Sabarolus Napisano 21 Lipca 2024 Autor Napisano 21 Lipca 2024 Mogę się jedynie zgodzić z @KrissDeValnor FOX z GRIPem pracuje bardzo przyjemnie, bez porównania lepiej od Reby i innych wynalazków RSa z tłumikami TK/Motion Control. Dla mnie wybór byłby prosty - Fox. Czy Rhytm jest mniej sztywny niż Reba? Nie wiem, być może. W ogóle nie zwracam uwagi na takie rzeczy. Cytuj
Dokumosa Napisano 21 Lipca 2024 Napisano 21 Lipca 2024 Rhythm ma też względem perfromance 2x węższe ślizgi i inny stop goleni górnych z mniej trwałą anodą. Trzeba dbać. Niemniej Grip będzie lepszy od wszystkiego co ma tłumik bez separacji powietrze/olej oraz bez obwodu szybkiej kompresji (czyli właściwie wszystko poniżej tłumika charger w RS). Cytuj
Yacko Napisano 21 Lipca 2024 Napisano 21 Lipca 2024 Jeśli chodzi o pracę i wybieranie nierówności jestem zadowolony z Fox32 Rhytm po dostrojeniu pod swoje preferencje. Jednak chodzi mi po głowie zakup Chisela i modyfikacje - na pierwszym miejscu amor z manetką na kierownicy. Foxa wstępnie odrzuciłem ze względu na drogi serwis i małą sztywność, gdzieś widziałem nawet tel labolatoryjny, gdzie bodajże Judy Gold wypadał sztywniej niż Fox32 Rhytm. Poszukam. Szajbajk też pokazywał na filmie, że nie jest zbyt super: Cytuj
Yacko Napisano 22 Lipca 2024 Napisano 22 Lipca 2024 Rozpatrywał ktoś z Was podobny wybór ? https://www.olx.pl/d/oferta/fox-32-float-sc-29-performance-100mm-boost-grip-offset-44-os-15x110-CID767-ID10uCkX.html?isPreviewActive=0&sliderIndex=7 https://www.olx.pl/d/oferta/amortyzator-rockshox-sid-sl-select-CID767-ID10Vr5B.html Cytuj
Dokumosa Napisano 22 Lipca 2024 Napisano 22 Lipca 2024 (edytowane) Ooo, to ten FOX ze sklepu "piramidy", który w regularnej cenie 200EUR tam występował . W sidzie ograniczeniem może być dł. sterówki. Istotna różnica między nimi to sterowanie tł. kompresji manetka vs wajcha na goleni. Edytowane 22 Lipca 2024 przez Dokumosa 1 Cytuj
Yacko Napisano 22 Lipca 2024 Napisano 22 Lipca 2024 3 minuty temu, Dokumosa napisał: Ooo, to ten FOX ze sklepu "piramidy", który w regularnej cenie 200EUR tam występował . W sidzie ograniczeniem może być dł. sterówki. Istotna różnica między nimi to sterowanie tł. kompresji manetka vs wajcha na goleni. Do Chisela L powinna długość wystarczyć. Cytuj
Dokumosa Napisano 22 Lipca 2024 Napisano 22 Lipca 2024 No to jeśli ważysz do 80kg i zależy ci na manetce na kierownicy (przy czym pewnie musisz kupić ją ekstra) to fox. Przy większej masie na trudniejszych singlach może brakować sztywności. Jeździłem dokładnie na takim modelu kilka razy i przy moich 100kg jednak odczuwalnie brakowało sztywności. Z drugiej strony HT o skoku 100mm samo w sobie jest takim ograniczeniem, że planowo w takie trasy bym się nie zapuszczał. Cytuj
KSikorski Napisano 22 Lipca 2024 Napisano 22 Lipca 2024 To dobra uwaga, moim zdaniem pakowanie zaawansowanego amortyzatora do hardtaila jest przestrzeleniem, bo zawsze to tył zacznie najpierw ograniczać niż z przodu przestanie wystarczać prosty motion control. Cytuj
Yacko Napisano 22 Lipca 2024 Napisano 22 Lipca 2024 (edytowane) Bardziej chciałbym zrzucić wagę roweru niż zyskać na zaawansowaniu amora, a niestety nie spotkałem prostych lekkich tylko zaawansowane. Edytowane 22 Lipca 2024 przez Yacko Cytuj
wr81 Napisano 22 Lipca 2024 Napisano 22 Lipca 2024 8 godzin temu, Dokumosa napisał: Ooo, to ten FOX ze sklepu "piramidy", który w regularnej cenie 200EUR tam występował . Faktycznie od kilku dni kontrowersyjny outlet podwyższył ceny dużej części produktów z regularnej oferty ale ma to związek z lansowanymi ostatnio w newsletterach kodami rabatowymi 20% bez minimalnej kwoty zamówienia i 25% powyżej 800 EUR. Zawsze przy rabatach na całość oferty podnosili ceny przynajmniej na część produkótw które potem wracały z powrotem gdy kod nie był już aktywny, zobaczymy czy tak będzie i tym razem. Luksemburskie cwaniaki testują wszystkie opcje. Zawsze zostają newslettery, sam w zeszłym tygodniu na plaży bohatersko zwalczyłem chęć zakupu CC Helma za 180 lub/i ZEBa Selecta za 170EUR ktory zrodził się w przegrzanej od słońca mózgownicy.. Cytuj
Yacko Napisano 23 Lipca 2024 Napisano 23 Lipca 2024 Aktualnie nic ciekawszego niż ten SID nie znalazłem, jednak te żółte naklejki nie za bardzo pasują. Chyba na ciepło powinny zejść bez problemu i jakieś srebrne lub białe można zamówić. https://www.olx.pl/d/oferta/amortyzator-rockshox-sid-sl-select-CID767-ID10Vr5B.html?isPreviewActive=0&sliderIndex=1 Cytuj
wr81 Napisano 23 Lipca 2024 Napisano 23 Lipca 2024 piramida + kontrowersyjny outlet + najpopularniejszy dostawca resellerów z olx, kleineinzigen etc = RCZ Bikeshop. Unikalne miejsce dla koneserów niskich cen ze swoją speyficzną filozofią oraz blaskami i cieniami,z którymi lepiej się zapoznać przed ewentualnym zakupem. 1 Cytuj
martingg Napisano 23 Lipca 2024 Napisano 23 Lipca 2024 W dniu 22.07.2024 o 15:51, Yacko napisał: Do Chisela L powinna długość wystarczyć. Ja do XL chisels comp czyli ta sama konstrukcja i rura cięta na 21 cm była? Chyba jakoś tak Cytuj
Yacko Napisano 23 Lipca 2024 Napisano 23 Lipca 2024 Możliwe, XL ma wyższą główkę do tego podkładki i się robi długość. Cytuj
martingg Napisano 24 Lipca 2024 Napisano 24 Lipca 2024 Upewnij się że te 16,5cm w selecte+ jest ok po prostu. Zresztą dobrze mieć zapas ewentualnie i sobie dać podkładki potem je usunąć według potrzeb jak kto woli Cytuj
Yacko Napisano 24 Lipca 2024 Napisano 24 Lipca 2024 (edytowane) Zmierzę głowkę plus mostek ale wydaje mi się, że nawet jedna podkładka się zmieści. Jak na złość nic nie widzę na zachodnich promocjach a taka Reba za 1000 zł by mi wystarczyła. Edytowane 24 Lipca 2024 przez Yacko Cytuj
Yacko Napisano 24 Lipca 2024 Napisano 24 Lipca 2024 Wracając do tego SID-a: https://www.olx.pl/d/oferta/amortyzator-rockshox-sid-sl-select-CID767-ID10Vr5B.html?isPreviewActive=0&sliderIndex=1 da się po numerze sprawdzić, czy to już ten z poprawionym tłumikiem RaceDay ? Cytuj
Yacko Napisano 24 Lipca 2024 Napisano 24 Lipca 2024 To był SID SL select + z tego co wiem właśnie z race Day występują. Przyznać się - kto mi sprzątnął sprzed nosa towar ? Cytuj
wr81 Napisano 28 Lipca 2024 Napisano 28 Lipca 2024 W dniu 23.07.2024 o 00:27, wr81 napisał: Zawsze przy rabatach na całość oferty podnosili ceny przynajmniej na część produktów które potem wracały z powrotem gdy kod nie był już aktywny, zobaczymy czy tak będzie i tym razem. Można powiedzieć że zarysowany scenariusz się zrealizował - co nie wyklucza dalszych fluktuacji oczywiście. Cytuj
Yacko Napisano 18 Września 2024 Napisano 18 Września 2024 (edytowane) Co sadzicie ? Cena przyzwoita, ale niska wersja SID. https://www.bikestacja.pl/amortyzator-rock-shox-sid-sl-2p-29-15x110-100mm-diffusion-black-p-24918.html?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjw9Km3BhDjARIsAGUb4ny8NB9PObrJIQ7hDZ7YjN1MjtF5TCIK59JIhktsmS0EE2hDJQw2geYaAukREALw_wcB ewentualnie z Chargerem: https://www.olx.pl/d/oferta/amortyzator-rowerowy-rock-shox-sid-select-29-100-mm-nowy-fv-102-CID767-IDVmcXh.html?isPreviewActive=1&sliderIndex=4 Edytowane 18 Września 2024 przez Yacko Cytuj
marcusling Napisano 18 Września 2024 Napisano 18 Września 2024 Zależy od potrzeb i do jakiego roweru ogólnie. W sensie jak obecny amor jest i tak znacznie gorszy to pewnie. Ale jak masz np. Rebe to trudno powiedzieć. A jaki masz rower tzn rama czy reszta osprzętu, że chcesz sida ogólnie? Cytuj
Yacko Napisano 18 Września 2024 Napisano 18 Września 2024 Mam Rebę, ale zastanawiam się nad czymś bardziej czułym (FoX 32 Rhytm pracą mi odpowiadał, ale mało sztywny). Chciałbym też taki amor, gdzie blokada pozwala tylko na minimalny ruch. Cytuj
marcusling Napisano 18 Września 2024 Napisano 18 Września 2024 Ja mam i Rebe i Sida w dwóch rowerach. Pewnie, ze Sid lepiej pracuje - to się czuje ale przykładowo w ogóle by mi się nie chciało zamieniać tej Reby na Sida mimo lepszej pracy. Ale to kwestia indywidualna. Cena jest fajna taniej nie kupisz - jak chcesz wymieniać to kupuj. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi