Skocz do zawartości

[1000zł] używany rower MTB/nowy z wyprzedaży

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, przepraszam jeśli temat już był lub umieściłam go w złym miejscu.

Od paru lat poruszam się po mieście i na wycieczki szosami (10-30km) starym gratem, bardzo ciężkim i bez amortyzatorów. Rower często się psuje, pora kupić coś nowego.

Szkoda mi wydawać na rower 2000zł i więcej więc myślałam żeby kupić używany z olx lub na posezonowych wyprzedażach. Problem, że się kompletnie na tym nie znam :) Zależy mi na tym by rower był stosunkowo lekki i wygodny, rama nie musi być damska. Mój wzrost to 167cm. Miło by było mieć porządny amortyzator przedni.

Na olx widziałam kilka rowerów w dobrych cenach, ale zakładam że zaplace 400zl za rower który ładnie wygląda, a jednak będzie niewarty ceny? Szczerze mówiąc nie wiem czy lepiej kupić uzywany, średni rower za 200zł czy zapłacić kilka razy tyle za cos lepszego.

Dla przykładu:

http://olx.pl/oferta/rower-26-gorski-miejski-mckenzie-hill100-amortyzator-z-niemiec-nowy-CID767-IDd0xiR.html

Czy ktoś z Państwa ma jakieś ciekawe propozycję tanich rowerów z możliwie najlepszymi rozwiązaniami bądź jakieś rady dla mnie? Najlepiej z okolic Łodzi. Planowałam wydać max. 1000zl, ale marzy mi się wydać mniej :) dla studentki 1000zl to ogromne pieniądze ;)

Dziękuje i pozdrawiam. Przepraszam za brak profesjonalizmu :)

Napisano

Jeśli jeździsz tylko po mieście i tylko po twardych nawierzchniach, to pod żadnym pozorem nie kupuj roweru "górskiego". Szerokie opony i ciężki i niedziałajacy amortyzator nic Ci w tych warunkach nie dadzą. Poszukaj lepiej roweru miejskiego/trekkingowego (odnośniki przykładowe, żebyś zobaczyła jak te rowery wyglądają), najlepiej na sztywnym widelcu i kołach 28". Da się w tym przedziale upolować fajne sztuki ;)

Napisano

A cross czyli coś pomiędzy trekkingiem, a MTB?

Koła 28' dużo lepiej sprawdzają się na twardej nawierzchni takiej jak asfalt, ścieżki rowerowe, szutrowe i polne drogi, a nawet leśne ścieżki, bo o ile nie jest mokro to też żaden teren. Do tego pozycja jest nieporównywalnie bardziej "aero" niż na mieszczuchu.

Tutaj masz dość popularny w |Twoim budżecie rower (kierownicę sporo bym opuścił :sweat: ):

http://rowerykands.pl/rowery/103-kands-cross-line-lady-28-model-2015.html

Lub Romet, ale rama 19' będzie pewnie dla Ciebie zbyt duża...

Napisano

Crossowy jak najbardziej ok. Bardzo dziękuje za propozycje :)

Dopytam jeszcze tylko czy w tym przedziale cenowym nie lepiej kupić używkę na allegro, czy raczej inwestować w nowy rower?

Napisano
Tutaj masz dość popularny w |Twoim budżecie rower (kierownicę sporo bym opuścił :sweat: ): Kands Cross line Lady 28" Model 2015 - Rowery Kands, sklep i serwis rowerowy Tarn

A da się skoro to a-head? Poza tym, chyba i jest w najniższym położeniu?

Do jazdy po płaskim polecam jednak rower bez amortyzatorów, z amorem w takich warunkach bardziej się namęczysz niż odciążysz ;)

http://www.rowerynajtaniej.pl/pl/p/Rower-28-Cross-Kands-STV-700-Damka-Biala-2015/428

Tu masz taki i z regulowaną na wysokość kierownicą oraz mostkiem.

Pomijając tą kwestię, moim zdaniem na nowe rowery w tej cenie nie mam co patrzeć.

Za niecały 1000 można mieć nowego Kandsa...

Napisano

Można mieć nowego Kandsa. Z wolnobiegiem. Te z kasetą są już lekko ponad budżet. No i o tej porze roku ciężko w ogóle jakiegoś znaleźć, nie mówiąc o konkretnym rozmiarze.

Napisano

A da się skoro to a-head? Poza tym, chyba i jest w najniższym położeniu?

Są podkładki po mostkiem , a nawet jakby nie było to można mostek odwrócić. Stevens fajny, ale może być za duży.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...