Minimalista Napisano 1 Czerwca 2016 Napisano 1 Czerwca 2016 Ostatnio mój kolega niechcący uderzył swoim rowerem w mój tyny hamulec i wygiął hak. Nie sądziłem, że to będzie jakieś poważne uszkodzenie, ale jednak jest. Dowiedziałem się o tym jak miałem zamiar odpowietrzyć tylny hamulec. I teraz mam pytanie w jaki sposób wyprostować ten hak tak aby nie uszkodzić ramy, zrobić to tak samo jak w przypadku haku przerzutki czy w inny sposób ? Link do opisu roweru : http://www.romet.pl/Rower,JOLENE_1,10,485,2250,2013.html
Mod Team michuuu Napisano 1 Czerwca 2016 Mod Team Napisano 1 Czerwca 2016 Na haku wisi przerzutka z prawej strony a hamulec jest z lewej.
Minimalista Napisano 1 Czerwca 2016 Autor Napisano 1 Czerwca 2016 O jaki hak ci chodzi? Zdjęcie? Chodzi mi o to z lewej strony.
Marcin9 Napisano 1 Czerwca 2016 Napisano 1 Czerwca 2016 Daj zdjęcie bo nie wiadomo co masz krzywe. Adapter, zacisk, czy może mocowanie w ramie
Mod Team michuuu Napisano 2 Czerwca 2016 Mod Team Napisano 2 Czerwca 2016 Jeżeli aluminium to próba prostowania może skończyć się pęknięciem uchwytów. Próbuj podkładkami.
siimon Napisano 2 Czerwca 2016 Napisano 2 Czerwca 2016 Dowiedziałem się o tym jak miałem zamiar odpowietrzyć tylny hamulec. A przed tym hamulec działał normalnie? Mocowanie zacisku nie jest najbardziej wystającym elementem, mało prawdopodobne jest jego wygięcie. No chyba, ze kolega jechał spychaczem gąsienicowym.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.