Skocz do zawartości

[do 4000 pln] Zwinny rower gorski do lasu :D

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chcialbym kupic rower z przedzialu cenowego do 4000 zl

Chcialbym zeby byl zwinny, I wytrzymaly.

Rama moze byc uzywana czy cos :D

Preferuje firme od ram scott

Kolega radzil mi powietrzny przedni amortyzator I damper

Ja nie rozeznany w rowerach xD

Wzrost ponad 185 cm (I nadal rosne :P) waga 65 kg

Kolega chwalil powietrzne amortyzatory I dampery ze wzgledu na uniwersalnosc.

Przezutki jakby dalo sie to ponad 5x mnoznik (na maxymalnym biegu/przezutce) (Np 56:11)

codziennie minimum przejezdzam na rowerze ponad 30 km szosa, A w weekend z kumplami robimy wyscigi po lesie :) (kola musza byc 26')

Podawajcie propozycje ;)

TYLKO SKLADAKI (Nawet szprychy)
ODPOWIEDZI W STYLU LINKU DO ROWERU, nie czytam

Napisano
Napisano
Jak masz pisac glupoty to lepiej nie pisz

. Twierdzisz, że piszę głupoty, ale jednak swój post poddałeś edycji.

Dodatkowo, w tej kwocie odradzał bym rower z amortyzowaną ramą (damper). Dlaczego koniecznie koła 26 ? Jesteś wysoki, radził bym 27.5-29, że tak powiem ostatnio bardzo popularny trend. 

W dalszej kolejności, ciężko będzie pogodzić jazdę 30km po szosie z rowerem stricte górskim. 

Napisano

Czyli bys polecil, kupic rower szosowy 29' a mojego taniego gorala trzymac na te wypady?

Jak rower szosowy za 4 tys to jaki?

Najlepiej z czesci :D

Tak , tak jestem leniwy, I nieobeznany raczej w temacie.

Przepraszam wszystkich

Napisano

Założyłeś nowy temat o szosie. 
http://www.forumrowerowe.org/topic/162564-do-4000-rower-szosowy-na-czesci/

Ale mam tutaj nie spójność, bo szosa to według mnie "kolarzówka", a Tobie raczej by się przydał rower turystyczny do dojazdów do szkoły (sakwy i te sprawy) np : http://www.kross.pl/pl/2014/trekking/trans-global

Jeszcze pozostaje kwestia "na części", wydaję mi się że lepszym rozwiązaniem będzie w tym budżecie kupić cały rower troszkę taniej niż założony budżet, a następnie po przejechaniu jakieś ilości km go spersonalizować (wymienić to co nie pasuję według Ciebie).  

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...