Skocz do zawartości

[Łańcuch] Czy ktoś używał KMC Z8S - opinie

Zindo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie.

Wiem, że do napędów 8s zalecacie np. KMC x8.93 a czy ktoś z Was korzystał z KMC Z8S ? Czy jest coś warty czy totalny crap jak HG40 ?

Pozdrawiam.

Napisano

Witam

Używam obecnie KMC Z8S i wedlug mnie lepszy od HG40 który używałem przed łańcuchem KMC.

Co roku jeżdżę w tych samych warunkach podobne trasy,HG40 osiągnął 1% rozciągnięcia po ok 2500km.Dzisiaj  sprawdzałem obecny łańcuch czyli KMC Z8S ,przebieg ok 4000 km -rozciągniecie 0,75 %

Napisano

Connex'y są trwałe, ale mam z nimi negatywne doświadczenia. Ze względu na konstrukcję łańcucha napęd jest bardzo wrażliwy na brud, opory na lince - dosłownie na wszystko - mowa o 10-rzędowym (zajechałem 3 sztuki), na 9-rzędowym zbyt mało przejechałem, żeby się wypowiedzieć. 8-ki miały same pozytywy.

Napisano

Kupiłem na próbę KMC Z8S - zobaczymy ile wytrzyma podczas użytkowania. Ostatnio miałem HG40, który podczas wyprawy wytrzymał 850 km i przymiar wpadal w 1%. W Z8S da się wyczuć na rolce (tam gdzie jest sworzeń) minimalny luz. Czy to jest normalne ?  W KMC X9 jest to praktycznie niewyczuwalne. Czy to będzie przeszkadzać ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...