Skocz do zawartości

[opona] asfalt i szutr ostre spore kamyczki

Ledo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,
Poszukuję opony o bieżniku jak Schwalbe Land Cruiser 28x1.75 47-622 (najlepiej 29x2.0 50-622) niestety tylko druciaka znalazłem a przydałaby się zwijana.  

Jak czytałem na forum to ponoć ta linia Active Line jest trefna i opona pęka ?

Jazda głównie po asfalcie który dość często jest obsypany żwirkiem, bez piachu. Typowe miejskie opony ślizgają się na zakrętach na kamyczkach, dlatego zależy mi o pełnym środku bieżnika i głębokie wyżłobienia na kamienie.
na pewno taką na koło przednie.
Na tylne, nie mam pomysłu aby coś zmieniać, tył mam pod dużym obciążeniem pow.100kg (przewoże na bagażniku ciężkie towary+masa mej d**y)  ???

Z tych pełnych bieżników jak na razie udało mi się w/w oponę znaleźć. Ktoś coś podobnego kojarzy/doradzi? 

Z podobnych znalazłem
28x1.60 Kenda K-849 ale ma brak ciągłego bieżnika i nie wiem co do jakości.

Dzięki i pozdrawiam

Napisano

Nie podałeś przedziału cenowego, ale jeśli nie chcesz serii Active to zostaje Performance i Evolution (zwijanie i drogie). Moim zdaniem nieźle sprawdzą Schwalbe Marathon Mondial, bieżnik jest prawie ciągły, ale opona dobrze się toczy. Ewentualnie Continental Travel Contact. Poza tym brudny asfalt to zdradliwa nawierzchnia niezależnie od typu opon, chyba że zdecydujesz się na modele z bieżnikiem MTB. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...