jaro4444 Napisano 2 Października 2006 Napisano 2 Października 2006 Hahaha.... Ale mnie rozbawiłeś!!!! Jeździłeś chociaż na którymś z nich?? Ja miałem oba, LX z równoległym ponad sezon, Avida SD7 mam od ponad sezonu i nie ma najmniejszego porównania!! SD7 to najlepszy hamulec w swojej klasie cenowej!! LX z równoległym prowadzeniem i swoimi luzami i dzwonieniem to dla Ciebie super hamulec?? Brawo!! Żbik miałem oba i mi o niebo bardziej leżał LX. O jakim dzwonieniu chłopie Ty piszesz? Nic podobnego nie stwierdziłem. Avida mogłem mieć za tą samą kasę ponownie i wybrałem jednak LX i nie żałowałem.
tobo Napisano 2 Października 2006 Napisano 2 Października 2006 Tobo, co ma piernik do wiatraka? Jak mozesz porownywać rower do samochodu? Ja porownuje hamulec do hamulca, a nie piernik do wiatraka. Mimo iz napisalem ze to tylko moja sugestia, ze warto sie nad tym zastanowic to Ty chcesz sie koniecznie klocic i udowodnic ze tarcze sa lepsze... Wez troche poluzuj, autor topicu zadecyduje sam czy sa mu potrzebne hydrauliki, czy tez nie. no jesli ktos pisze ze hamulce takie a takie sa lepsze bo lepiej hamuja - heh, one chyba przede wszystkim od tego sa? ja tylko czytam to co piszesz. to tak jakbys napisal: po co ci tarcze nawet jesli lepiej hamuja? ale powiedzialem - wrocmy do tematu
Ombre Napisano 2 Października 2006 Napisano 2 Października 2006 Hamują lepiej tylko w określonych warunkach. A roznica nie jest jakas ogromna, biorąc pod uwage ze sd 7 kosztuja 100zl, mniej waza- juz robi sie dylemat. I autor w zaleznosci od swojego stylu jazdy wybiera, czy jest mu potrzebna ta super hiper sila, czy starcza mu dobre solidne v-ki. Kapiszta? koniec...
Żbik Napisano 2 Października 2006 Napisano 2 Października 2006 Nie wiem jak jeździsz na swoim Cube'ie LTD ale ja na swoim rowerze przejechałem kilka maratonów i kilkadziesiąt wyścigów XC i po 1 maratonie i 2 wyścigach system równoległego prowadzenia LX dostał takich luzów, że podczas jazdy zaczął dzwonić. Wielu ludzi się na to skarży. Poczytaj Fora i posty na ten temat. Każdy użytkownik LX 2004 z tym systemem, który dał po dupie hamulcom Ci to powie. (a "dać po dupie" to wg mnie np pojechać maraton w takich warunkach, że ścierasz do blachy przez 3 godziny maratonu nowiutką parę klocków - 2 razy jechałem taki maraton )
Rulez Napisano 2 Października 2006 Napisano 2 Października 2006 A wracając do tematu - kol. "Jacke" składa rowery na częściach z Harfy (ma duże rabaty) , a mieli tam ostatnio takie ramy - tylne widełki carbon (realna waga tej ramy z hakiem , pivotami i srubami bidonu w rozm 17" 1375 gr.)
skrzynia Napisano 2 Października 2006 Napisano 2 Października 2006 Przerzutka przód: Shimano XT 150 gram XT 150g? Chyba Top-Swing? Łańcuch: Sram PC-99 HollowPin 290 gram W tej cenie lepiej już Rohloff'a... Albo z tańszych PC-59. Oxale Two polecam, ale należy pamiętać, że najmniejsza zębatka ma 29T - nie każdy na tym da radę w górach czy na cięższych podjazdach... LX z równoległym prowadzeniem klocków? Kowadło. Wolałbym z tych dwóch Avidy, a osobiście wybrałbym tarczówki. Działają super w każdych warunkach. No i te lekkie nie są dużo cięższe niż v-ki (a od niektórych zestawów klamka+hamulec+linka+pancerz są nawet lżejsze...)
tobo Napisano 2 Października 2006 Napisano 2 Października 2006 luzy w hamulcach z rownoleglym prowadzeniem okladzin czyli shimanowskie lx xt i i xtr (+juz raczej niesprzedawane dia tech) to temat ktory wiele osob przerabialo. shimno probowalo wyeliminowac to zjawisko ale raczej z marnym skutiem.
Żbik Napisano 2 Października 2006 Napisano 2 Października 2006 Żeby rozwiązać problem jakości hamowania vek i tarcz napiszę tylko tyle, w zwykłych warunkach nie ma różnic. Przewagę tarczówki mają w warunkach błota, śniegu i deszczu. Zastanówmy sie tylko jak często, szybko i ekstremalnie jeździmy w takich warunkach, żeby potrzebować takiej jakości hamowania. Ja od początku mojego rowerowania miałem tylko vki, sprawdziłem wiele (kilkanaście) modeli i nigdy nie miałem sytuacji gwałtownego hamowania i niebezpieczeństwa, w których tarczówka spisałaby się lepiej. Poprostu w takich warunkach wolę zwolnić o kilka km/h niżej lub ominąć trudny zjazd, bo w 99% nawet ta tarczówka nie pomoże Konie OT
skrzynia Napisano 2 Października 2006 Napisano 2 Października 2006 Przewagę tarczówki mają w warunkach błota, śniegu i deszczu. Dokładnie. Więc jak się jeździ sporo i niezależnie od warunków - tarcze. Warto dopłacić i mieć lepsze hamulce, a różnica wagowa w przypadku dobrych modeli do xc jest minimalna. W innych przypadkach - wystarczą v-ki...
jaro4444 Napisano 2 Października 2006 Napisano 2 Października 2006 Nie wiem jak jeździsz na swoim Cube'ie LTD ... Żbik Cube ma Hayes HFX 9 (180 i 160 mm) A na LX jeździłem w Felcie fakt, że nie za długo ale byłem z nich zadowolony. Dziś jednak jeśli składałbym rower to dalej miałbym dylemat co wybrać - tańsze i lżejsze V-ki czy tarcze. Dla żony będę składał na V-kach bo ona raczej nigdy nie upapla się w błocie
Yah0o_121 Napisano 2 Października 2006 Autor Napisano 2 Października 2006 Zmodyfikowałem trochę propozycję Żbika. Rama: Nox Eclipse 1290 gram (pod vki) lub BopLight Maraton Team 1340 gram (pod tarcze) Giant XtC || Author Introvert || Merida ??? Amor: Manitou R7 Super ClickIt 1510 gram || RS Reba SL Poplock Stery: hmmm... wink.gif 120 gram Koła: obręcze DT XR 4.1 850 gram, szprychy DT Revo 330 gram, piasty Novatec (przód) 83 gramy, XTR (tył) 310 gram, opony Michelin Comp S Light 940 gram, dętki Maxxis Ultralight 260 gram, zaciski BBB lub TranzX 70 gram Mostek: BopLight 110mm 128 gram Kiera: Tioga Taskforce 130 gram Sztyca: Promax Carbon 210 gram Klamki: Avid FR1 155 gram Hamulce: Avid SD7 360 gram || Przekonałem się do V-ek Manetki: Sram X.0 Grip 180 gram Przerzutka przód: Shimano XT 150 gram Przerzutka tył: Sram X.0 210 gram Kaseta: Sram PG-990 270 gram Łańcuch: Sram PC-99 HollowPin 290 gram Korba: ja na pewno włożyłbym StrongLight Oxale Two ??? gram ale zaproponuję w tej sytuacji Shimano XT H2 866 gram gram Pedałki: CB Chrome 300 gram || MTB Wellgo Siodło: do wyboru do koloru (byle lekkie wink.gif ) Pancerze i linki: Accent Supreme. Accent Teflon 130 gram Gripy: Author 25 gram
Ombre Napisano 2 Października 2006 Napisano 2 Października 2006 Żałuj ze nie chcesz sie zdecydować na tego noxa. W takim razie pozostaje introvert / xtc, merida hmm... troszke kowadlastwa na pewno będzie (1700g), ale nikt jej nie odmowi sztywnosci, pewnosci no i uroku (to akurat moje odczucie) Dlaczego nie chcesz SPD?! Rower za 5,5koła bez spd? Btw. Wybrałbym rebe.
Yah0o_121 Napisano 2 Października 2006 Autor Napisano 2 Października 2006 Spd nie jest mi bardzo potrzebne, może w przyszłości pomyślę nad SPD... Napisz dlaczego akurat Reba... Rozmawiałem ze Żbikiem na gg i on woli r7, ale mówi że prawie niczym od siebie się nie różnią te amory
skrzynia Napisano 2 Października 2006 Napisano 2 Października 2006 Rozmawiałem ze Żbikiem na gg i on woli r7, ale mówi że prawie niczym od siebie się nie różnią te amory Poza jakością pracy :lol: Jeździłem na rowerze testowym z R7 ClickIt i IMO Reba działa płynniej, lepiej... Jaką w końcu wybrałeś korbę? I czemu taki drogi łańcuch? Hollow-Pin to żadna rewelacja...
jaro4444 Napisano 2 Października 2006 Napisano 2 Października 2006 Napisz dlaczego akurat Reba... Rozmawiałem ze Żbikiem na gg i on woli r7, ale mówi że prawie niczym od siebie się nie różnią te amory Nie jeździłem na R7 ale Rebę polecam w 100%. Sztywna, lekka, fajnie daje się regulować charakterystykę i wzbudza zaufanie wyglądem i pracą. Choć mi odpowiada osobiście jak tłumienie odbicia ustawię dość mocno.
Putek Napisano 2 Października 2006 Napisano 2 Października 2006 Jeździłem na Skarebie jeżdże na R7 jeździłem na rebie i z tej trójki jak dla mnie r7. O skarebie nie będe mówił, Reba jest ok, pracuje płynnie sztywna ale jak dla mnie jest gorsza od r7, na początku mój maniek zamulał ale wystarczyło 400 km i teraz pracuje bardzo płynnie spv działa wyśmienicie, bardzo sztywny i lekki, R7 Super jest z tłumieniem TPC które bardzo chwale, możemy się tutaj spierać co lepsze ale każdy ma swoje zdanie, ja moge potwierdzić słowa żbika. Bierz R7, nie będziesz żałować. Pozdrawiam
Rulez Napisano 2 Października 2006 Napisano 2 Października 2006 Ja też z czystym sumieniem polecam R7 . I jeszcze jedno - jeśli Motion control skrzeczy przy pracy w Rebie , tak jak w moim MC 3.3 - to uchowaj Boże - nerwica pewna.
Yah0o_121 Napisano 2 Października 2006 Autor Napisano 2 Października 2006 Poza jakością pracy :lol: Jeździłem na rowerze testowym z R7 ClickIt i IMO Reba działa płynniej, lepiej... Jaką w końcu wybrałeś korbę? I czemu taki drogi łańcuch? Hollow-Pin to żadna rewelacja... Reba na pewno jest ładniejsza NAd łańcuchem i korbą się nie zastanawiałem jeszcze... na pewno będę jeszcze zmieniał tą konfigurację... Jutro będzie dużo czasu, bo jestem przeziębiony i trzeba cały dzień spędzić w domu, to poszukam... Może spróbuję obniżyć koszty całego roweru. Poza tym cały czas myślę o Cubie Ltd Race Jak sie jakiś znajdzie to będę miał niezły dylemat
Ombre Napisano 2 Października 2006 Napisano 2 Października 2006 Brałbym mimo wszystko rebe, pancerniejsza. Mimo iż R7 to rownie dobry amor. Korba- StrongLight Oxale Two.
Yah0o_121 Napisano 3 Października 2006 Autor Napisano 3 Października 2006 Dzisiaj będę miał czas, to poprzyglądam się wszystkim częścią i podlicze ceny...
Żbik Napisano 3 Października 2006 Napisano 3 Października 2006 Rama: Giant XtC 1200zł/ Author Introvert 1150zł/Merida ???zł Amor: Manitou R7 Super ClickIt 1510 gram 1200 zł/RS Reba SL Poplock ???zł Stery*: Ritchey Pro 120zł Koła: obręcze DT XR 4.1 310zł, szprychy DT Champion 128zł, piasty Novatec (przód) 120zł, XTR (tył) 275zł, opony Michelin Comp S Light 200zł gram, dętki Maxxis Ultralight 24zł, zaciski BBB lub TranzX 36zł Mostek: BopLight 110mm/Smica 110mm 119złzł Kiera: Tioga Taskforce 100zł Sztyca: Promax Carbon 100zł Klamki: Avid FR1 60zł Hamulce: Avid SD7 110zł Manetki: Sram X.0 Grip 229zł /X.9 179zł Przerzutka przód: Shimano XT 89zł Przerzutka tył: Sram X.0 449zł /X.9 209zł Kaseta: Sram PG-970 95zł/ PG-980 169zł Łańcuch: Sram PC-59 59zł / PC-991 99zł Korba: Shimano XT H2 469zł Pedałki: CB MXR 189zł / MTB Author APD-327 69zł Siodło**: Selle Itallia SLR XP 249zł Pancerze i linki: Accent Supreme i Accent Teflon 50zł gram Gripy: Author 12zł Razem: 5462zł (XtC + R7 + wersja tańsza osprzętu) Legenda: * - stery są w Introvercie w komplecie wiec wydatek 120zł odpada ** - siodło wybrałem drogie, na pewno można wydać na nie ze 100zł mniej na pewno nie oszczędzałbym na ramie, amorze, kołach, hamulcach, korbie, bo to raczej części, których wymiana związana jest z dużymi kosztami. Natomiast takie części jak siodło, przerzutki, manetki, kiera, mostek, sztyca, pedały to komponenty, które zawsze można wymienić na lepsze niedużym nakładem finansowym.
riker Napisano 3 Października 2006 Napisano 3 Października 2006 hm........są Cube Reaction i Radon Lightening.......za troszkę ponad 5OOO zł (teraz pewnie taniej. Rowery kompletne, którym niczego nie brakuje, mające znakomitą kompletację (xt/fox) i chwalone prowadzenie. Czasem składanie to wyważanie otwartych drzwi.......
Rulez Napisano 3 Października 2006 Napisano 3 Października 2006 Może i wyważanie , ale dla mnie propozycja "Żbika" jest ciekawsza niż te Radony i Cube - może dlatego , że wolę poskładać według swoich upodobań , a nie tak jak mi ktoś narzuci , a przy okazji mieć lżejszy.
adamm84 Napisano 3 Października 2006 Napisano 3 Października 2006 ja moj zestaw x.0+x.0 wyrwałem za 500zł, pozatym wiele czesci w centrumrowerowe.pl jest o parenaście-paredziesiat złotych tańsze niz w Twojej rozpisce np gripy x.9 za 139zł ja bym brał x.9 gripy + x.7 tył + lx - gdziała tak samo jak moje x.0 + xgen - sprawdzone, tylko ze waga korby wolałbym takie jak ma Skrzynia czyli Stronglight oxale two lub race face evo ktore moim zdaniem (jezdziłem) są lepsze od xt,albo nawet lx752 a za zaoszczędzoną kase wpakował jakąś ciekawszą rame np ghosta scandium,albo foxa
Żbik Napisano 3 Października 2006 Napisano 3 Października 2006 Ja również wybrałbym na pewno korbę StrongLight'a Oxale Two ale tak jak Skrzynia napisał, to korba 2-zębatkowa i nie każdy da radę na niej... Dlatego asekuracyjnie dalem XT H2 Oczywiście można wstawić coś innego. adamm84 - ceny zaczerpnąłem głównie z allegro, właśnie z centrumrowerowe.pl Gdzie masz tam gripy X.9 za 139zł...? --> http://www.allegro.pl/item128965035_manetk...umrowerowe.html Odnośnie kompletu manetki i przerzutka X.0 to wyrwałeś go bardzo tanio. W centrumrowerowe.pl jest za 678zł... Tak jak pisałem już wcześniej autorowi w postach i na gg, wiele części jest od jednego sprzedawcy i na pewno dostałby rabat. Uważam, że składak będzie lepszy na pewno od każdego gotowca w tej cenie (kupowanego w Polsce, Riker ). Ja również włożyłbym zapewne większą kasę w ramę i amora kosztem osprzętu ale trzeba się zastanowić czy warto i czy taki sprzęt jest potrzebny. Wiadomo, ja mam manię lekkości i dla mnie kluczowym byłaby rama (Scott Scale, KTM Team Edition) i amor (R7)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.