KNKS Napisano 13 Października 2020 Napisano 13 Października 2020 Czy ktoś może podrzucić jakieś typy o charakterystyce zgodnej z Vittoria Bardzo TNT. Interesują mnie opony które dają radę w trudniejszym, bardziej wymagającym terenie, oczywiście biorąc pod uwagę ograniczenia hardtail'a. Warunki użytkowania to tereny od płaskich szutrów i ścieżek Śląska do jesiennych Beskidów. Czyli XC i XCM. Odpadają "papierowe ścianki" i "wyścigowe rakiety" które dziurawią się od samego patrzenia i nie dają rady na kamienistych szlakach. Koniecznie tubeless. Koniecznie zwijane. Niska masa nie jest priorytetem. Ktoś coś ?
Mod Team bogus Napisano 13 Października 2020 Mod Team Napisano 13 Października 2020 Continental CrossKing lub Maxxis Forekaster, te opony rozważałem swego czasu na podobne warunki.
KNKS Napisano 13 Października 2020 Autor Napisano 13 Października 2020 @bogus92 Na którą z wymienionych opon się zdecydowałeś ? @Alsew Dla odmiany. Jak dotąd nie jeżdziem na lepszej oponie niż Barzo TNT, ale obecnie jest problem z dostępnością świeżych opon w kolorze "antracyt". A te z beżowym bokiem nie pasują mi do stylówy Jak tylko trafię gdzieś TNT na aktualnym DOT to od razu kupię. Intryguje mnie ten Forekaster. Jeżdził ktoś na tym w warunkach XC/XCM ?
kipcior Napisano 13 Października 2020 Napisano 13 Października 2020 Schwalbe Rocket Ron jest porównywalna do Barzo. Tylko tył się zdziera w oczach więc jak Ci to nie przeszkadza, to polecam Chociaż ja miałem tą wersję przed kolorowymi paskami, może teraz jest lepiej. A może nie.
KNKS Napisano 13 Października 2020 Autor Napisano 13 Października 2020 @kipcior RocketRon jest, jak dla mnie zbyt delikatny i mało przyczepny. Przynajmniej w porównaniu do Barzo. To znaczy świetnie lata po suchym i twardym, ale po mokrym i jesiennym zbyt szybko gubi trakcję. Poza tym, z tego co pamiętam, to krzywo układa się na feldze.
Mod Team bogus Napisano 13 Października 2020 Mod Team Napisano 13 Października 2020 4 minuty temu, KNKS napisał: @bogus92 Na którą z wymienionych opon się zdecydowałeś ? Na żadną postawiłem na Mezcala, bo u mnie większość to suche lub lekko wilgotne tereny, ale przy Cross Kingach byłem bardzo blisko zakupu. Uznałem, że Mezcal na moje szutry, las i bezdroża w zupełności wystarcza, a jak się okazało ostatnio całkiem nieźle radzi sobie także w błocie i na mokrym.
danielson Napisano 5 Listopada 2020 Napisano 5 Listopada 2020 @KNKS mogę przy okazji zapytać jaką szerokość mają u Ciebie Barzo i na jakiej obręczy?
KNKS Napisano 6 Listopada 2020 Autor Napisano 6 Listopada 2020 21 godzin temu, danielson napisał: @KNKS mogę przy okazji zapytać jaką szerokość mają u Ciebie Barzo i na jakiej obręczy? Proszę bardzo. Szerokość przy ciśnieniu 1,8 bar wynosi: 56,2 mm. Obręcz: 25 mm. Opona w wersji TNT.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.