Aleksandra1996 Napisano 19 Stycznia 2016 Napisano 19 Stycznia 2016 Witam, przepraszam jeśli temat już był lub umieściłam go w złym miejscu. Od paru lat poruszam się po mieście i na wycieczki szosami (10-30km) starym gratem, bardzo ciężkim i bez amortyzatorów. Rower często się psuje, pora kupić coś nowego. Szkoda mi wydawać na rower 2000zł i więcej więc myślałam żeby kupić używany z olx lub na posezonowych wyprzedażach. Problem, że się kompletnie na tym nie znam Zależy mi na tym by rower był stosunkowo lekki i wygodny, rama nie musi być damska. Mój wzrost to 167cm. Miło by było mieć porządny amortyzator przedni. Na olx widziałam kilka rowerów w dobrych cenach, ale zakładam że zaplace 400zl za rower który ładnie wygląda, a jednak będzie niewarty ceny? Szczerze mówiąc nie wiem czy lepiej kupić uzywany, średni rower za 200zł czy zapłacić kilka razy tyle za cos lepszego. Dla przykładu: http://olx.pl/oferta/rower-26-gorski-miejski-mckenzie-hill100-amortyzator-z-niemiec-nowy-CID767-IDd0xiR.html Czy ktoś z Państwa ma jakieś ciekawe propozycję tanich rowerów z możliwie najlepszymi rozwiązaniami bądź jakieś rady dla mnie? Najlepiej z okolic Łodzi. Planowałam wydać max. 1000zl, ale marzy mi się wydać mniej dla studentki 1000zl to ogromne pieniądze Dziękuje i pozdrawiam. Przepraszam za brak profesjonalizmu
Shiryu Napisano 19 Stycznia 2016 Napisano 19 Stycznia 2016 Jeśli jeździsz tylko po mieście i tylko po twardych nawierzchniach, to pod żadnym pozorem nie kupuj roweru "górskiego". Szerokie opony i ciężki i niedziałajacy amortyzator nic Ci w tych warunkach nie dadzą. Poszukaj lepiej roweru miejskiego/trekkingowego (odnośniki przykładowe, żebyś zobaczyła jak te rowery wyglądają), najlepiej na sztywnym widelcu i kołach 28". Da się w tym przedziale upolować fajne sztuki
Aleksandra1996 Napisano 19 Stycznia 2016 Autor Napisano 19 Stycznia 2016 Zdarzało mi się jeździć takim rowerem. Na dłuższe trasy i ścieżkami leśnymi ciężko się takim jeździło, duży opór powietrza.
seraph Napisano 19 Stycznia 2016 Napisano 19 Stycznia 2016 A cross czyli coś pomiędzy trekkingiem, a MTB? Koła 28' dużo lepiej sprawdzają się na twardej nawierzchni takiej jak asfalt, ścieżki rowerowe, szutrowe i polne drogi, a nawet leśne ścieżki, bo o ile nie jest mokro to też żaden teren. Do tego pozycja jest nieporównywalnie bardziej "aero" niż na mieszczuchu. Tutaj masz dość popularny w |Twoim budżecie rower (kierownicę sporo bym opuścił ): http://rowerykands.pl/rowery/103-kands-cross-line-lady-28-model-2015.html Lub Romet, ale rama 19' będzie pewnie dla Ciebie zbyt duża...
GTZaskar1991 Napisano 19 Stycznia 2016 Napisano 19 Stycznia 2016 http://allegro.pl/rower-crossowy-merida-crossway-10v-d-42cm-16-i5923208532.html Merida ma lepsze komponenty takie jak kierownica, mostek, bo są nierdzewne tak jak w Kands. Merida generalnie to rowery półke wyżej jakościowo. Merida ma 565 mm horyzontalnie, co powinno być w sam raz na 167 cm.
seraph Napisano 19 Stycznia 2016 Napisano 19 Stycznia 2016 Tak jakość to tak za wyjątkiem tylnej piasty oczywiście, bo wolnobieg to jednak wolnobieg, ale pod dziewczyną to może wielkich problemów nie robić.
Aleksandra1996 Napisano 20 Stycznia 2016 Autor Napisano 20 Stycznia 2016 Crossowy jak najbardziej ok. Bardzo dziękuje za propozycje Dopytam jeszcze tylko czy w tym przedziale cenowym nie lepiej kupić używkę na allegro, czy raczej inwestować w nowy rower?
Shiryu Napisano 20 Stycznia 2016 Napisano 20 Stycznia 2016 Problem z zakupem używki jest taki, że trzeba umieć ocenić, czy to nie mina. Pomijając tą kwestię, moim zdaniem na nowe rowery w tej cenie nie mam co patrzeć.
Dolnoslazak Napisano 21 Stycznia 2016 Napisano 21 Stycznia 2016 Tutaj masz dość popularny w |Twoim budżecie rower (kierownicę sporo bym opuścił ): Kands Cross line Lady 28" Model 2015 - Rowery Kands, sklep i serwis rowerowy Tarn A da się skoro to a-head? Poza tym, chyba i jest w najniższym położeniu? Do jazdy po płaskim polecam jednak rower bez amortyzatorów, z amorem w takich warunkach bardziej się namęczysz niż odciążysz http://www.rowerynajtaniej.pl/pl/p/Rower-28-Cross-Kands-STV-700-Damka-Biala-2015/428 Tu masz taki i z regulowaną na wysokość kierownicą oraz mostkiem. Pomijając tą kwestię, moim zdaniem na nowe rowery w tej cenie nie mam co patrzeć. Za niecały 1000 można mieć nowego Kandsa...
Shiryu Napisano 22 Stycznia 2016 Napisano 22 Stycznia 2016 Można mieć nowego Kandsa. Z wolnobiegiem. Te z kasetą są już lekko ponad budżet. No i o tej porze roku ciężko w ogóle jakiegoś znaleźć, nie mówiąc o konkretnym rozmiarze.
awerty Napisano 22 Stycznia 2016 Napisano 22 Stycznia 2016 w łodzi jest taki rowerek http://allegro.pl/rower-treking-kross-kola-28-stevens-i5872243339.html
seraph Napisano 22 Stycznia 2016 Napisano 22 Stycznia 2016 A da się skoro to a-head? Poza tym, chyba i jest w najniższym położeniu? Są podkładki po mostkiem , a nawet jakby nie było to można mostek odwrócić. Stevens fajny, ale może być za duży.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.