Skocz do zawartości

[Stojak] Stojak rowerowy ,uchwyt seriwsowy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Proszę o jakiegoś linka z przetestowanym niedrogim, aczkolwiek wystarczającym stojaczkiem serwisowym do prywatnego użytku, typu wyczyszczenie i nasmarowanie napędu

Napisano

Nie stojaczek tylko stojak i nie link tylko LIDL, podobno był niedawno,  na allegro pojawiają się z marżą. Mam, działa,  dobry.

Jeśli jednak  jednak stojaczek  karzełek  pod tylne koło bo bardzo mało miejsca to trzeba dobrać do konkret roweru. przymierzyć. Haczyki muszą pasować do ramy i nie zawadzać o szprychy kiedy koło się kręci...

• Mod Team
Napisano

Tak jak koledzy wyżej napisali. Długo polowałem na stojak w Lidlu i polecam. Kilka użyć już za mną i do okazjonalnego serwisu jak najbardziej jest w porządku. Przydatna dla mnie jest półeczka z magnesem, która nie zawsze występuje w stojakach, w tej cenie nic lepszego nie znajdziesz.

Napisano
5 godzin temu, Mihau_ napisał:

(powinien być na sklepie online)

kurcze właśnie też szukam ale online nie ma niestety, trzeba poczekać.,

• Mod Team
Napisano

Online w tym roku jeszcze nie było. Też chciałem zamówić, ale oferowały go tylko sklepy stacjonarne i w końcu upolowałem ostatnią sztukę przez przypadek.

• Mod Team
Napisano

To nie jest stojak z Lidla, ale wygląda dokładnie tak samo. Ze zdjęć różni się tylko kolorem rury górnej i rury od uchwytu (czaene vs srebrne) dodatkowo ten ma metalowe szybkozamykacze, a Lidlowy ma plastikowe.

Generalnie będzie Pan zadowolony. :)

• 4 tygodnie później...
  • Mod Team
Napisano

To zależy jak mocno zaciśniesz. Do ram karbonowych są także dedykowane stojaki, gdzie rower opierasz o górną rurę, bez skręcania. Myślę, że rozsądnie używając stojaka nie zrobisz krzywdy ramie. Zawsze można zacisnąć stojak na sztycy. W razie gdyby coś miało pójść nie tak będzie mniejsza strata.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...