Skocz do zawartości

[Zębatka narrow wide] problem ze spinką do łańcucha

Aquamoeba

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Przesiadając się na narrow wide natknąłem się na problem ze spinką do łańcucha. Ponieważ spinka ma inny kształt niż pozostałe ogniwa nie wchodzi dobrze na blat. Czuć przy tym nieprzyjemne zgrzytanie pod pedałem w trakcie jazdy które powtarza się cyklicznie w momencie gdy spinka wchodzi na blat. I teraz pytanie: czy są spinki bardziej symetryczne, które równo by wchodziły na blat?

Pzdr

Napisano

Lepsza taka TAYA niż żadna w zasadzie, ale to słaba opcja. Spinki SRAM lub Accent są symetryczne np.

sram-powerlink---10-speed-medium.jpg

Tylko dobierz ilość rzędów łańcucha. Jak masz tani łańcuch i nie chciałaby się zapiąć to nie zatrzaskuj na siłę, bo nie zdejmiesz - lepiej wtedy podszlifować wnętrze spinki lub lekko ogniwa łańcucha.

Napisano
allegro? internetowy sklep z czesciami rowerowymi? c'mon

Skręcasz rower, brakło spinki. Co robisz?

a) Idziesz na miasto kupić coś żeby móc iść pojeździć. 

B) Zamawiasz przez neta i jeśli jest to piątek to czekasz przynajmniej 3 dni.

c) Pijesz aż zapomnisz o sprawie.

KOMON?!

Napisano

Skręcasz rower, brakło spinki. Co robisz?

1. lacze lancuch na ogniwach skuwaczem :)
2. kupuje byle co najtansze jednoczesnie zamawiam cos konkretnego
3. mozna sie tez napic
Napisano

1. lacze lancuch na ogniwach skuwaczem 2. kupuje byle co najtansze jednoczesnie zamawiam cos konkretnego 3. mozna sie tez napic

Jeszcze nie jeździłem na łańcuchy spiętym skuwaczem, może być ciekawie. Nie powiem Captain Obvious z ciebie.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Jeszcze nie jeździłem na łańcuchy spiętym skuwaczem, może być ciekawie. Nie powiem Captain Obvious z ciebie.

nie jeździłeś, hmm, zrobilem tak 6 tyś km i nic zarówno w mtb jak i poziomie gdzie skuwałem 4 łańcuchy ze sobą :)

Napisano

nie jeździłeś, hmm, zrobilem tak 6 tyś km i nic zarówno w mtb jak i poziomie gdzie skuwałem 4 łańcuchy ze sobą

Ty w ogóle wiesz co to skuwacz do łańcucha ? Bo sworzeń to nie skuwacz lel

Napisano

Ty w ogóle wiesz co to skuwacz do łańcucha ? Bo sworzeń to nie skuwacz lel

no juz nie wytrzymam, no nie wytrzymam... czy twoje zycie jest takie smutne ze musisz sie o kazde slowko przyczepic? a moze kazde niedopowiedzenie powoduje u ciebie fale drgawek i niepokoju oraz przegotowanie czajnika, wiec w taki sposob sobie radzisz? czy moze jestes zbyt ograniczony i nie dostrzegasz sensu bez powiedzenia czegos prosto z mostu?
Napisano

no juz nie wytrzymam, no nie wytrzymam... czy twoje zycie jest takie smutne ze musisz sie o kazde slowko przyczepic? a moze kazde niedopowiedzenie powoduje u ciebie fale drgawek i niepokoju oraz przegotowanie czajnika, wiec w taki sposob sobie radzisz? czy moze jestes zbyt ograniczony i nie dostrzegasz sensu bez powiedzenia czegos prosto z mostu?

Koleś jedyna ograniczona osoba tutaj to ty. Wjechałeś z postem nic nie wnoszącym do tematu, chciałeś tylko przyhejtować. Następnie napisałeś coś, po czym wyszedłeś na amatora. I to nie jest czepianie się, tylko raczej brak twojej wiedzy. "Nie znam się, więc wypowiem się". A teraz się popłakałeś jak typowe dziecko i wyrzucasz bez sensu gorzkie żale... może po prostu idź pojeździć na łańcuchu ze skuwaczem. 

Napisano

Koleś jedyna ograniczona osoba tutaj to ty
A może to Ty jednak jesteś ograniczony bo puszczasz pierdy zamiast myśli,ludzie chcą ci pomóc a ty piszesz im o hejtowaniu ? Skoro taki cwany gapa jesteś to ogarniaj sam swoje problemy z rowerem panie doświadczony a nie pytasz NAS,wszędzie tylko pełno przemądrzałych gimbów bez własnego myślenia jak ameby  :verymad:  :yucky:
Napisano

A może to Ty jednak jesteś ograniczony bo puszczasz pierdy zamiast myśli,ludzie chcą ci pomóc a ty piszesz im o hejtowaniu ? Skoro taki cwany gapa jesteś to ogarniaj sam swoje problemy z rowerem panie doświadczony a nie pytasz NAS,wszędzie tylko pełno przemądrzałych gimbów bez własnego myślenia jak ameby   

Albo masz problemy z myśleniem albo chłopak wypłakał ci się w mankiet. Zadałem pytanie, dostałem 2 odpowiedzi. Temat Został rozwiązany, tak działa forum. Ale pomimo rozwiązania sprawy pojawił się wojownik internetu. Napisał coś nic nie wnoszącego do tematu, a raczej tylko zwykły hejt. I teraz nie wiem czy większość osób tutaj tak działa czy jak. Staracie się zgrywać przemądrzałych kiedy nie macie nic do powiedzenia? Najwidoczniej macie potrzeby pompować sobie ego. Tak to tu działa, ktoś stara sie ci pocisnąć, wszyscy go bronią. Ty pociśniesz komuś, wszyscy go bronią. Forum lamerów i życiowych nieudaczników. Z prostych kalkulacji wynika iż 20% osób tutaj jest gotowa pomóc a 80% to czysty hejt i trole ze smutnym życiem.

• Mod Team
Napisano

Dobra Koledzy, zalecam trochę luzu. Szczególnie Koledze Prowadzącemu - szczególnie, że przyszedłeś tu z problemem i szukasz pomocy. 
Więcej luzu w myśleniu, nie czepiania słówek i nie dogryzania bo nikomu na dobre to nie wyjdzie.

A teraz ściski, buzi buzi i peace zwieńczony piękną potrójną tęczą ;)
( i żebym nie musiał raz jeszcze tu zaglądać )

ps: Aquamoeba - jeżeli to jest forum nieudaczników i lamerów to może szkoda Twojego czasu a naszych nerwów, nie musisz tu zaglądać, naprawdę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...