuadLock, SKS.

Napisano

Na górną rurę polecam torebki od apidury, z przodu mają specjalne wyjście na kabel. Nie są szerokie bo coś 4,5 cm kolanami na pewno nie zahaczam, ale też używam na gravelu. 

Druga możliwość to cylindryczny powebank i zakup odpowiedniego montażu, np. od Olight :

image.png.791ef27b7a77b919ba018b1c23558264.png

Napisano

Górki dołki korzenie nigdy tel mi nie wypadł. Nawet tej gumki nie używam. Tel ma 6.4 całą, na kiere mała torebkę lub na ramę i po sprawie 

GUB-85-G-85-UCHWYT-ROWEROWY-NA-TELEFON-kierownice.jpeg

i-metalowy-uchwyt-do-telefonu-na-motor-motocykl-gub.jpg

Ja u siebie mam tak

20221210_101617_copy_1156x867.jpg

Napisano

Jak pierwszy raz zobaczyłem ten chiński aluminiowy uchwyt, to pomyślałem "No naprawdę fajnie wykonane"

Ale jak pomyślałem o ewentualnych konsekwencjach spotkania się z tym uchwytem, to przed oczami mam tylko tę scenę:

Napisano

Trzeba by wykonywać chyba skoki żeby klata walnąć w kiere i uchwyt .a jak ktoś tak skacze to po co komu uchwyt na tel . Gleba jest przeważnie bokiem nie powinieneś się z nim spotkać 😃😃😃😃 No ja uprawiam kolarstwo romantyczne 😀 jeżdżę lasy ,szutry, polne drogi , rozglądam się wokół, używam nawi z tel. Bardzo wygodny mocny przydatny uchwyt

Napisano

Wystarczy chwila nieuwagi i nawet na postoju, czy podczas ruszania może się sporo wydarzyć.

Objedzie Ci ręka, czy pęknie Ci łańcuch podczas mocniejszego nacisku i gotowe.

Jasne, że może się to nigdy nie zdarzyć, ale wystarczy raz.

Ja jak wsiadam do samochodu to nie myślę cały czas o tym, że mogę walnąć twarzą czy klatką w kierownicę, ale jak wydzwonię w drzewo to na pewno ucieszy mnie fakt, że przede mną jest poduszka zamiast kolczatki ;)

Problem w tym, że te uchwyty są aż za solidne, a przede wszystkim są zbyt solidnie przymocowane.

W razie uderzenia coś się złamie na pewno, ale nie będzie to ten uchwyt ;)

Nawet jeżeli nie zrobisz krzywdy sam sobie, to choćby wtedy gdy rower się przewraca, lepiej aby ten uchwyt miał prawo się przekręcić lub nawet złamać nie łamiąc telefonu.

Napisano
1 godzinę temu, Maciek.B napisał:

Wystarczy chwila nieuwagi i nawet na postoju, czy podczas ruszania może się sporo wydarzyć.

Objedzie Ci ręka, czy pęknie Ci łańcuch podczas mocniejszego nacisku i gotowe.

Jasne, że może się to nigdy nie zdarzyć, ale wystarczy raz.

Ja jak wsiadam do samochodu to nie myślę cały czas o tym, że mogę walnąć twarzą czy klatką w kierownicę, ale jak wydzwonię w drzewo to na pewno ucieszy mnie fakt, że przede mną jest poduszka zamiast kolczatki ;)

Problem w tym, że te uchwyty są aż za solidne, a przede wszystkim są zbyt solidnie przymocowane.

W razie uderzenia coś się złamie na pewno, ale nie będzie to ten uchwyt ;)

Nawet jeżeli nie zrobisz krzywdy sam sobie, to choćby wtedy gdy rower się przewraca, lepiej aby ten uchwyt miał prawo się przekręcić lub nawet złamać nie łamiąc telefonu.

Może i tak .ale jakbym miał tak do wszystkiego podchodzić to bym nie wychodził z domu 😀😀😀 

Uchwyt dobrze trzyma tel .ma różne ustawienia poziomo pionowo .Góra dół. Jest ok 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...