Skocz do zawartości

[trek dual sport 3] tektro zamiast shimano

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czesc dzis dostałem rower trek dual sport 3 zamiast opisanych w specyfikacji hamulców shimano są załozone tektro..dlaczego?? reklamować czy nie ma duzej roznicy w tych hamulcach?

Napisano

Cytat ze strony Treka.

"Zastrzegamy sobie prawo do wprowadzania zmian w informacjach o produktach zawartych na tej stronie, w dowolnym czasie, bez wcześniejszego powiadomienia, w tym w odniesieniu do produktów, specyfikacji, modeli, kolorów, materiałów i cen. Wskazane ceny są sugerowanymi cenami detalicznymi producenta."

Napisano

Założono hamulce Tektro, ponieważ nie było w danym czasie dostępnych zestawów Shimano na pierwszy montaż. Trek miał do wyboru zmianę specyfikacji, albo w ogóle nie składać roweru.

Napisano

Te hamulce to jeden pies, niektórzy nawet preferują Tektro od tych podstawowych Shimanowskich MT200. Co ważne są kompatybilne z klockami hamulcowymi Shimano.

Napisano

Najprawdopodobniej HD-M275, nie zauważysz IMO a może nawet zmiana na plus. Miałem te hamulce w poprzednim rowerze i byłem z nich bardzo zadowolony.

Napisano

Troche mnie to dziwi bo model tektro jest w modelu nizszym, dual sport 2

Powoli się zastanawiam czy dual sport 3 to był dobry wybór...

zwracac czy zostawic?

Napisano

Chłopie, zamiast badziewnych hamulców shimano masz tak samo badziewne tektro, robi ci to różnicę? 

Chcesz to oddaj, chcesz to zostaw, twój rower i twoje pieniądze

Napisano

Na swojej stronie Trek w ogóle nie podaje jakie są hamulce w Dual sportach . Ani w 2 ani w 3 . Podstawowe hamulce tektro są równie często stosowane jak podstawowe shimano . Nie sądzę żeby były miedzy nimi wielkie różnice . Jeśli twój dylemat wynika tylko z hamulców to w ogóle nie masz dylematu . Gdyby się okazało że nie są odpowiednie do twoich potrzeb ( w co wątpię ) to i tak musiałbyś wymienić na wyższy model , a markę dobrać wg uznania . Ogólnie Dual sporty są fajnymi crossówkami , tak że jeździć i nie myśleć o pierdołach .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...