Nafi Napisano 19 Stycznia 2016 Napisano 19 Stycznia 2016 Witam, miałam bardzo długą "separacje" z rowerami, pierwszy mój własnoręcznie składany na ramie sign fr2, gdy byłam jeszcze piękna, młoda i wysportowana to się śmigało po lasach. Rower ten niestety sprzedalam. Obecnie od jakiegoś czasu mam kiczowego Rockridera 5.1, jak wiadomo rower ten raczej nie nadaje się do niczego więcej niż wycieczki ze znajomymi którzy co 5km robią odpoczynek, brakuje mi w nim mocy. więc ostatnio wpadł mi do głowy pomysł by znów pomajsterkować i padło na wymiane napędu, kierownica, mostek, wymienione już na samym poczatku na procraft, koła, opony, amor, to dam radę dobrać jednak problem polega na wyborze napędu, niestety budżet mocno ograniczony, wliczając : korba, kaseta, łańcuch, przerzutki i manetki mam na to ok 550 - 600 zł zatem czy to co zaraz powypisuje ma w ogóle sens: Korba : Deore FC-M590 48T 9rz. Kaseta: Avilo HG400 9 rz. Łańcuch: HG53 Przerzutka tył : Deore RD-M591 czy macie może inne lepsze rozwiązanie w takim przedziale cenowym, ogólnie chciałabym by z rockridera 5.1 w niedalekiej przyszłości pozostała jedynie rama
Izka Napisano 19 Stycznia 2016 Napisano 19 Stycznia 2016 Przeczytaj jak się zakłada temat - nawiasy kwadratowe itd. i popraw bo temat trawi do śmietnika a szkoda byłoby. To tak w ramach babskiego wsparcia.
Nafi Napisano 19 Stycznia 2016 Autor Napisano 19 Stycznia 2016 Dziękuje, jednak kompletnie nie wiem jak to w tytule opisać konkretnie
Mod Team sznib Napisano 19 Stycznia 2016 Mod Team Napisano 19 Stycznia 2016 http://allegro.pl/korby-shimano-deore-fc-m590-170mm-44x32x22-h-ii-i5879894783.html http://allegro.pl/przerzutka-przod-shimano-alivio-m4000-uni-dswing-i5476156901.html http://allegro.pl/manetki-shimano-alivio-sl-m4000-3x9-nowy-model-i5919119794.html http://allegro.pl/przerzutka-tyl-shimano-alivio-rd-m4000-9-b-i5920661033.html http://allegro.pl/kaseta-shimano-hg400-alivio-9b-11-32-i5795100860.html http://allegro.pl/lancuch-kmc-x9-hg73-9b-spinka-okazja-i5605716809.html razem 629pln plus wysyłka (jedna tylko bo wszystko z jednego sklepu). Ogólnie oprócz korby Deorki reszta na nowym Alivio i lepsiejszy łańcuch.
emremigiusz Napisano 19 Stycznia 2016 Napisano 19 Stycznia 2016 Kaseta 9rz. to już jest coś.Ja w zeszłym roku na 9-tce i trzech tarczach z przodu przejechałem po dość wymagającym terenie(między innymi Czechy dwa razy w poprzek) Przerzutka na dwa lata intensywnego orania powinna starczyć z łatwością.
Gość Napisano 19 Stycznia 2016 Napisano 19 Stycznia 2016 A manetki jakie? Nie wolisz kupić sobie ramy? Na OLX można wyrwać ramy Kross'a za małe pieniądze. Z tego co widzę to masz też V-Brake, rozwiązanie już praktycznie archaiczne które sprawi Ci sporo problemów przy kupowaniu części.
woojj Napisano 19 Stycznia 2016 Napisano 19 Stycznia 2016 Korba : Deore FC-M590 48T 9rz. Kaseta: Avilo HG400 9 rz. Łańcuch: HG53 Przerzutka tył : Deore RD-M591 dobry napęd ale korbę weź na octalinka FC-M521-będzie to trwalsze rozwiązanie. Manetki alivio/deore na 9.
dovectra Napisano 19 Stycznia 2016 Napisano 19 Stycznia 2016 nafi zastanów się jaki rowerek i do czego go chcesz? Być może nie ma "mocy " ponieważ rama ma taką leniwą geometrię a amor jest "bujakiem". Napęd nie stanowi aż takiego problemu, czy tani czy drogi. Jedyna różnica to precyzja pracy pod obciążeniem, która przy ostrym deptaniuzaczyna się objawiać. Przymież się do paru rowerków z inną ramą. MOże czas na CAŁY ROWER z bardziej sportowym zacięciem.?? pozdro ps. przejżałem specyfikację tego rowerku, niestety to klocek na niedzielne wycieczki. Chyba jednak szukaj czegoś z jajem - taniej wyniesie i skutek lepszy. ps. podaj specyfikację swego rowerku, bo może masz inna niż w necie.
Alsew Napisano 19 Stycznia 2016 Napisano 19 Stycznia 2016 Ładowanie kasy w tak archaiczny rower to pomyłka.
panSocjolog Napisano 19 Stycznia 2016 Napisano 19 Stycznia 2016 Jaką kwotę chcesz przeznaczyć na modernizację? Bo może się okazać, że sensowniejszym rozwiązaniem jest sprzedanie RR i przeznaczenie w/w środków na zakup całego roweru.
woojj Napisano 19 Stycznia 2016 Napisano 19 Stycznia 2016 Ładowanie kasy w tak archaiczny rower to pomyłka. a dlaczego??? osprzęt wpływa na jakość pracy. Deore+alivio to nie sprzęt do ścigania....
Alsew Napisano 19 Stycznia 2016 Napisano 19 Stycznia 2016 a dlaczego??? osprzęt wpływa na jakość pracy. Deore+alivio to nie sprzęt do ścigania.... Bo po pierwsze ta rama to nic specjalnego, a po drugie nie ma w zasadzie amortyzatorów na rynku pod vki a uginacze typu XCM wychodzą z "fabrycznym" luzem a po 3000 km nadają się na złom... Tak jak już wyżej pisano sprzedać w całości, dołożyć i kupić coś nowego.
woojj Napisano 19 Stycznia 2016 Napisano 19 Stycznia 2016 Podinwestowanie roweru to nic złego ;-) i nie boli, a jeździ się znacznie lepiej. Szpej sie nie straci przeca. Znów słyszę że nie opłaca się modernizować.... bo główka , bo tarczy się nie da...BZDURA. Masz ochotę robisz i jeździsz.
dran2 Napisano 19 Stycznia 2016 Napisano 19 Stycznia 2016 "Podinwestowanie" a wymiana wszystkiego co jest przyczepione do ramy to różnica. Za kasę którą się w to wpakuje można kupić gotowy lepszy rower. Szczególnie że w 26 ceny rowerów już sięgają dna.
Alsew Napisano 19 Stycznia 2016 Napisano 19 Stycznia 2016 Składanie roweru wychodzi drożej niż kupno całego i ten temat na forum był już sto razy poruszany, więc jeśli z starego roweru ma zostać tylko rama to z punktu czysto ekonomicznego to mija się z celem.
Gość Napisano 19 Stycznia 2016 Napisano 19 Stycznia 2016 Koledzy maja racje. Ja w swoim wymienilem wszystko oprocz ramy i kol na przestrzeni 2 lat. Z ekonomicznego punktu widzenia jest to bez sensu, tylko tyle ze mam rower w 100% zrobiony pod siebie.
woojj Napisano 19 Stycznia 2016 Napisano 19 Stycznia 2016 Gdyby ekonomia była wyznacznikiem to większość tu piszących byłaby chm ... A jednak masę ludzi inwestuje i rozbudowuje rowery. Czasem nie ma kasy na wywalenie 3-4 tys na nowe zabawki i trzeba to robić stopniowo. Drożej ale daje to wiele satysfakcji. Rower to taka zabawka że można dokręcać do niego wiele i konfigurować dowolnie. Raz użyte podzespoły można użyć wiele razy. Znam różne przypadki mniej lub bardziej radykalne ale zawsze zgodne z zachciankami.
Mod Team sznib Napisano 19 Stycznia 2016 Mod Team Napisano 19 Stycznia 2016 Ja w swoim wymienilem wszystko oprocz ramy i kol na przestrzeni 2 lat. Z ekonomicznego punktu widzenia jest to bez sensu, tylko tyle ze mam rower w 100% zrobiony pod siebie. No i w tym cały szkopuł że takie upgrade'owanie można rozłożyć w dłuższym czasie, a kupno nowego roweru to jednorazowy, większy wydatek. Wymiana większości części na przestrzeni kilku miesięcy nie ma sensu, ale jak się to rozłoży na dłuższy czas to inna sprawa.
dran2 Napisano 19 Stycznia 2016 Napisano 19 Stycznia 2016 ale jak się to rozłoży na dłuższy czas to inna sprawa. Możesz wziąć nowy na raty
Nafi Napisano 19 Stycznia 2016 Autor Napisano 19 Stycznia 2016 właśnie sęk w tym że na raty nie mogę nic wziąć na obecnych umowach w pracy, a rower ma być środkiem lokomocji zamiast autobusu, oczywiście na obecnych podzespołach można się przemieścić z miejsca na miejsce, tylko ma być to prostsze, szybsze i zdecydowanie bardziej komfortowe niż w obecnej konfiguracji. Nie wykluczam zmiany ramy, ale w przyszłości, na pewno nie w najbliższych kilku miesiącach dlatego też zależy mi na częściach które później będzie można wykorzystać. ale... może faktycznie macie racje że nie warto zmieniać cokolwiek jeśli nie jest się w stanie na raz zainwestować w coś w miarę dobrego. Tylko jeszcze warto pomyśleć co jest lepsze powolne inwestowanie, zmiana po kolei części i praca nad własną kondycją, siłą itp. czy tak jak nie raz się widuje babcię czy dziadka ledwo pedałujących w parku na rowerku DH to troszkę tak jak z dzisiejszymi "fotografami" - każdy może mieć dobry aparat jednak nie każdy potrafi nawet poprawnie wykonać zdjęcie... PS. dziękuje Tym którzy wypowiedzieli się konkretnie na temat doboru danych części Pozdr.
dran2 Napisano 20 Stycznia 2016 Napisano 20 Stycznia 2016 Nie wykluczam zmiany ramy, ale w przyszłości, Tylko wtedy od nowa będziesz ograniczona starymi standardami części które teraz kupisz do swojej staro-standardowej ramy. Będzie to jeszcze bardziej wątpliwa inwestycja niż to co robisz teraz :/
woojj Napisano 20 Stycznia 2016 Napisano 20 Stycznia 2016 Tylko wtedy od nowa będziesz ograniczona starymi standardami części które teraz kupisz do swojej staro-standardowej ramy. Będzie to jeszcze bardziej wątpliwa inwestycja niż to co robisz teraz :/ to już są niezłe jajca ;-))Kobietka chce sobie rower rower sensownie podrasować a jeden z drugim pleciecie bzdury, że nie warto... nie ma po co nie idzie, nie ma sensu ???? Tylna przerzutka, kaseta a może przednia czy może manetki jaki to mają standard że ich nie opłaca się założyć???? Może ustalicie na tym forum że do ram stalowych można założyć max turneya, do alu - acera.... a do taperowanej 27,5 to już xt....... carbon - xtr ;-)))))
dran2 Napisano 20 Stycznia 2016 Napisano 20 Stycznia 2016 Tematem wątku jest wymiania wszystkiego poza ramą co nie jest "sensownym podrasowaniem". A w przyszłości kiełkuje pomysł wymiany ramy w już "podrasowanym" rowerze i tego właśnie dotyczył mój ostatni cytowany przez ciebie komentarz. Sterówki są różne, koła są różne, mocowania hamulców, sztyce, długości przewodów, linek i łańcuchów też. Kupione z myślą o tej ramie części będą znacznie ograniczały wybór następnej albo zwiększały koszta tej operacji.IMO rower należy porządnie przeserwisować, wymienić tylko części które faktycznie szwankują (bo to w nich jest problem a nic o nich nie wiemy) i to na takie które które będą pasować do reszty a nie "wsadźmy Epixona tylko przy okazji tarcze i sztywną oś trzeba dać". To droga do nikąd a zaoszczędzoną kasę można sobie zacząć odkładać do fajnego roweru w przyszłości.
woojj Napisano 20 Stycznia 2016 Napisano 20 Stycznia 2016 To trochę zły kierunek myślenia... poniekąd słuszny. Ale czy podrasowanie roweru z deca do 9 b z deore to zły pomysł???? Poprawi znacznie działanie a koła 26 dalej będą się pięknie toczyć. Zabijanie rowerów 26 na tym forum to taki trend. Wielu nie jest w stanie zauważyć różnicy między taperowaną główką, osią na zacisk a QR15.... a chce jeździć. Dla amatora nie pragnącego się ścigać i wiecznego tunningowca każda modernizacja poprawiająca działanie ma sens. Ludzie ślepo dążą za trendami mniej skupiają się na tym że rower to tylko środek do celu. A czy on ma presfita, ht2 czy Qr 15/20 czy ma koła 26/27/28 ... każdemu według potrzeb. Każda modernizacja roweru jest mniej opłacalna niźli kupienie gotowca. Nie widzę nic złego w zmodernizowaniu roweru HT GT z lat 90 do pełnego XTR 2016. Tym bardziej że klientka zdaje sobie z tego sprawę.
Danielasty Napisano 20 Stycznia 2016 Napisano 20 Stycznia 2016 Składanie roweru wychodzi drożej niż kupno całego i ten temat na forum był już sto razy poruszany, więc jeśli z starego roweru ma zostać tylko rama to z punktu czysto ekonomicznego to mija się z celem. a czy ktoś mówił tu o kupnie nowych szpejów? ja za 1300zł złożyłem sobie levela a2, na alivio z hamulcami 445 z epiconem. Dodajmy dobrze zadbany napęd, choćby xt manetki 200zł kaseta + łańcuch 120zł przerzutka tył 150zł / przód około 80 550zł bez korby która obecnie 9-tkę też przyjmie, i tak za 2 tys mam ładny rower na xt z epiconem .. Ale.. co ja tam wiem 29 i 27,5 z xcm na alivio przecież jest lepszy ...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.