Skocz do zawartości

[do 700 zł] Lekki na miasto, używany

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Poszukuję lekkiego roweru do jazdy po mieście, na krótkich dystansach (jednorazowo nie więcej niż 5 km). Podłoże - najczęściej ścieżki rowerowe. Moim priorytetem jest minimalizacja wagi roweru, ponieważ będę go po każdym użyciu wnosił na 3-cie piętro po dosyć wąskiej klatce schodowej.

Zdaję sobie sprawę z ceny aluminiowej ramy, dlatego celuję w używane rowery. Będę wdzięczny za propozycje z serwisu OLX.pl dla Warszawy.

Nie mam niestety żadnej wiedzy z dziedziny jednośladów napędzanych siłą mięśni. Potrafię sobie wyobrazić, że przydatnym elementem wyposażenia mogą być błotniki oraz oświetlenie (mogę dokupić oddzielnie, ale najlepiej jeśli byłyby w komplecie, szczególnie te pierwsze), natomiast zbędnym - "przerzutki" (wiele biegów). Czy coś przeoczyłem? Jedna z propozycji, na które natrafiłem:

http://olx.pl/oferta/rower-kellys-stylus-kola-28-cali-CID767-ID96CxD.html#17cf3070e1

Co możecie powiedzieć mi o rowerach typu "ostre koło"? Z tego co wyczytałem, chyba byłyby najlepsze na moje potrzeby.

SERDECZNIE PROSZĘ O KONKRETNE PROPOZYCJE! Gdyby ktoś z forumowiczów mieszkał w WaWie, chętnie przyjrzę się jego ofercie.

PS. Z góry przepraszam doświadczonych użytkowników za swoją laicką wiedzę.

Pozdrawiam,

PW

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...