Skocz do zawartości

[statystyka rowerowa] bikestats.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

mam nadzieje ze zachowaja sie te dane

od razu spisuje wszystko do exela i prowadze statystyke u siebie na kompie

pal pies kiedy gdzie pojechałem, ale tam licze które czesci ile km maja

Napisano

Ciekawe jak wygląda sprawa z backupem danych na bikestats, jak często robią itd. A na głównej stronie powinni jakieś słowo komentarza napisać, trochę olewczo podchodzą do nas (takie moje zdanie).

Napisano

tak, tylko nie chodzi o średni dystans tylko średnią prędkość w km/h

dystans mam podany w formacie xx,xx km

czas xx:xx:xx

po podzieleniu dystansu przez czas wychodzą kosmiczne wyniki:)

Napisano

Wiadomo, że średnia prędkość ma jednostkę km/h czyli musiałbyś mieć czas w godzinach. Można by to zrobić w formule, ale wtedy najwygodniej by było jakbyś miał w osobnych komórkach godziny, minuty i sekundy.

Napisano

nie moge wyczaić czemu nie działa komórka B5, reszta czaje

ja u siebie rozbiłem czas na dwie komórki: godziny F2 i minuty G2. formuła dla dystansu B2:

=B2/(F2+G2/60)

Napisano

O tym co zrobiłeś myślałem od początku właśnie, ale ja tam lubię jak nie trzeba nic rozbijać itp ;) . Też nie wiem czemu nie działa, bo u mnie śmiga aż miło. Jaką masz wersję Excel'a?

Napisano

No i tu może być odpowiedź, czemu nie działa... Często jest tak, że specyficzne funkcje nie działają pomiędzy różnymi wersjami Excel'a a co dopiero OpenOffice. No cóż z mojej strony Ci nie pomogę, bo nie dysponuję OO, a nie mam ochoty go instalować ;) .

Napisano

=(H31)/(GODZINA(H32)+MINUTA(H32)/60+SEKUNDA(H32)/3600)

H31 to dystans w km

H32 to czas w formacie gg:mm:ss

microsoftowy excel~

• 5 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...