Laos Napisano 16 Maja 2014 Napisano 16 Maja 2014 Witam Na załączonym filmie http://youtu.be/0ZaUE64rKc4 przedstawiłem luz jaki mam w supporcie. Jakie mogą być przyczyny tego luzu i czy jedyna metoda jego likwidacji to wymiana wkładu suportu czy też są jakieś działania które można podjąć by ten luz zlikwidować. Pozdrawiam
tobo Napisano 16 Maja 2014 Napisano 16 Maja 2014 Jaki przebieg ma suport? Ile km? Jak zdejmiesz/przytrzymasz łańcuch tak by korba kręciła się "luzem" to jakie dźwięki wydobywają się z suportu? Szumy? Szuranie?
Laos Napisano 16 Maja 2014 Autor Napisano 16 Maja 2014 Bez obciążenia po zakręceniu korbą bez łańcucha, korba się kręci i żadne niezwykłe dźwięki (typu odgłosy tarcia) się z niej nie wydobywają.
tomiz1 Napisano 16 Maja 2014 Napisano 16 Maja 2014 A podczas jazdy pod obciążeniem (na twardych biegach) słychać jakieś strzały, tykanie?
M333 Napisano 16 Maja 2014 Napisano 16 Maja 2014 Nie jestem w stanie stwierdzić jednoznacznie. Sugeruję demontaż ramion, wkładu suportowego. Dalej inspekcję łożysk- w razie potrzeby czyszczenie i smarowanie- no i poprawny montaż.
zyziu29 Napisano 16 Maja 2014 Napisano 16 Maja 2014 Może oś się trochę wytarła i stąd ten luz, albo łożyska padły. Tak jak koledzy sugeruje rozebrać i sprawdzić w czym problem.
Kiciok Napisano 16 Maja 2014 Napisano 16 Maja 2014 Najlepiej to rozebrać i sprawdzić... to jest suport maszynowy jak na moje oko, więc pewnie wkład do wymiany. O ile luz nie jest na połączeniu ramiona korby z osią suportu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.