Skocz do zawartości

[rower] Trek 3700 czy Trek marlin6 - pierwszy mtb? Który do 2000zł? A może inny?

Dawidoos1991

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam forumowiczów jestem nowy poszukuje roweru. będzie to pierwszy "droższy" rower na wypady po asfalcie, szutrach, gruntowych utwardzonych drogach miescie czasami górach. 150-200km w tyg myśle. Jestem bardzo zainteresowany Rowerem TREK.

Mam oferte ze sklepu TREK marlin 6 za 1999zł i |TREK 3700 za 1799zł. Oglądałem jeszcze KROSS hexagon x6 i r6 ale chyba TREKI lepsze, jeszcze są na sklepie meridy????

Co polecacie??? 173cm waga 77kg.

Będzie znaczna różnica czy 26cali czy 27,5 czy 29??? Czy dla mnie amatora nie powinno to mieć znaczenia??

Napisano

Obydwa podane przez Ciebie treki mają niesamowicie kiepski stosunek ceny do jakości. Znane marki mają to do siebie że niesamowicie sie cenią i tak oto mamy przerzutki altus w rowerze za 2k. Krossy będą lepszą propozycją ale w tej cenie można spotkać jeszcze lepsze modele, przeszukaj forum, było takich tematów naprawdę dużo.

Napisano

Jeśli upierasz się przy tych droższych markach to ciężko będzie coś sensownego znaleźć w tej cenie. Chyba że dostałbyś większy upust. A sprzedawca zrobi wszystko żeby sprzedać cokolwiek i wciska Ci kit że lepsza marka to lepszy rower, co niesety w tym przedzial cenowym nie jest prawdą i często producenci proponują kosmiczne ceny za kiepsko złożony rower (dobra przerzutka i np. słabe manetki). Mniej znane marki jak np. polski transrower składa świetne rowery w przystępnej cenie, szukaj rowerów pod nazwą: spartacus, remiro, lazaro, kands. Te rowery mają świetny stosunek cena jakość i nawet za 1k kupisz lepszy rower tych marek niż te treki.

Napisano

a scott? kross? Te marki co proponujesz to przez internet tylko??? Patrzyłem na giant kellys kross i wszystkie maja baedzo zbliżone te parametry przerzutek. Te treki seryjnie stoją 2299zł a gość sprzedaje 2 za 1999zł. Bo biore dwa dla siebie i brata i dodatkoo 200zł na akcesoria?? Aż tak słabo to wygląda?? scott aspect 630 za 1999zł?? Moja granica to 2000zł. tych marek co przestawiłęs nie wiem gdzie szukac nawet a jutro mam jechać kupić

http://www.scott.pl/produkt/170/529/rower-aspect-650/?????

czy hexagon R6 czy X6???? Czy któryś z tych treków??? Co byś z tego wziął???

a pomijając już przerzutki to jak reszta??? w tym treku?? opony amortyzator geometria piasty, hamulce?? ???

Jakby wziąćtego treka 3700 za 1799zł to moznaby za te 200zł wymienić kiedyć na alivio spokojnie....i wtedy w cenie 1999zł masz przerzutki takie jak chociażby scott czy kross czy cube czu unibike w tej cenie....a reszta w tym treku chyba nie wypada tak źle??? dobrze myśle??

Napisano

No wiadomo ciężko dokładnie dopasować się do roweru kupując go przez internet ale wymiary są podane na stronie, kwestia się pomierzyć i sprawdzić jak to wygląda. Ewentualnie pomierzyć jakiś rower do którego masz dostęp i potem porównywać. A co do serwisu to w każdym większym mieście masz w tym sklepie autoryzowany serwis. Dostajesz kartę z numerami :)

Napisano

Kross najlepszy stosunek jakość cena z tych co podałeś, nie wiem jak z serwisem. Zobacz sobie jeszcze rowery Silverback ale nie wiem jak ze sklepem :P

Napisano

Jeżeli podoba Ci się Trek, dobrze się na nim czujesz to wybór jest prosty. Z tych treków co podałeś osobiście wolałbym Marlina... Moim zdaniem - większe koło - zobaczysz, że nie będziesz żałował.

Napisano

Padło ostatecznie na AUthor dexter z zeszłego roku na 26cali...tył alivio,przód acera manetki alivio...hydraulika hamulce za 2099zl plus 250zl na części od producenta w hurtowni...Co sądzicie dobry zakup??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...