Skocz do zawartości

[Kaseta] Shimano Deore CS-HG50-10; 11-36 - brakuje większych przełożeń.

rockie

Rekomendowane odpowiedzi

• 5 miesięcy temu...
Napisano

Cześć. Niestety korby 36/22t 10-cio rzędowe według sprzedawców nie będą dostępne. Zakupiłem w promocjach tylny napęd kaseta SHIMANO Deore CS-M4100 srebrny / Liczba rzędów: 10 / Stopniowanie: 11-42 oraz przerzutkę tylną SHIMANO Deore RD-M4120 czarny / Długość wózka: długi - SGS / Liczba rzędów: 10 11. Jak myślicie, czy nie będzie jakiś problemów z taką konfiguracją? 

Napisano

A skąd te 40 bo z pojemności napędu wychodzi 41 i tyle ma tylna przerzutka.Ma to coś wspólnego z przednim napędem? 

Napisano

Zmieniają mi właśnie kasetę z 36 na 42 i przerzutkę. Pojemność przerzutki i moja aktualna pojemność to 41. Pytanie co może się stać, jeżeli wymienię tarczę korby 26 na 24 zęby? 

Napisano

Jaką kasetę i jaką przerzutkę Ci montują? Korba zostaje 36/26? Jaką masz z przodu przerzutkę? Mam dokładnie ten sam problem co Ty i też chciałbym z przodu zmniejszyć małą przerzutkę o 2 zęby (dużą też bym chętnie zwiększył o 2 zęby) lub z tyłu zwiększyć z 36 do 42T. Przejrzałem wszystkie dostępne przednie przerzutki ale mają one niestety objętość 10T, podobno jakieś starsze XT ogarniały 14 czy 16T ale nie znalazłem albo źle szukałem. Ja mam korbę MT500-B2 (36x26T), przednią przerzutkę Deore M6020-D, kasetę tą samą co Ty CS-HG50-10 (11-36T) i tylną przerzutkę XT M781

Napisano

Odpowiedź na początku tematu. Kasetę zmieniono z 36 na 42. Przerzutka tylna podobno wydaliła chociaż ma max 36, więc została. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...