Granite Napisano 6 Marca 2016 Napisano 6 Marca 2016 Gdzie Warszawie jest największy wybór (rozmiarówka) dla butów SIDI? Szukam modelu SIDI Eagle 5-fit rozmiar 42,5 lub 43 do przymierzenia. Rozmiarówka tych butów jest specyficzna... Przy stopie 27,9 mm kupiłem przez net 44 i są za duże. Czekają do zwrotu lub do sprzedania w cenie zakupu, tj. 620zl. Kupiłem 43,5 i dalej jest luz. Ale za nim oddam te 43,5 chce przymierzyć 43. Byłem w Airbike na Ken i nie mają.... Czy Ktoś widział ten model w rozmiarze 43 gdzieś w Wawie?
jgrabowski Napisano 6 Marca 2016 Napisano 6 Marca 2016 Z innym modelem nie zadziała. Dość podobny jest buvel, ale nie taki sam. A wszystkie wyższe są zupełnie inne. Zadzwoń do ambike w Konstancinie. Sporo mieli w zeszłym sezonie. Dobry but ale drogo płacisz. W centrumrowerowym wychodzi 591 i jeszcze bon na 50PLN.
blackiwan Napisano 6 Marca 2016 Napisano 6 Marca 2016 Tak się składa,że pracuje w sklepie i mam możliwość przymierzenia butów sidi. Według mnie każdy model tak samo pasuje w tym samym rozmiarze. Sprawdzone również na klientach.
jgrabowski Napisano 6 Marca 2016 Napisano 6 Marca 2016 Ok, może w większości tak jest. Ale ja mierzyłem ten sam rozmiar Eagle 5-fit i Cape i była różnica. 5 fit jak ulał, a Cape mi nie pasował...
Granite Napisano 6 Marca 2016 Autor Napisano 6 Marca 2016 Ja tez przed zamówieniem eagle przez neta mierzyłem jakiś model sidi na szosę w rozmiarze 44 i one były okay. A niestety eagle 44 były za duże. Nie ma problemu z wymianą lub zwrotem, ale to zawsze dodatkowy czas i koszty za paczkę... Czy te buty są w stanie się lekko rozbić - 1-2 mm? Bo jak tak to chyba muszę 43 brać
Granite Napisano 11 Marca 2016 Autor Napisano 11 Marca 2016 Oto moje ostateczne obserwacje. Dzis odwiedzilem wspomniany Ambike. Przymierzyłem eagle 43 i za male. Potem Buvel 43,5 i mimo ze lekko dotykalem czubkow to zdecydowanie moglbym w takich jezdzic. Potem jeszcze raz 43,5 eagle i w nich mam luz. To tylko oznacza, ze w SIDI kazdy model jest inny i na pewno nie maja jednolitej romiarowki. Pozostaje tylko powtorzyc stara jak swiat zasade - jak nie przymierzysz to chyba lepiej przez neta nie kupuj... Pozdrawiam Sorki za brak polskich znakow.
jgrabowski Napisano 11 Marca 2016 Napisano 11 Marca 2016 Jak dotykasz czubków to chyba nie za dobrze. W eagle mam trochę luzu, ale w sam raz na grubsze skarpety zimą. Jest jeszcze opcja, żeby zmienić wkładkę, bo to może być różnica pomiędzy "może być" i "super".
steve69 Napisano 11 Marca 2016 Napisano 11 Marca 2016 ... To tylko oznacza, ze w SIDI kazdy model jest inny i na pewno nie maja jednolitej romiarowki... Dziwne. Moje pierwsze buty SPD to były SIDI Bullet. Gdy nadszedł czas na wymianę, to następne były SIDI Eagle 6 SRS, kupowane przez Internet dokładnie w tym samym rozmiarze - pasowały idealnie. Jeśli obecnie co model to inna rozmiarówka, to znaczy, że firma schodzi na psy... -- Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.