dawids108 Napisano 17 Listopada 2015 Napisano 17 Listopada 2015 Witam Chciałbym się zapytać czy byłaby opcja zamontowania piasty 8/9 biegowej w 7 rzędowej kasecie z wyłączeniem 1 lub dwóch biegów. Jeżdżę na swoim rowerze wyczynowo i kilka seryjnych piast mi już poszło... ponieważ były 7 biegowe(WOLNOBIEG) a takowe są po prostu kiepskie. Czy musiałbym kupować przerzutki dodatkowo chodzi mi o manetki czy musiałbym coś w tej sprawie robić? Dodam iż hamulce w moim rowerze są tarczowe więc takowa piasta też musiałaby być odpowiednia do nich, tak mi się wydaje.
Marcin9 Napisano 17 Listopada 2015 Napisano 17 Listopada 2015 Chciałbym się zapytać czy byłaby opcja zamontowania piasty 8/9 biegowej w 7 rzędowej kasecie z wyłączeniem 1 lub dwóch biegów. Chodzi ci o montaż kasety 8 i nie używanie jednego biegu bo masz manetki 7? Tak można możesz wybrać nawet którego nie chcesz Jeżdżę na swoim rowerze wyczynowo i kilka seryjnych piast mi już poszło... ponieważ były 7 biegowe(WOLNOBIEG) a takowe są po prostu kiepskie. Wyczynowo? tzn? Co to za rower? Czy musiałbym kupować przerzutki dodatkowo chodzi mi o manetki czy musiałbym coś w tej sprawie robić? Przerzutka 7 działa z 7-8-9. Części do tych napędów można mieszać (z pewnymi wyjątkami) Jeśli nie będziesz chciał więcej niż 7 biegów to manetka może prawdopodobnie zostać Dodam iż hamulce w moim rowerze są tarczowe więc takowa piasta też musiałaby być odpowiednia do nich, tak mi się wydaje. Tak piasta musi mieć odpowiednie mocowanie tarczy. Jaki masz budżet na koło/piastę? Ps. Popraw temat []
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.