Skocz do zawartości

[trek dual sport 3] tektro zamiast shimano

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czesc dzis dostałem rower trek dual sport 3 zamiast opisanych w specyfikacji hamulców shimano są załozone tektro..dlaczego?? reklamować czy nie ma duzej roznicy w tych hamulcach?

Napisano

Cytat ze strony Treka.

"Zastrzegamy sobie prawo do wprowadzania zmian w informacjach o produktach zawartych na tej stronie, w dowolnym czasie, bez wcześniejszego powiadomienia, w tym w odniesieniu do produktów, specyfikacji, modeli, kolorów, materiałów i cen. Wskazane ceny są sugerowanymi cenami detalicznymi producenta."

Napisano

Założono hamulce Tektro, ponieważ nie było w danym czasie dostępnych zestawów Shimano na pierwszy montaż. Trek miał do wyboru zmianę specyfikacji, albo w ogóle nie składać roweru.

Napisano

Te hamulce to jeden pies, niektórzy nawet preferują Tektro od tych podstawowych Shimanowskich MT200. Co ważne są kompatybilne z klockami hamulcowymi Shimano.

Napisano

Najprawdopodobniej HD-M275, nie zauważysz IMO a może nawet zmiana na plus. Miałem te hamulce w poprzednim rowerze i byłem z nich bardzo zadowolony.

Napisano

Troche mnie to dziwi bo model tektro jest w modelu nizszym, dual sport 2

Powoli się zastanawiam czy dual sport 3 to był dobry wybór...

zwracac czy zostawic?

Napisano

Przecież nie tylko hamulcami się różnią. Nooo chyba, że od samego napisu "Shimano" najtańsze hamulce zaczynają wybitnie działać

Napisano

Chłopie, zamiast badziewnych hamulców shimano masz tak samo badziewne tektro, robi ci to różnicę? 

Chcesz to oddaj, chcesz to zostaw, twój rower i twoje pieniądze

Napisano

Na swojej stronie Trek w ogóle nie podaje jakie są hamulce w Dual sportach . Ani w 2 ani w 3 . Podstawowe hamulce tektro są równie często stosowane jak podstawowe shimano . Nie sądzę żeby były miedzy nimi wielkie różnice . Jeśli twój dylemat wynika tylko z hamulców to w ogóle nie masz dylematu . Gdyby się okazało że nie są odpowiednie do twoich potrzeb ( w co wątpię ) to i tak musiałbyś wymienić na wyższy model , a markę dobrać wg uznania . Ogólnie Dual sporty są fajnymi crossówkami , tak że jeździć i nie myśleć o pierdołach .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...