Lextalionis Napisano 15 Kwietnia 2021 Napisano 15 Kwietnia 2021 Jeżeli są zmainy w napędzie to Decathlon zapomniał zakutalizować opisów. Opisy na stronie Decathlon w innych krajach też nie są zaktualizowane.
PawelW84 Napisano 15 Kwietnia 2021 Autor Napisano 15 Kwietnia 2021 W sobotę odbiór więc się okaże. Ciekawe czy ten lunar to kaseta 10-52 z przerzutką czy tylko sama przerzutka w wersji lunar obsługująca już kasety 10-52
Gzimo Napisano 15 Kwietnia 2021 Napisano 15 Kwietnia 2021 Na stronie deca pokazuje ze sa dostepne 3szt XC 900S ale teraz pytanie czy to "starszy" model czy na ten rok .
PawelW84 Napisano 15 Kwietnia 2021 Autor Napisano 15 Kwietnia 2021 Ja widzę że dostępny jest tylko Lunar
Lextalionis Napisano 15 Kwietnia 2021 Napisano 15 Kwietnia 2021 Wracając jeszcze do kwestii hamulców. Wczoraj w końcu udało mi się pierwszy raz 'objechać' nowy rower w zestawie przód: Shimano M6100 + klocki Semi-Metalic Jagwire (klocki świeżo założone) + tarcza RT66 180mm, tył: Sram Level T + oryginalne klocki + tarcza RT66 160mm (czekam na jakiś wolny termin w serwisie żeby mi wymienili przewód na dłuższy). Wrażenia są takie, że różnice w czuciu hamulców są ogromne. Zdecydowanie nie leży mi charakterystyka pracy Sram. Wiem, że tutaj czynników jest sporo bo nieoryginalne tarcze pod Levelem i zupełnie inne klocki, ale przy tym zestawieniu klamka wchodzi zdecydowanie głębiej niż w Shimano i mam wrażenie, że długo, długo nic się nie dzieje i dopiero zaczynają hamować. Dla porównania w Shimano hamulce 'łapią' dużo szybciej ale znacznie łatwiej jest kontrolować siłę z jaką hamują.
PawelW84 Napisano 17 Kwietnia 2021 Autor Napisano 17 Kwietnia 2021 Rowerek odebrany. Pomiar wagi z pedałami w sklepowym setupie dla rozmiaru XL wyszedł 11,26kg - deklarowane 10,7kg bez pedalow wydaje się być trochę naciągnięte. Chociaż waga podawana była dla wersji z kaseta 10-50 i opon Hutchinson Skeleton 2.1 a są Kraken 2.3, jutro sprawdze . Bardzo miłym zaskoczeniem jest przerzutka i manetka Sram Eagle GX Lunar z kaseta 10-52
Mod Team bogus Napisano 17 Kwietnia 2021 Mod Team Napisano 17 Kwietnia 2021 Jakiś ten GX w wersji special edition. Normalnie jest szara, taka jak największą zębatka kasety, a u Ciebie czarna. Niemniej rowerek świetny i waga się zgadza.
PawelW84 Napisano 17 Kwietnia 2021 Autor Napisano 17 Kwietnia 2021 Nie zwróciłem uwagi, wydaje mi się że największą koronką, przerzutka i manetka są w jakimś odcieniu granatu/niebieskiego
Mod Team bogus Napisano 17 Kwietnia 2021 Mod Team Napisano 17 Kwietnia 2021 Może tylko na zdjęciu tak wygląda.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.