Skocz do zawartości

[zdjęcia] Wasze najlepsze strzały.

elkaziorro

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W górki chodzę/ jeżdżę dla widoków, więc po mnie nic więcej nie można się spodziewać.

Dolomitowo.

DOLOMITY_-_2008_059.jpgDOLOMITY_-_2008_073.jpgDOLOMITY_-_2008_064.jpg

Napisano

Szukasz ciekawego miejsca, czekasz na bezchmurną pełnię, bierzesz statyw i ustawiasz w aparacie czasy >30s (trzeba trochę poeksperymentować). Na koniec ciut zabawy przy obróbce z doborem jasności i kontrastu.

Jak aparat nie ma ustawień ręcznych, to może w programach tematycznych się coś znajdzie. W Panasonicach jest "gwieździste niebo" z wyborem 15s, 30s, i 60s.

Kiedyś będzie trzeba spróbować pobawić się długim czasem naświetlania w dzień na jakiejś ruchliwej ulicy.

Napisano

Nie pamiętam ile mam tam w swoim starym Canoniku /sx200is/ max czas w manualu 15 czy 30s i to jeszcze mogę zrobić, ale żadne z moich zdjęć nie widzialo nawet sladu jakiejkolwiek obrobki. Nie mam czasu - nie umiem = nie chce mi się.

Napisano

Taka ciekawostka, bo do najlepszych to....

Ten sam telefon, te same nastawy, zero żonglowania światłem, itp. Ten sam szczyt, tylko pierwsze zdjęcie to jakieś 20-30m. w prawo.

Czas pomiędzy nimi - 16 minut. A kłębiło się jak cholera. Tak przy okazji to inne ujęcie niż w "codziennie jedno zdjęcie". Oba ustawione na Babią.

Słońce ;]

20170417_110640.jpg

I coś, co wyglądało jak początek armagedonu.

20170417_105047.jpg

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...