Skocz do zawartości

[do 2000] Rower MTB

digbick

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie,

w związku z tym, że zaczynają się zniżki to zaczynam rozglądać się za nowym MTBkiem. Przyznam, że trochę wypadłem z obiegu i obecnie zastanawiam się Rometem:
http://allegro.pl/rower-romet-rambler-6-0-26-2015-wyprzedaz-i5610428166.html

ale jestem otwarty na inne opcje. Chodzi o rower górski, ale którym będę się także poruszał po mieście (dojazd do pracy)

ps. Mam 185 cm wzrostu i zastanawiam się nad rozmiarem ramy. Lata temu jeździłem fr na sztywniaku i lubiłem małe ramy (16) i zastawiam się czy 19' Rometa nie będzie za duża.

Napisano

Ten Romet jest całkiem w porządku, ale zniżki dopiero się zaczynają i być może warto poczekać do zimy. Wtedy za te pieniądze można będzie dostać rower z powietrznym amortyzatorem jak rok temu, ale z drugiej strony rama 19' to dość popularny rozmiar i może szybko znikać.

Co do rozmiaru właśnie to 19' będzie jak najbardziej odpowiednia w tego typu rowerze dla Ciebie. Rama 16' to albo w rowerze dla dziecka, albo do skakania, bo na 100% brakło by Ci sztycy do prawidłowego ustawienia siodła, a rower byłby tak krótki, że za nic nie było by Ci wygodnie...

Napisano

Hehe własnie ciągle do pracy jeżdżę na dragstarze 16 i jakoś daję radę, ale chciałbym już kupić nowy rower - nie chce czekać do zimy. 

Napisano

Jeśli to jest taki rower jak podpowiada Google to musisz mieć blisko do pracy, bo to nie jest rower do jakiejkolwiek dłuższej jazdy :yucky:

To jest zupełnie inny typ niż ten Romet dlatego tak duża różnica. Odwiedź jakiś sklep i się przymierz to zobaczysz - noga w dole przy pedałowaniu ma być prawie prosta, a na Twoim rowerze to jest niemożliwe do osiągnięcia prawda?

Napisano

Ja kupiłem teraz, w tej samej cenie (też przeceniony), podobny rower, brytyjskiej firmy Saracen (mieszkam w Walii) i chciałbym jeszcze pojeździć w lekkim terenie przed zimą.

Napisano

Czyli Rambler bez obawień? Czy jakieś inne propozycje "na teraz"?

Jeżeli Cię zainteresuje to zastanawiam się nad zmianą MTB na szosę.

Mam Radona ZR Team z symbolicznym przbiegiem. 18"

Amor - Reba

Napęd XT/SLX, korba Shimano Hollowtech

Hamulce hydrauliczne Hayes

Kosztował nowy 4000. Z przebiegiem około 800km i stanie niewiele odbiegającym od nowego mogę sprzedać za 2300

IMAG0262_1.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...