Skocz do zawartości
  • 0

Rower do jazdy z dzieckiem !

Gość Anna

Pytanie

Napisano

Zamierzam sobie kupić rower i do tego fotelik dla dziecka. Synek mój ma 2,5 roku, więc w wózku już nie chce jeździć, a pieszo.. no trochę to zajmuje. Fajną alternatywą myślę jest, by jeździć wspólnie na rowerze, np. do żłobka, sklepu, zamiast autobusem, czy też autem. Fajnie gdyby można było mieć z przodu koszyk na jakieś drobne zakupy, jak również, by sprawdzał się na co dzień nawet, gdy mój mały już podrośnie.

Stąd też moje pytanie: jaki rower możecie polecić do jazdy z przyczepionym z tyłu fotelikiem, jak również jaki fotelik polecacie. Dodam, iż nie chciałabym wydać więcej niż 1500zł, bo mnie na to po prostu nie stać. usmiech.gif 

No i na co również zwracać uwagę.. koła 26, czy może 28?
Uwagę moją przykuł rower miejski tego typu: http://www.greenbike.pl/images/SMA283b/1.jpg 
Z tym, że czy byłby odpowiedni? Bardzo proszę o podpowiedź.

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Z rowerami dobrze kombinujesz, taki miejski będzie Ci dobrze służył. Poszukaj czegoś w kołach 28", będzie wygodniej. Zawsze to piszę: pójdź do lokalnego sklepu rowerowego i popytaj o to co Cię interesuje. Jeśli wydaje Ci się, że sprzedawca coś kręci, pójdź do innego, albo poszukaj w internecie. Jak już znajdziesz jakiś rower sprawdź w internecie czy nie da rady go gdzieś kupić taniej i wróć do sprzedawcy ponegocjować jeśli tak będzie. Większość "dużych producentów ma takie rowery w ofercie" Romet, Kellys, Kross. Unikaj bardzo tanich rowerów (poniżej 1000 PLN) i patrz ile waży rower, w tym rodzaju rowerów i przy tym budżecie ~16 KG to optimum. Biegi będą raczej w piaście i pewnie będzi ich 3.

Z fotelikami jest nieco trudniej. Sklepy raczej nie trzymają ich u siebie, więc nie ma za bardzo w czym poprzeglądać i zazwyczaj trzeba szukać gdzieś na zewnątrz. Obejrzyj sobie te z linku poniżej, poczytaj co który ma i za ile. Na tym nie warto zbytnio oszczędzać, dobrze też, żeby zamontował go jakiś serwis rowerowy, może nawet gratis w sklepie, w którym kupisz rower.

https://www.centrumrowerowe.pl/akcesoria/foteliki-rowerowe-dla-dzieci/tylne/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...