Skocz do zawartości

[10000zł] mtb rower do jazdy po lesie/zjazdy asfal

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
8 godzin temu, Yacko napisał:

Dlaczego Trek a nie np. Scale 930 czy Superior XP929 ?

Wybrałem Treka ponieważ mam sentyment do tej marki 😀 dodatkowo rama mi się najbardziej podobała i ma dożywotnią gwarancję, tak wiem że w podobnej cenie u innych marek można dostać lepszy osprzęt ale rower ma się podobać a kwestia gustu to oczywiście indywidualna sprawa. 

8 godzin temu, KrissDeValnor napisał:

Mierzyłeś, czy faktycznie masz 100 mm ( ja np. mam 110, a niby w specyfikacji 100...) ?

Nie mierzyłem ale tyle podaje producent. Na stronie Treka jest informacja że do tej ramy mogę wstawić max 120mm więc to nie powinno mieć negatywnego wpływu na geometrię

Napisano
3 godziny temu, Mondeus87 napisał:

Wybrałem Treka ponieważ mam sentyment do tej marki 😀 dodatkowo rama mi się najbardziej podobała i ma dożywotnią gwarancję, tak wiem że w podobnej cenie u innych marek można dostać lepszy osprzęt ale rower ma się podobać a kwestia gustu to oczywiście indywidualna sprawa.

Rama może się podobać, tak jak piszesz kwestia gustu. Co do gwarancji, to jeszcze kwestia jej realizacji, a różnie z tym bywa. Większość uszkodzeń to mechaniczne a nie wady fabryczne,  a tylko takie podlegają reklamacji. Jednak oczywiście lepiej mieć wieczystą niż nie mieć. Niech Ci służy jak najlepiej.

10 godzin temu, KrissDeValnor napisał:

Lagi wystają na 110 mm, więc skoro Reba 100 miała 100, a Fox 100 ma 110, to coś jest na rzeczy :icon_wink:
Z zaburzeniem geometrii bym nie przesadzał - gdyby było 130, to co innego :yes:

Nie jestem ekspertem od FOXA, ale wydaje mi się, że długość lagi niekoniecznie musi być równa skokowi i pewnie w tym wypadku tak właśnie jest.

Napisano
25 minut temu, Yacko napisał:

Rama może się podobać, tak jak piszesz kwestia gustu. Co do gwarancji, to jeszcze kwestia jej realizacji, a różnie z tym bywa. Większość uszkodzeń to mechaniczne a nie wady fabryczne,  a tylko takie podlegają reklamacji. Jednak oczywiście lepiej mieć wieczystą niż nie mieć. Niech Ci służy jak najlepiej.

Dzięki bardzo! a zapomniałem dodać, że złapałem tego Treka w promocji za 8800zł więc nie mogłem się powstrzymać. 

• Mod Team
Napisano

@Karolx97  Jeżeli ostro nie szalałeś, albo nic Cię nagle nie zaskoczyło, to znaczy, że miałeś za niskie ciśnienie - ze względów bezpieczeństwa amor nie powinien dobijać :no:

Widziałem wczoraj to info o max 120 mm w Treku :yes:
Nie podobają mi się w nim koła - przynajmniej na papierze, bo 28 szprych i szerokość 23 mm, ale pewnie poprawność zaplotu decyduje o bezawaryjności, choć kilka lat temu ludzie narzekali na podstawowe Bontrager'y.
Swoją drogą te w Scale 930 wydają się delikatniejsze niż podstawowe DT Swiss 466D o szerokości 19 mm w moim poprzednim rowerze (przez 24 k km - oprócz jednej pękniętej szprychy - zero problemów)...
PS
Ja też się nie powstrzymywałem, kiedy okazało się, że za 930 -tkę muszę zapłacić 8074 :icon_cool:

Napisano

@KrissDeValnorKoła nawet dają radę a zdziwiło mnie że są dosyć lekkie. Porównywałem z kołami które dostaliśmy w Specialized Chisel (wersja damska) a te są cięższe. Po zakupie planowałem wstawić jakieś DT Swiss lub Shimano XT ale na razie widzę że nie ma potrzeby, zobaczymy ile i co wytrzymają :)  930 też mi się podoba ale z dostępnością w normalnych rozmiarach jest ciężko no i jest droższa. Ale na Foxie i shimano XT z tyłu jeśli się nie myle. Ale dzisiaj zrobiłem jazdę w terenie i jestem mega zadowolony :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...