OdiLV4 Napisano 2 Grudnia 2015 Napisano 2 Grudnia 2015 Cześć, Tak jak w temacie, sprawa dotyczy wybrania odpowiedniego = DOBREGO siodełka do roweru. W związku z tym że idą święta postanowiłem w prezencie kupić siodełko do około 100zł.Po co i dla kogo? Obecne siodełko to stare stare siodełko na dwóch sprężynach amortyzujących - jedna właśnie pękła, stąd powód wymiany. Siodełko jest przeznaczone do leciwej już damki, którą jeździ moja mama (ok 60 letnia kobieta). Jeździ nią codziennie - wiosna,lato, jesień, zima - do pracy (około 2 km w obie strony + ewentualny 1 km jak musi coś załatwić - mały dystans, szybki do pokonania) ponad to zdarza się jej czasami wybrać na jakąś dłuższą wyprawę taką do 30 km. Oczekiwania: Przede wszystkim siodełko ma być wygodne, mimo że nie są pokonywane duże dystanse, a dłuższe zdarzają się sporadycznie. Od siebie: Znalazłem dwa siodełka nad którymi myślę: Relax ACL Accent ProX VL-6115S od Velo Niestety opinii o nich jest mało, więc może tu ktoś się znajdzie kto posiada lub miał z nimi styczność. Jeżeli macie swoje propozycje, też chętnie wysłucham i wezmę pod uwagę. Mam nadzieje że doradzicie mi co wybrać. Dzięki za odpowiedz i pozdrawiam
Tofi Napisano 2 Grudnia 2015 Napisano 2 Grudnia 2015 Siodełko przede wszystkim powinno być dopasowane do płci, rostawu kości kulszowych, typu jazdy rowerem. Pierwsze i ostatnie widze dobrałeś, ale nie dobrałeś szerokości siodła. Opiniami sie nie sugeruj bo nawet najdroższe siodełko wykonane w technologiach kosmicznych będzie miało różne opinie w zależności do tego czy podpiera prawidłowo miednicę czy też nie.
OdiLV4 Napisano 2 Grudnia 2015 Autor Napisano 2 Grudnia 2015 Szerokość mniej 20 cm, mniej więcej bo tyle prawie ma stare siodełko, które było wygodne. Bardziej chodzi mi o elementy amortyzujące - w jednym wypadku są to sprężyny w drugim elastomery.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.