seraph Napisano 15 Grudnia 2015 Napisano 15 Grudnia 2015 Demontował ktoś może kiedyś mechanizm zatrzaskowy z pedałów SPD? Nie ma problemów z "wubychającą" sprężyną czy jej włożenie na swoje miejsce staje się niemożliwe? Mam niemiłosiernie poobdzierane czarne pedały, a chciałbym żeby komponowały mi się ze srebrnym osprzętem w rowerze, więc pomyślałem, że wypoleruję do gołego aluminum co po rozebraniu byłoby dużo łatwiejsze. Pedały to Wellgo WPD-823, więc mocniej zabudowane niż Shimano - takie czarne klocki
MichalMMM Napisano 15 Grudnia 2015 Napisano 15 Grudnia 2015 Rozbierałem M980 i bez problemu da się wszystko złożyć. Potrzebna jest tylko cierpliwość. Sprężynka na minimalnym napięciu nie wystrzeliła zbyt mocno.
woojj Napisano 15 Grudnia 2015 Napisano 15 Grudnia 2015 spokojnie się da--- problem może być z ruszeniem śrub mocujących blachy do korpusu.
Bocianesku Napisano 6 Lutego 2016 Napisano 6 Lutego 2016 Witam nie chce zakładac nowego tematu problem polega na tym że posiadam pedały spd M520 i użytkuje ich od roku ale strasznie zaczęły skrzypieć nie wiem czy to już ich koniec.Rozkręcałem ich dawałem nowy smar ale nic nie pomogło.
grande1970 Napisano 6 Lutego 2016 Napisano 6 Lutego 2016 ale czy jesteś pewien że skrzypienie pochodzi z łożysk ? może to sprężyna skrzypi ? myłeś mechanizm zatrzaskowy ? ja miałem podobny problem jak nałapały piasku i dopiero moczenie a potem przedmuchanie kompresorem pomogło
grzechu2410 Napisano 6 Lutego 2016 Napisano 6 Lutego 2016 Miałem to samo ,pomaga posmarowanie bloku cienką warstwą smaru syliknowego.
Bocianesku Napisano 6 Lutego 2016 Napisano 6 Lutego 2016 Nawet mi przez myśl nie przeszło ze może to być sprężyna przesmaruje i zobaczę co do suportu to jest nowy,Dzięki wielkie
OdiLV4 Napisano 10 Lutego 2016 Napisano 10 Lutego 2016 A może skrzypi suport lub buty? Popieram kolegę, proponuję popryskać delikatnie smarem bloki
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.