Skocz do zawartości

[Gravel] do 4000zl nowy albo uzywka

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam w tej chwili rockridera 540 ale jednak jezdze 95% po asfalcie 5% sciezki lesne. Mysle o zmianie na gravela - tylko ze budzet maks taki jak w tytule. Cos da sie kupic?

Napisano

Ja mam i zadowolony jestem z Kellys soot 30. Na olx do znalezienia w budżecie. Co prawda na clarisie, ale rama ta sam co w wyższym modelu, więc i sztywne osie, i widelec w pełni carbonowy . Koła chociaż ciężkie, to na piastach novatec. Jak coś to rozwojowa rama. Mi też służy jako taki road plus.

Napisano
9 godzin temu, stanwisniew napisał:

jezdze 95% po asfalcie 5% sciezki lesne

Poszukałbym jakiejś szosy na tarczach pokroju attain/roubaix/contend, założył opony 32c i wystarczy na takie użytkowanie. Ewentualnie całkowicie zrezygnował z tych "5%" i kupił po prostu szosę - do lasu możesz sobie jeździć

Za 4k nie ma szans ani na przyzwoitego (nie mówiąc o dobrym) nowego gravela ani szosę

Napisano

Dzisiaj jezdzilem i przymierzalem sie do marina four cornera - troche travel troche touring. Calkiem wygodny i nie wydaje sie az tak ciezki , 4500zl kosztuje. Warto?

Napisano
15 minut temu, spidelli napisał:

A Nicasio albo jego brat z +?

Okrutnie mi się podoba stalowa ram i rozmyślam nad nim, ale... Oprócz urody stali to same minusy, ciężki, osprzęt słabiutki, itd. Co ciebie przekonało?

Napisano
5 godzin temu, stanwisniew napisał:

Dzisiaj jezdzilem i przymierzalem sie do marina four cornera - troche travel troche touring. Calkiem wygodny i nie wydaje sie az tak ciezki , 4500zl kosztuje. Warto?

IMO nie. Ten rower to skrajność, żeby ko kupować trzeba być pewnym, że właśnie tego szukasz

Napisano
W dniu 24.06.2022 o 09:23, stanwisniew napisał:

A Giant Contend Ar4? Do jest taki road plus chyba wląsnie?

W dniu 24.06.2022 o 09:27, Mihau_ napisał:

Kosztuje ponad 5k, ma najniższą możliwą grupę szosową, mechaniczne hamulce, korbę na kwadrat i waży sporo ponad 10kg, co kto lubi

Tak często wygląda obecnie rynek rowerowy. 10kg plus to norma dla roweru na tarczach i oponie 32c.  

1 godzinę temu, stanwisniew napisał:

Ten advent bedzie lepszy niz shimona sora z four corners?

W nicasio+ jest advent 9rz, jest to dobry napęd ale to typowy gravelowy, dla tych co preferują 50/50 teren/szosa. 

Jak to ma być rower z duża przewagą dróg szosowych, szukał bym aluminium na sorze. 

Napisano
W dniu 23.06.2022 o 21:23, Kajgana napisał:

Kellys soot 30

Też był na mojej krótkiej liście. Nie ma oczek na bagażniki - jeśli komuś to potrzebne a poza tym - IMHO - spoko rower

Napisano

Ogladlaem dzis trubana rc500 flatbar - nie pasuje geometria.

Rometk Finale - tu calkiem fajny i cena atrakcyjna chodz osprzet mocno taki se.

Coraz bardzie zastanawiam czy nie zostac przy rockriderze tylko zmienic kierownice

Napisano

Chyba wybieram jednak miedzy  Rometem Finale albo dołozeniem i kupnem Marina Four Corners. Marin chyba jest wygodniejszy - dzis w koncu przejechałem sie XL.

Tylko czy warto dokładać 1300zł? Claris vs Sora to będzie aż tak na plus  u Marina? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...