Wiktor123321 Napisano 10 Marca 2018 Napisano 10 Marca 2018 Mam problem bo po zakupieniu nowej piasty tylnej i nałożeniu kasety- kaseta dotyka ramy przez co nie można pędałów ac - co x tym zrobić ?
SoloTM Napisano 10 Marca 2018 Napisano 10 Marca 2018 Grzebałeś coś wewnątrz piasty? Rozkręcałeś? Kupiłeś piastę i zaplatałeś sam? Piasta była na pewno nowa ? ( jeśli nie zaglądałeś do środka ) mi to wygląda na źle złożoną piastę, podkładek za mało lub oś za krótka. Nakrętkę kasety bez problemu dokreciłeś? Ile gwintu ( ośki ) wystaje po obu stronach piasty? Tyle samo ? Po pół cm ? Zrób foty piasty po obu stronach.
Wiktor123321 Napisano 10 Marca 2018 Autor Napisano 10 Marca 2018 Oddałem właśnie rower do serwisu i powiedzieli mi ze to źle złożona piasta i coś z ośką jest nie tak, spróbują to napRawicz i powieniac części jak się nie uda to nie płacę ale oni i tak będą radzili wymianę koła
SoloTM Napisano 10 Marca 2018 Napisano 10 Marca 2018 To gdzie Ty taką nową piastę kupiłeś i jak się znalazła w kole?
Kolmark Napisano 10 Marca 2018 Napisano 10 Marca 2018 Jak może być "coś nie tak" z osią? Oś jest oś, tylko źle złożona piasta może spowodować taki efekt.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.