Gość Napisano 29 Lipca 2020 Napisano 29 Lipca 2020 Praktycznie rok temu rozjechała mi się oryginalnie (raczej oryginalnie, bo wątpię, żeby sąsiadka coś przy rowerze grzebała) montowana w authorze dętka na tylnym kole. Zrobiła się dziura na klejeniu: Dzisiaj jadę sobie wesoły, bo ładna pogoda, nieznane tereny i już te 25km za mną a drugie przede mną. Zaczyna mi koło przednie znosić - zatrzymuję się i flak. Po sprawdzeniu dętki od razu patrzę - podłóżna dziura wzdłuż klejenia od strony wewnętrznej. Druga chińska tandetna dętka rozdziurawiła się dokładnie w ten sam sposób... Fakt, że przejechała ze mną 3tyś+ km no ale bez przesady! A dlaczego taki temat? Ano z tyłu mam założoną od 2tyś dętkę znanej marki i nie mam z nią żadnych problemów. Co więcej, dla własnej ciekawości przeprowadziłem "test" i napompowałem przód (z chinolem) i tył w jednym dniu do tego samego ciśnienia po miesiącu z przodu uciekł mi "bar" tył był praktycznie nieruszony... Authorze nie żydź na gumach i dawaj tam coś porządnego...
WaGiant Napisano 29 Lipca 2020 Napisano 29 Lipca 2020 No . Tylko że takie ,,rozłażenie" się na szwie nie jest domeną tylko taniej chińszczyzny . Miałem kiedyś superlighty którejś ze znanych firm i po jednym sezonie też się rozlazły . Obie .
Mod Team durnykot Napisano 29 Lipca 2020 Mod Team Napisano 29 Lipca 2020 37 minut temu, Danuel napisał: podłóżna dziura 38 minut temu, Danuel napisał: rozdziurawiła się Wiem ,że pandemia i szkoła on-line. Wiem, że język polski jest trudny. Ale aż tak? Proponuję napisać do Autora lub dystrybutora z tym problemem. Na pewno wezmą Twoje sugestie pod uwagę.
Gość Napisano 29 Lipca 2020 Napisano 29 Lipca 2020 Czyżby mod uważał, że mój mizerny poziom polszczyzny wpływał na jakość ogumienia na świecie. To całkiem prawdopodobne! Niestety już nie poprawię się
Mihau_ Napisano 29 Lipca 2020 Napisano 29 Lipca 2020 Serio ktoś ma problem z tym, że dętka za dychę wytrzymuje TYLKO 3000km?
Gość Napisano 29 Lipca 2020 Napisano 29 Lipca 2020 Czy mam problem? Miałbym problem bez zapasowej dętki w terenie, a tak wymieniłem i pojechałem dalej. Po prostu dziwi mnie to, że rozeszły się w tym samym miejscu - czyli jest tam jakaś wada produkcyjna. @WaGiant Ja rozumiem, że to wychodząca technologia, przynajmniej w MTB, bo miasto i szosa dalej opanowana przez dętki dlatego pewnie i wielkie firmy już nie inwestują w rozwój. Tak jak pisałem mam jednego conciaka z tyłu z 2tyś i zobaczymy, jak się będzie trzymał dalej. Nie są to jakieś specjalne lekkie gumy, więc oczekuję wytrzymałości.
Mod Team mrmorty Napisano 29 Lipca 2020 Mod Team Napisano 29 Lipca 2020 4 godziny temu, Danuel napisał: Niestety już nie poprawię się założymy się?
Hardcore90 Napisano 29 Lipca 2020 Napisano 29 Lipca 2020 Generalnie, widuje co dzień kilkanaście dętek mocno wadliwych, po napompowaniu większość to graniastosłup, a najlepiej jak kwadrat. Sam prywatnie używam dętek B.........'a i montuje je w każdym rowerze serwisowym. Dętka kosztuje 20zł. Żadnych problemów, dętki nie pękają przy wentylach i nie dziurawią się same.. Mowa o dętkach 24 do 29', w każdej wersji wentyla AV, DV, PV od 25c do plusowych 27,5/2,9 / 4.0 Czasami pech jest góra xD
Booby Napisano 30 Lipca 2020 Napisano 30 Lipca 2020 Potwierdzam, dętki z tego strasznego sklepu mam w każdym rowerze i nigdy nie było najmniejszych problemów. Na szczęście nie ma w Polsce inflacji i zawsze dwie kosztowały 11pln a teraz tylko 20
Gość Napisano 30 Lipca 2020 Napisano 30 Lipca 2020 À propos "inflacji" za conciaki płaciłem 12zeta rok temu dzisiaj, a kosztują 17... Słaby złoty zabija we mnie chęć większych zakupów rowerowych - a miałem składać w tym roku pierwszego porządnego hardtaila. @mrmorty no możemy się założyć - chybachyba że przyznacie mi prawo do edytowania starszych postów, to wtedy poprawię.
Mod Team durnykot Napisano 30 Lipca 2020 Mod Team Napisano 30 Lipca 2020 @Danuel, skoro zakładasz ,że Twój poziom poprawnej pisowni się nie poprawi, to pośrednio przyznajesz,że masz swój język ( i osoby czytające Twoje posty ) w głębokim poważaniu. 2 godziny temu, Danuel napisał: Słaby złoty zabija we mnie chęć większych zakupów rowerowych Możliwe,że polski złoty tak reaguje na brak szacunku do polszczyzny. Z drugiej strony wyższe ceny nie muszą być bezpośrednio związane z kursem złotówki.
Mod Team mrmorty Napisano 30 Lipca 2020 Mod Team Napisano 30 Lipca 2020 Ja mam na uwadze zakład gdzie w przyszłości będziesz błyszczał poprawną polszczyzną - wtedy Ty wygrywasz, natomiast gdy wygram ja to... Także tego, proszę się trochę przyłożyć na przyszłość
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.