Skocz do zawartości

[Suport] Jak odkręcić

SH4DI

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Chciałbym wykręcić suport rowerowy ze starego roweru i go wyczyścic i nasmarowac problem w tym ze nie wiem jak go odkrecic, w nowszych typach wystarczy 1 klucz lecz tutaj nie mam pojęcia.post-186511-0-02388000-1449742838_thumb.jpg

Napisano

Bo kręcisz nie z tej strony. Pisali Ci, że na zdjęciu jest prawa miska i ma lewy gwint.

Zazwyczaj zaczyna się od lewej strony roweru przy takich suportach, tam jest kontra i regulacja.

• Mod Team
Napisano

Jeżeli masz jak manewrować rowerem w pomieszczeniu w którym pracujesz i masz tam imadło, to nie ma lepszej drogi. Nawet jak zniszczysz ten suport, to wkręć na jego miejsce jakiś pakiet z obecnych czasów.

• Mod Team
Napisano

@@Hetman, masz spore problemy z czytaniem ze zrozumieniem, albo z nadinterpretacją czyichś wiadomości. Gdzie w moim poście jest napisane zniszcz a odkręcisz, weź kątówkę rozetnij?

Kilka tego typu suportów odkręciłem. Niektóre w imadle ruszyły bez uszczerbku, w jeszcze innych dochodziło do zniszczenia miski. Tak bywa.

Napisano
Dla przypomnienia tylko, w prawej misce jest lewy gwint.

...no chyba że suport ITAL ;-)....francuski....  

Zmierz suwmiarką średnicę lewej miski -tej z kontrą... jak 36 to ITAL i odkręcasz w drugą stronę.Jak ma mniej to wykręcasz w prawo... jak ITAL to w lewo

Obstukaj porządnie krawędzie i kombinuj. Prawej miski nie musisz wykręcać w celu wymiany smaru.... ją zawsze trudniej ruszyć. Są na to sposoby ;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...