Skocz do zawartości

[rower] Jaki rower używany na deore do 2000 zł

Mocarz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, mój dotychczasowy rower kross hexagon x3 jest juz dla mnie wystarczający. Chciałbym kupić rower na osprzęcie deore xt. Firma kross odpada, za bardzo się na niej zawiodłem. Widziałem sporo ofert różnych producentów, ale nie wiem na co się zdecydować. Ważna jest też dla mnie geometria,na hexagonie pozycja za kierownicą jest wygodna. Miałem możliwość jazdy np. na krosie r3 i pozycja była dość agresywna, trzeba była się tj.,,położyć". Rowery z taką geometrią odpadają. Mój wzrost 172, na hexagonie mam rame M. Z góry dziękuje i pozdrawiam.

Napisano

Pełna Xt za 2000zł? Za 2000zł częsta zamontowana jest tylko tylni przerzutka xt :whistling:

Wiesz że xt to grupa do ścigania się?

Jak będziesz używał ten rower?

Jeśli pozycja ma być wygodna to szukaj crossa z trochę mniejszą ramą. M(czyli 19'') jest chyba dla Ciebie trochę za duża.

Napisano

Koła 26 lub 27,5. Wiem, nowego nie chcę, bo na alvio to nie opłaca się zmieniać. W hexagonie M jest dobra, siodełko mam wysoko podniesione. Podrzucę wam oferty i ocenicie.

Przykładowe oferty:

http://olx.pl/oferta/rower-cube-reaction-na-xt-CID767-IDbNHsN.html

http://olx.pl/oferta/0kellys-thorx-10-CID767-IDbOWHF.html

http://olx.pl/oferta/kellys-thorx-10-limited-edition-2015-roz-m-CID767-IDd3yfD.html

http://olx.pl/oferta/rower-gorski-ghost-ebs-na-deore-xt-3x10-wysoka-polka-zimowa-promacja-CID767-IDd4n0j.html

Napisano
0kellys thorx 10 Grzepnica • OLX.pl

Cena nie wydaj Ci się dziwna? Nowy kosztuje prawie 4000zł a ten 2000zł z przebiegiem podobno 300km Dziwne :whistling:

Zdecyduj się też jaki rozmiar chcesz m czy s? Wzrost? Długość nogi?

Napisano

Wnioskuję, że potrzebuje pieniędzy. Rower jest na gwarancji. Zadzwonię do gościa po świętach i spytam co i jak. Wzrost 172 mam, ale jeszcze rosnę :)

• Mod Team
Napisano

Cena nie wydaj Ci się dziwna? Nowy kosztuje prawie 4000zł a ten 2000zł z przebiegiem podobno 300km Dziwne :whistling:

To jest model 2013 na kole 26 " ( nowy kosztuje na aledrogo 3,3 k ) i nie widzę w tym nic dziwnego,tym bardziej że przebieg jest lekko podejrzany...

@ Mocarz

Kellys'y są ciężkie,mają słabe piasty,a w dodatku model 2015 ma nietypową geometrię.

Napisano

W tym Cube jest moim zdaniem ciut za duża rama. To go nie skreśla tylko powoduje konieczność przymiarki. Plusy to napęd jaki chcesz i Reba z pompowanymi obydwoma komorami choć w wersji U-Turn. Na dzień dobry konieczny jej serwis a biorąc pod uwagę, że zawsze coś jeszcze dojdzie jak choćby opony to trzeba wysupłać jeszcze trochę grosza. Nic się więcej nie wymyśli bo foty lipne i nawet rower stoi nie tak jak trzeba bo nie od strony napędu. 

Rower używany więc spokojnie jak się trafi celuj też w grupę LX'a. Oczywiście zazwyczaj nie jest pełna tylko wymieszana z XT. 

Drobna uwaga dotycząca XT. Dali byście sobie spokój z tym, że jest do ścigania bo to trochę nie poważne jest ;)

Napisano

Jaki rower używany za 2000 ? W dobrym stanie przede wszystkim! Nie rozumiem po co na siłę pchać się w XT, gdyby jeszcze w to wchodziły piasty to spoko, ale zazwyczaj przerzutki są XT a piasty Acera albo nawet nie shimano. Polecam bardziej zwracać uwagę na koła i amortyzator oraz ramę a przerzutki traktować jako dodatek bo różnice między poszczególnymi grupami są symboliczne, a na to jak wszystko działa większy wpływ mają manetki niż przerzutki. Jeśli pasuje Ci geo Hexagona to polecam spojrzeć na Cube bo są krótkie i pozycja na nich jest bardziej rekreacyjna, ale ten z ogłoszeniami olx nie wygląda na 'prawie nówke' chociaż wyposażenie zacne.

Napisano

A co myślicie o tym rowerze: JOLENE 1 - MTB - Romet
Nie głupi ten rower, tylko co to za piasty??? Ogólnie poszperaj w necie i poszukaj w sklepach bo czasami na kołach 26 cali można kupić nówkę za pół ceny, tym bardziej o tej porze roku 
Napisano

A jakie sklepy polecacie, żeby poszukać okazji ?

Ewentualnie jaki rower na dobrym osprzęcie( niekoniecznie deore) możecie polecić do 2 tyś.

Napisano

A jakie sklepy polecacie, żeby poszukać okazji ?

Ewentualnie jaki rower na dobrym osprzęcie( niekoniecznie deore) możecie polecić do 2 tyś.

Do 2 tys nie ma rowerów na dobrym osprzecie możesz ewentualnie wyszukiwać okazji bo jesli sprzedawca ma jakieś modele z wyższej półki na kole 26 to zazwyczaj chętnie negocjuje cenę. Ostatnio widziałem np w Poznaniu Specialized stumpjumper na kole 26 za 3200 , a podobny sprzętowo model na 29 kosztował prawie 8000.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...