pawels237 Napisano 5 Stycznia 2021 Napisano 5 Stycznia 2021 Witam. Posiadam piastę shimano FH-RM66. Postanowiłem zrobić serwis bębenka według tutoriala z youtube. Wszystko ładnie poszło ale tykanie zapadek jest bardzo ciche, przed serwisem było słuchać cykanie głośniej. W tym modelu są dwie zapadki. Po założeniu kasety nie słychać cykania zapadek, gdy ręką obrócę kasetę o nawet pełnego obrotu nie zrobi. Czy to problem??? Może za dużo smaru użyłem albo nie odpowiedni??? Smar który użyłem to SHIMANO Dura Ace Premium Grease.
PrzeLuka Napisano 5 Stycznia 2021 Napisano 5 Stycznia 2021 Teraz, pawels237 napisał: Może za dużo smaru użyłem Na 100 %. Ja zapadki smaruje w zasadzie tylko oliwką.
TheJW Napisano 5 Stycznia 2021 Napisano 5 Stycznia 2021 Teraz, pawels237 napisał: Może za dużo smaru użyłem albo nie odpowiedni??? Sam sobie odpowiedziałeś. Tego typu smaru nie używa się na zapadkach. W ogóle nie powinno się używać smaru stałego, chyba, że małą ilość smarowidła o niewielkiej lepkości. Najlepiej użyć oliwki, jak wspomniał kolega wyżej. Mavic ma nawet dedykowaną do tego celu.
pawels237 Napisano 5 Stycznia 2021 Autor Napisano 5 Stycznia 2021 Dodałem kilka kropel (5) oleju do łańcucha finish line zielony. Pytanie czy z czasem to się rozrusza i będzie chodzić? Czy jednak może uszkodzić bębenek?
TheJW Napisano 5 Stycznia 2021 Napisano 5 Stycznia 2021 Bębenka raczej nie uszkodzisz. Co najwyżej swoje zęby, jak będziesz chciał depnąć, a zapadki się przykleją. Dodanie zielonego FL (który sam w sobie jest gęsty i lepki) spowoduje powstanie brei. Może będzie to chodzić trochę lepiej, ale do przyzwoitości na pewno sporo zabraknie. Na Twoim miejscu zdjąłbym bębenek, wyczyścił szmatką lekko nasączoną w odtłuszczaczu po czym nałożył kilka kropel jakiejś rzadszej oliwki. Nie pryskaj niczym bezpośrednio na bębenek, bo wypłuczesz smar z łożysk w bębenku!
PrzeLuka Napisano 5 Stycznia 2021 Napisano 5 Stycznia 2021 Zakropienie bębenka rozrzedzi smar nie tylko na zapadkach. Na Twoim miejscu rozebrał bym bębenek i zrobił to jeszcze raz. Robiłem testowo takie "płukanki" celem sprawdzenia ile bębenek jest w stanie wytrzymać. Da się pojeździć ale nie za długo.
pawels237 Napisano 5 Stycznia 2021 Autor Napisano 5 Stycznia 2021 Ok. Dzięki Zrobię to jeszcze raz. Smar do kulek może być? A do zapadek jaki olej? Aktulanie mam w domu - finish line dry zielony - WELDTITE Olej Do Łańcucha TF2 endurance ceramic lubricant - olej do łańcucha jaki z decathlona (rzadki) Który wybrać? Czy lepiej kupić jakiś przeznaczony do bębenka?
Punkxtr Napisano 5 Stycznia 2021 Napisano 5 Stycznia 2021 Do piasty Shimano oliwka średnio się nadaje (choć nie ukrywam, że kiedyś też robiłem tego typu eksperymenty i działało dobrze, ale jednak interwały serwisowe były częste), bo oprócz zapadek są tam jeszcze łożyska kulkowe, które powinny poruszać się w lekkim, ale jednak smarze. Kup sobie smar do bębenków Shimano: https://rowerek.pl/product-pol-11149-Smar-do-bebenkow-piast-Shimano-uniw.html?gclid=CjwKCAiAudD_BRBXEiwAudakX3Yjn45f_gUCV47HOIng3qOIKjLSCn2d_dB7cCdmTdbDmDRJklojexoColQQAvD_BwE Jest tani, dobry i zapewne starczy Ci go do końca życia.
PrzeLuka Napisano 5 Stycznia 2021 Napisano 5 Stycznia 2021 Do kulek to nawet ŁT się nada. Zapadki po prostu przetrzyj delikatnie oliwką i to też w zasadzie nie ma znaczenia jaką. To nie jest mega zaawansowana piasta żeby się jakoś specjalnie rozwodzić nad tym czym ją smarować. Zapadki rzadkim jak woda TopKettem smaruje i nic się nie dzieje. Kulki smar stały, zapadki oliwka ot wsio.
wkg Napisano 5 Stycznia 2021 Napisano 5 Stycznia 2021 Ale sprzęgiełka DT nie mają zapadek Czasem myślę, że niczym nie trzeba smarować
PrzeLuka Napisano 5 Stycznia 2021 Napisano 5 Stycznia 2021 Teraz, wkg napisał: Ale sprzęgiełka DT Ale nie rozmawiamy o DT
Punkxtr Napisano 5 Stycznia 2021 Napisano 5 Stycznia 2021 Osobiście uważam, że smar DT nie jest niczym szczególnie fajnym. Stosuję go do DT, ale np. w przypadku Ratcheta 54T nawet jego mała ilość IMHO może upośledzać pracę i taki Shimano byłby pewnie ok. Shimano to chyba jeden z najbardziej uniwersalnych smarów - niczego nie zakleja, przy czym nie jest zbyt rzadki. Wracając do tematu - ŁT na łożyska do bębenka to kiepski pomysł z tego względu, że to nie są zamknięte profile, tylko smar po pewnym czasie przedostaje się do zapadek i wymieszany z brudem w niesprzyjających warunkach może je zaklejać. Jeśli serwisuje się często, smaru w środku jest niewiele i waruny są ok, to równie dobrze można nałożyć tam Benecolu i też zadziała.
wkg Napisano 5 Stycznia 2021 Napisano 5 Stycznia 2021 38 minut temu, PrzeLuka napisał: Ale nie rozmawiamy o DT Wiem, tyle, że odpowiedziałeś pod moim postem więc miałem cień nadziei
cervandes Napisano 5 Stycznia 2021 Napisano 5 Stycznia 2021 54 minuty temu, wkg napisał: Ale sprzęgiełka DT nie mają zapadek Czasem myślę, że niczym nie trzeba smarować A DT 370 co ma?
wkg Napisano 5 Stycznia 2021 Napisano 5 Stycznia 2021 Nie ma sprzęgiełek : ) Moje pytanie było czysto egoistyczne, pytałem o moje (350)
Kruk_Szaj Napisano 6 Stycznia 2021 Napisano 6 Stycznia 2021 Ja do swojej 240s daje Kluber'a, ma lepsze właściwości smarne niż ten DT, nie mniej jak idzie o system ratchet dałbym oryginalny smar i może z 1-2 kropelki oliwki do łańcucha. Do zapadek shimano, jak serwisuje takie piasty, daje smar o dość niskiej lepkości ale dużym poślizgu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.