Skocz do zawartości

[napęd] Wymiana napędu - czy dobrze wybrałem?

6franek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Chciałbym wymienić praktycznie cały napęd w swoim rowerze, tzn manetki, łańcuch, korbę i kasetę. Bazując na przyklejonym temacie złożyłem coś dla siebie, ale chciałem się spytać, czy na pewno będzie to kompatybilne z tym co obecnie posiadam. Mój rower złożony jest na ramie GT Avalanche z roku bodajże 2006-2007 (rama wygląda jak w tym rowerze LINK). Z tyłu mam przerzutkę Shimano SLX (RD-M662) (zostaje), tylna piasta to Shimano Deore (FH-M535) (zostaje), a obecna korba (do wymiany) to SR Suntour PFF. 

To co wybrałem

Kaseta + Łańcuch: Shimano HG50-9 + Shimano HG53 114 ogniw: LINK (125 zł)

Manetki: Shimano SL-M590: LINK (135 zł)

Korba: Shimano FC-M430: LINK (125 zł)

Moje pytanie brzmi, czy wszystko będzie ze sobą i z moimi obecnymi częściami/ramą dobrze współpracować? Czy da się w takiej cenie wybrać coś lepszego (ew. minimalnie dopłacić, jeżeli jest jakościowa przepaść)? Jak nie, to co poprawić.

Zadaję te pytania, gdyż nie chce wydać pieniędzy, a potem płakać, że nic do siebie nie pasuje.

Pozdrawiam.

Napisano

Teoretyczni wszystko do siebie pasuje. Aczkolwiek czasami bywają problemy kiedy manetka jest innej grupy jak przerzutka ale to rzadko i tu powinno być ok. 

Aaaa i jeszcze jedno! W zależności od tego jaki masz wózek w przerzutce tylnej (krótki średni długi) zależy to jak dużą kasetę możesz dać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...