Skocz do zawartości

[Suport, Korba] Wymiana suportu i korby

WiechuuS

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Posiadam rower Kross Hexagon X1 https://www.kross.pl/pl/mtb-26/hexagon-x1

Przerzutki 3x7.

Nadszedł czas na wymianę suportu i korby ( stary zaczął trzaskać przy pedałowaniu), jednak nie wiem jaki będzie odpowiedni. Nie chciałbym wydawać dużo kasy, lecz wolałbym, żeby nie było to najtańsze rozwiązanie. Zdjęcie modelu starego suportu w załączniku. Niestety nie mam miarki, aby dokładnie zmierzyć.

Moglibyście podesłać jakieś propozycje, aby oba elementy były do siebie spasowane. Czy podczas ich wymiany trzeba też zając się czymś innym?

Przechwytywdfdsfsanie.PNG

Napisano

Masz mufę BSA 68 mm, czyli standard. Obecnie oś suportu ma 120 mm, ale ten parametr dobiera się do korby. Kupujesz więc korbę i suport do niej pasujący i voila. 

Ile chcesz wydać i czy chcesz coś zmieniać w wielkości zębatek? Jeśli nie to przerzutka zostaje i po kłopocie.

Napisano

Jeżeli nie trzeba to nie chciałbym nic zmieniać. Myślę, że kwota około 120zł.

PS: nie wiem czy nie będzie lepszy minimalnie krótszy, ponieważ obecnie mam przesunięte to do ustawiania przerzutek w prawo jak się tylko da

Napisano

Suport jest dobry, ale pasował nie będzie - ma włoski gwint oraz przeznaczony dla mufy 70 mm ( Ty musisz mieć 68 mm i gwint angielski -BSA ) Korba tania, trochę mało sztywna, ale coś za coś - albo suport lepszy albo korba w tym budżecie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...