Skocz do zawartości

[rower] corratec superbow worldcup

haulin11

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Moim zdaniem nie opłaca się. Za takie same pieniądze dostaniesz już rowerek na większych kołach i z niewiele gorszym osprzętem. Na części również się nie opłaca bo rowerek jako taki ma już kilka lat. Moim zdaniem, realna cena za ten rower to jakieś 2-2.5k.

Napisano

Jakby większe koło było wyznacznikiem opłacalności...rower jest nowy na pełnym xt, na dobrych kołach, fajnej, sztywnej ramie, jak by mi ktoś zaproponował 2 tyś to bym się roześmiał i wysłał na rekonesans do byle jakiego sklepu rowerowego by sprawdził jakie graty dostanie za 2 koła.

Dzwoń i negocjuj bo 4700 to zapewne wyjściowa cena i możesz ją jeszcze zbić 

Napisano

Za nowy rower w sklepie może i tak, ale rower kupiony i wyprowadzony ze sklepu ma już całkiem inną, niższą wartość i nikt go nie kupi z symboliczną zniżką, nawy jak byłoby w ogóle nie używany. To podobnie jak z samochodami ;)

Napisano

Jakby większe koło było wyznacznikiem opłacalności...rower jest nowy na pełnym xt, na dobrych kołach, fajnej, sztywnej ramie, jak by mi ktoś zaproponował 2 tyś to bym się roześmiał i wysłał na rekonesans do byle jakiego sklepu rowerowego by sprawdził jakie graty dostanie za 2 koła.

Dzwoń i negocjuj bo 4700 to zapewne wyjściowa cena i możesz ją jeszcze zbić 

Po tylnej zmieniarce i korbie to widzę, że gdzieś bardzo długo przeleżał. 2 tys to przesada ale ja bym więcej jak 3/3,5 tys nie dał. Nie z tym widłem i nie z tą sterówką. Do delikatnej jazdy może być ale na poważnie to rower bez przyszłości.

Napisano

na dobrych kołach,

To nie są dobre koła. Wiem bo miałem.

fajnej, sztywnej ramie

która waży prawie 2 kilo...

rower jest nowy na pełnym xt

No i co z tego?

jak by mi ktoś zaproponował 2 tyś to bym się roześmiał i wysłał na rekonesans do byle jakiego sklepu rowerowego by sprawdził jakie graty dostanie za 2 koła.

No to się śmiej. Dla mnie rower jest wart 2-2.5k i zdania nie zmienię bez względu ile te "graty" są warte w detalu..

Napisano

Plus trochę kasy za "oryginalność" ale z grubsza się z @ugupu zgadzam. Nie ma tam pełnego XT a gdyby nawet to można tylko wzruszyć ramionami i tyle.

Napisano

No i o czy ja mam z Tobą gadać ugupu, dla Ciebie jest tyle wart  ale jakbyś posiadał taki rower na sprzedaż to by był warty dwa razy tyle i już byś nie pyskował tylko zachwalał jaki to rewelacyjny rower masz na sprzedaż...nie raz do mnie piszą takie typy jak coś mam na sprzedaż w dobrej cenie to jeszcze może ze 30% zejdziemy z ceny...

Ja bym go taniej osobiście jak za 3500 tysiąca nie sprzedał bo tyle mniej więcej są warte te klamoty,  podeślesz klientowi link gdzie rower stoi za 1799 funtów i po temacie.

Napisano

Ja bym go taniej osobiście jak za 3500 tysiąca nie sprzedał bo tyle mniej więcej są warte te klamoty,  podeślesz klientowi link gdzie rower stoi za 1799 funtów i po temacie.

To nie ma nic do rzeczy za ile byś go Ty wystawił i za ile ktoś by go kupił. To, że ktoś się napali i powiedzmy dał by nawet 6-kę nie znaczy, że tyle jest wart. Obecnie rowery na kole 26er są sprzedawane za bezcen w podobnej specyfikacji/cenie i zdarza się nawet rama z węgla. Do tego sterówka pod 1,5" i czasem sztywna oś z przodu. Nad takim czymś warto się wtedy zastanowić.

Napisano

Nikt nie wspomnial o powaznym "mankamencie" tego roweru, dokladnie ramy. Mocowanie siodla do sztycy z bardzo malym zakresem regulacji. Dobor odpowiedniej dlugosci jednorazowy, przy ewentualnej osprzedazy to pulapka (jak z krotkimi rurami sterowymi od widelcow).

• Mod Team
Napisano

Plusik za oryginalność, reszta nie powala przy tej cenie. Z całą pewnością w tym przedziale moźna przebierać jak w ziemniakach na straganie.

Napisano

Rower na pewno nie jest wart tych pieniędzy.Za trzy tysie można by się zastanowić pod warunkiem,że wiesz co robisz ;) Na minus -przekombinowana sztyca,kiepskie hamulce i amortyzator DT,który na pewno nie jest wzorem niezawodności.Ponadto jest to  eLka,więc warto przeanalizować geometrię co by nie okazało się,że rama jest za duża.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...