Skocz do zawartości

[trasa]pętla XC na terenie WATu

lesieque

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Dziś na pętli Watu znalazłem leżący w piachu rowerowy zestaw kluczy torx. Nie zabierałem go tylko położyłem na pieńku w widocznym miejscu. Osobę, która to zgubiła proszona jest o wiadomość na priv to powiem gdzie leźy. Mam nadzieje, że nikt obcy sobie go nie przywłaszczy.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Dziś odwiedziłem to miejsce po dłuższej przerwie. Trasa super, widzę że zadbana. Duży plus dla osób za to odpowiedzialnych :) Ale osoby, które to miejsce odwiedzają mogły by to uszanować. Mnóstwo śmieci pozostawiają :/

• 2 tygodnie później...
Napisano

Odwiedziłem traskę przy okazji Legia MTB maratonu dzisiaj, powiem tylko... jest moc. Najtrudniejszy fragment to górka z podjazdem/zjazdem po glębokim piachu. Reszta super. Zapewne jeszcze odwiedzę okolicę.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Szykują się ZMIANY. Jesienią ma przyjechać koparka, wywrotka i będzie podsypywanie trasy pomarańczowej za poligonem. Troche opadła, wyszły kamienie, obsypuje się, więc będzie poprawka. Nowych fragmentów na razie nie planujemy gdyż sekcja biegu na orientacje się nie orientuje i muszę ciągle przez nas zmieniać mapy :whistling:

Napisano

W tym roku jeździłem tam ze 4 razy więc odpowiem wymijająco: zobaczysz jak skończymy :D
Potrzebuja mapy, bo idea jest taka, że chowane są punkty kontrolne z kodami które trza przepisać do siebie na kartkę... a punty zaznaczane są na mapce

Napisano

Odwiedziłem traskę przy okazji Legia MTB maratonu dzisiaj, powiem tylko... jest moc. Najtrudniejszy fragment to górka z podjazdem/zjazdem po glębokim piachu. Reszta super. Zapewne jeszcze odwiedzę okolicę.

Na tej górce najtrudniejszy jest nie podjazd, a zjechanie bokiem po schodach (któryś szlak zdaje się tak kiedyś prowadził).

Napisano

Z tego co zrozumiałem od trenera to jest to nie tyle wjazd a wejście. Miało być przełajowo, ale zgodnie z jakimś tam regulaminem dotyczącym zawodów cała trasa ma być przejezdna w 100% i ten fragment został opuszczony. ale to wieki temu było.

Napisano

Dawno nie zaglądałem na WAT, ale w weekend wskoczyłem na chwilę po Kampinosie - Rock Garden już trochę się uleżał i wreszcie jestem w stanie go bezproblemowo przejechać :icon_wink: . Widzę, że porobiliście bandy na niektórych zakrętach - super, bo prędkość przelotową można zwiększyć.

Cały czas robicie perfekcyjną robotę.

Podsypiecie ten stromy podjazd po północnej stronie Placu Taktycznego? Ten na którym leży/leżał konar?

Bez podsypania jest trudniej, co znaczy lepiej ;-) Trzeba uważać by nie dobić opony na krawędzi jaka się zrobiła na szczycie i nie stracić równowagi - tylko dla kozaków. :thumbsup:

Napisano

Teraz uwaga. bandy to nie nasza robota. Cieszymy się z tego niezmiernie. Trener się jara jak dziecko. Fajnie, że nietylko jeździcie a chciecie coś zmieniać i działać aktywnie.

Napisano

Byłem wczoraj i dziś. Warunki super - tylko nie wiem czemu połowa cyklistów, których spotkałem pruła pod prąd. Może warto walnąć parę znaków zakazu po drugiej stronie drzew, łatwiej byłoby opierniczać :)

Napisano

Raz zwróciłem uwagę i tylko usłyszałem: " bo co? Mi k**wa wolno". Stwierdziłem, że dalsza dyskusja była bez sensu. Całe szczęście, że to był odosobniony przypadek. Ale trzeba uważać na rodziny ze swoimi pociechami. Ja jeżdżę wcześnie rano lub wieczorem ;) i tylko biegaczy spotykam.

Ps. Bandy fajna sprawa, pozwalają na szybsze pokonanie trasy :)

Napisano

Bandy super. W sobote wieksza grupka na fullach rowniez jezdzila. Gora piachu juz czeka z tego co widzialem. Tylko ta nasza jesien. Troche slisko na lisciach. Jedna gleba przez to zaliczona :). Wszystkiego dobrego dla wszystkich spotkanych w sobotę i podziekowania dla tworcow trasy!! Jest swietnie

Napisano

Tutaj: https://goo.gl/maps/7hT8mPnA9Bp jest wjazd do lasu, nawet widać ścieżkę wjeżdżającą w las na mapie :) Jedziesz ścieżką i zaraz trafiasz na oznaczenia trasy (niebieska będzie jechała w lewo).

Z ciekawostek - na OSM ktoś już namalował nawet ścieżki tak, jak prowadzą trasy. https://www.openstreetmap.org/#map=17/52.25224/20.88760 Te pokręcone ścieżynki to własnie trasa niebieska i pomarańczowa przecinające się tu i ówdzie :)

No i jeszcze segment ze Stravy: https://www.strava.com/segments/8378523

Napisano

Wjeżdżasz w las naprzeciwko restauracji grodzkiej przy ul. Kocjana zaraz jak się kończy ogrodzenie. Dalej już jak Cię strzałki poprowadzą :)

Ps.Będę w niedziele ok 8-9

Napisano

Na ścieżkach ślisko, dużo liści już opadło i są dość wilgotne, trochę poślizgów dziś było.

Kiedy planujecie jakieś grabienie?

Napisano

Byłem wczoraj rano około 7 i powiem, że bandy to świetna sprawa. Teraz tą ostatnią sekcję przejeżdża się momentalnie. A liście po weekendowych wiatrach całkowicie pokryły trasę. Momentami było zdradliwie. 

Napisano

W tygodniu trasa jest normalnie dostępna? Zastanawiam się czy nie skoczyć, z drugiej strony, jak byłem na Legia MTB to bywało zdradliwie. Więc nie wiem czy jest sens ryzykować po ciemku :)

No chyba że by załatwić czołówkę

Napisano

Po ciemku WAT bywa zdradliwy nawet jak się ma reflektor okrętowy na czole, sprawdzone empirycznie ;)

Po jasności też, właśnie idę prześwietlić bark po wczorajszym.

P.S. trasy są dostępne 7/24

Napisano

Więc nie wiem czy jest sens ryzykować po ciemku :)

No chyba że by załatwić czołówkę

Według mnie dobra czołówka to minimum jakie potrzebujesz, żeby pojechać tam po ciemku. Dodatkowo obenie sprawę utrudnia duża ilośc mokrych liści które pokrywają większość tras.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Tradycją powoli staje się grabienie liści przed zimą. Jutro zbieramy się o 7:45 i o 8 ruszamy na trasę. Jeżeli chcecie się z nami spotkać, pomóc nam albo zaproponować jakieś nowe kawałki i pogadać z trenerem jako glównym planistą to zapraszamy serdecznie. Będziemy raczej nie dłużej niż do godziny 10.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...