MateuszL Napisano 8 Września 2019 Napisano 8 Września 2019 Witajcie Bije się z myślami czy kupować blat SLX 32 czy 34t ? Aktualnie mam 30t i brakuje mi trochę na prędkości a i jest taki lekki niedosyt między biegami. Raz za lekko a raz za ciężko ? Możecie coś doradzić ?
piter614 Napisano 8 Września 2019 Napisano 8 Września 2019 Generalnie wszytko zależy od tego jaki masz dokładnie napę 1x lub 2x i co masz z tyłu za kasetę,oraz ile masz z tyłu biegów Wtedy uważam że albo dobierasz tylną kasetę z innym stopniowaniem by nie mieć dziury w przełożeniu ,różny producent różne stopniowanie Możesz użyć sobie np kalkulatora przełożeń Lub gdy chcesz spróbować czegoś nowego może blat owalny o stopniowaniu 32t (tutaj musisz sobie już dokładnie poczytać) bo jest chyba tak że jak bierzesz 30 to jest 30/32 (jakoś tak
MateuszL Napisano 8 Września 2019 Autor Napisano 8 Września 2019 Shimano SLX CS-M7000, 11x46T, 11s Fakt zapomniałem dopisać, że napęd to 1x11. Aktualnie głównie jeżdżę po mieści, lasy, pola.
piter614 Napisano 8 Września 2019 Napisano 8 Września 2019 To powiem że poszedł bym w owalną 32/34 i byłbyś zadowolony
MateuszL Napisano 8 Września 2019 Autor Napisano 8 Września 2019 Jakoś no nie jestem przekonany do do owalu (boje się) nie wiem czy w klasykę bym nie wszedł...
piter614 Napisano 8 Września 2019 Napisano 8 Września 2019 Jak nie masz dużych przewyższeń to 34 będzie optymalna Ja mam napęd 2x10 28/38 10x11/46 i przyznam że jest uniwersalny i dużo daje możliwości
KurczakNorris Napisano 8 Września 2019 Napisano 8 Września 2019 Jajco jest fajne, nie ma się co bać. Bardziej płynnie się kręci pod górkę, zwłaszcza na platformach. Kto raz spróbował owalu w 1xXX, do okrągłej tarczy już nie wraca.
MateuszL Napisano 8 Września 2019 Autor Napisano 8 Września 2019 Nie u mnie (śląsk) jest dość płasko. Jedynie gdzie można fajnie pojeździć to hołdy. Aktualnie mojego fathom 1 2018r wykorzystuję na dojazdy do pracy, działkę i wypady z żoną (weekend). Wrzuciłem mu ogumienie 2.0 i bardziej odczułem, że brakuje, może nie koniecznie na prędkości bo się nie ścigam ale jakby to napisać miedzy biegów. A możecie rzucić jakimś linkiem do tego jaja ?
Gość Napisano 8 Września 2019 Napisano 8 Września 2019 Zdecydowanie 34, przy 30 to praktycznie kręcenie w miejscu
MateuszL Napisano 8 Września 2019 Autor Napisano 8 Września 2019 Moja żona jak się przejechał na moim rowerze to wybuchła śmiechem... Mówi, że się zajechała a rower w miejscu stał Ok to co jajco czy zwykłą ??
piter614 Napisano 8 Września 2019 Napisano 8 Września 2019 Zobacz sobie na jakiem na banless.pl maja dobre zębatki Przyznam że sam używałem sam i byłem mega zadowolony
Gość Napisano 8 Września 2019 Napisano 8 Września 2019 Ja powiem Ci z ogólnego doświadczenia z komponentami rowerowymi, że dopóki sam nie sprawdzisz, to się nie przekonasz Bierz jajco, nie spodoba się, to sprzedasz i kupisz zwykłą Zerknij na HCC Components. Miałem od nich, a właściwie od Hell'o MTB ( ten sam wykonawca) zębatkę NW 32T. Wydaje mi się że aktualna Octane One jest nieco lepsza, ale o tamtej też złego słowa powiedzieć nie mogę.
MateuszL Napisano 8 Września 2019 Autor Napisano 8 Września 2019 Teraz, piter614 napisał: Zobacz sobie na jakiem na banless.pl maja dobre zębatki Przyznam że sam używałem sam i byłem mega zadowolony Właśnie ich wyczaiłem To co Panowie pod moją jazde i średnią kondycje, Jajo i 34t ?
Gość Napisano 8 Września 2019 Napisano 8 Września 2019 34T ja bym brał. Prawdę mówiąc, gdybym stał przed takim wyborem dla siebie, biorąc pod uwagę że mieszkam na płaskim, brałbym nawet 38T. 30T z kasetą 46T to jest dobre jak wjeżdżasz na pionową ścianę
MateuszL Napisano 8 Września 2019 Autor Napisano 8 Września 2019 Nie no 38t to mnie juz zabije hehe. Teraz tak myślę czy jak założę 34t łańcuch nie będzie za krótki ??
Gość Napisano 8 Września 2019 Napisano 8 Września 2019 Pytanie czy aktualnie masz optymalną długość. Jeżeli tak, to rzeczywiście może być z tym problem. Właśnie z tego powodu, ja zawsze czekałem z wymianą zębatki do momentu wymiany łańcucha i kasety.
MateuszL Napisano 8 Września 2019 Autor Napisano 8 Września 2019 No nic to się łańcuch wymieni i tyle czyli co ostatecznie 34t i teraz dylemat owal czy zwykła ?
Brombosz Napisano 9 Września 2019 Napisano 9 Września 2019 10 godzin temu, MateuszL napisał: Teraz tak myślę czy jak założę 34t łańcuch nie będzie za krótki ?? Dobre pytanie. Mnie od dłuższego czasu zastanawia co by było z łańcuchem na ugiętym zawieszeniu, przy zmianie z okrągłej 32z na owal 32z.
Arni220 Napisano 10 Września 2019 Napisano 10 Września 2019 Daj owala 34 i w przyszłości zmień kasetę na 11-40. Bedzie nieco mniej dziur na lekkich biegach choć i tak bez cudów. Potrzebował byś kasety 11-32, by zlikwidować poważnie te dziury, ale jak to będzie chodziło z twoją przerzutką? Ja bym próbował.
piter614 Napisano 10 Września 2019 Napisano 10 Września 2019 W dniu 9.09.2019 o 08:44, Brombosz napisał: okrągłej 32z na owal 32z Raczej tutaj ci nie zaszkodzi miałem tak w krossie soil i nie miało to wpływu podczas uginania zawieszenia Jeżeli masz bardziej płasko dał bym jak kolega wyżej owal 34
radziuGD Napisano 10 Września 2019 Napisano 10 Września 2019 Na płaskim owal nic zupełnie nie da po za tym że sprzęgło będzie cały czas pracowało w zmieniarce. A co do samej magii jaja...mając w rowerach owale i zwykłe, nie odczuwałem żadnej różnicy przesiadając się miedzy nimi - ale to tylko moja opinia.
Brombosz Napisano 10 Września 2019 Napisano 10 Września 2019 35 minut temu, piter614 napisał: Jeżeli masz bardziej płasko dał bym jak kolega wyżej owal 34 19 minut temu, radziuGD napisał: Na płaskim owal nic zupełnie nie da po za tym że sprzęgło będzie cały czas pracowało w zmieniarce. Pytam pod kątem gór i podjazdów. Jako użytkownik platform chciałem sprawdzić ten owal w praktyce bo nigdy nie miałem okazji. Czasami brakuje mi płynności w pedałowaniu, szczególnie po kamyczkach, gdzie trzeba się wspomagać obsługą sztycy i czasem wstać podpompować. Połączenie kaseta 11-42 i blat 32 raczej mi odpowiada i nie będę tego zmieniał... Niby brakuje gdzie nie gdzie płuca, ale wychodzę z założenia, że łyda sama się nie wyrabia i jak się robi za twardo to nakręcam się wtedy na trening. W przyszłości, ewentualne zmiany byłyby w drugą stronę, ale to już raczej nowy rower i inny napęd. 47 minut temu, piter614 napisał: Raczej tutaj ci nie zaszkodzi miałem tak w krossie soil i nie miało to wpływu podczas uginania zawieszenia No właśnie o to mi chodzi. Czy mając łańcuch zakuty metodą na "+ 1 ogniwo", jak założę zębatkę owalną, nie narażę wózka przerzutki na uszkodzenia kiedy przytrafi mi się dobić zawiechę przy jednoczesnym obrocie korbą? Dodam, że przerzutka to RD-M8000 GS i rama to cztero-zawias z horstem. Naoglądałem się różnych filmików gdzie faktycznie widać, że wózek pracuje jak kręci się owalem.
radziuGD Napisano 10 Września 2019 Napisano 10 Września 2019 O zerwanie przy dobiciu możesz się nie obawiać, raz że praktycznie dobicia nie występują gdy masz najlżejsze przełożenie, a dwa to już na pewno nie kręcisz wtedy korbą.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.