keltu Napisano 10 Maja 2021 Napisano 10 Maja 2021 Rozglądam się za jakimś tanim (100-150 zł) licznikiem GPS, z tego co widzę w polsce raczej nic nie dostanę pomijając używki. Na Aliexpress trafiłem na markę iGPSPORT i model licznika iGS10S , widzę że wpadły mi jakieś kupony ostatnio i końcowo zapłaciłbym za niego ok 110 zł. Warto? Są jakieś alternatywy warte uwagi w tej cenie?
Dokumosa Napisano 10 Maja 2021 Napisano 10 Maja 2021 Ten igs10s jest bardzo ok. Typowe są problemy jak z każdym tanim (do 800zł) licznikiem GPS czyli dokładność pomiaru dystansu i prędkości (w oparciu o gps) na poziomie nawet -10%, pomiar wysokości oparty o czujnik barometryczny bez możliwości kalibracji. Bateria starcza na zauważalnie dłużej niż w przypadku brytona. Łączność że stracą itp. analogiczna jak w przypadku innych tanich liczników - poprzez aplikację mobilną. Aplikacja prosta i sprawnie działająca.
keltu Napisano 10 Maja 2021 Autor Napisano 10 Maja 2021 Bryton niestety poza budżetem, chyba się zdecyduję na tego igs10s z tego co widzę obsługuje nawet ANT+ więc w razie czego można by sparować z jakimiś dodatkowymi czujnikami np. kadencji. Na dokładnym pomiarze prędkości mi tak bardzo nie zależy do tego kupiłbym coś po kablu, ale fajnie jakby przejechany dystans był w miarę dokładny. Mam jeszcze jedno pytanko, wie ktoś czym to jest zasilane? Wymienna bateria czy jakiś wbudowany aku?
wkg Napisano 10 Maja 2021 Napisano 10 Maja 2021 ANT+ to konieczność. BLE jest bardzo kapryśne - długo się łączy, zrywa połączenie - ANT + jest o niebo bardziej stabilne.
Dokumosa Napisano 10 Maja 2021 Napisano 10 Maja 2021 2 godziny temu, keltu napisał: Bryton niestety poza budżetem, chyba się zdecyduję na tego igs10s z tego co widzę obsługuje nawet ANT+ więc w razie czego można by sparować z jakimiś dodatkowymi czujnikami np. kadencji. Na dokładnym pomiarze prędkości mi tak bardzo nie zależy do tego kupiłbym coś po kablu, ale fajnie jakby przejechany dystans był w miarę dokładny. Mam jeszcze jedno pytanko, wie ktoś czym to jest zasilane? Wymienna bateria czy jakiś wbudowany aku? Taniej niż dodatkowy po kablu dokupić czujnik prędkości po ant+. Kwestia 30-50zl.
keltu Napisano 20 Maja 2021 Autor Napisano 20 Maja 2021 Kupiłem sobie go ostatecznie i już doleciał, ale mam pytanko odnośnie uchwytu, jak to chwycić tak jak na zdjęciu #1 czy dwoma oringami #2 ? Wołam @KrissDeValnor bo kiedyś wspominałeś że masz tego IGS'a. 😛
Mod Team KrissDeValnor Napisano 20 Maja 2021 Mod Team Napisano 20 Maja 2021 U mnie się trzyma na jednym - istotne, żeby się nie przesuwał.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.