rolllooo Napisano 11 Maja 2014 Napisano 11 Maja 2014 Witam, mam takie pytanie/ problem. Jak zakręcę delikatnie kołem przednim i zaraz potem zakręce energicznie kołem tylnim, to mimo to przednie koło kręci się dłużej. Sprawdzałem piaste tylnią i w sumie chodzi w miare gładko (konusy są skręcone dobrze). Jedyne co martwi to po zdjęciu gumy uszczelniającej piasta chodzi lżej, po jej założeniu wyczuwalny jest mały opór. Ponadto podczas kręcenia się koła, uszczelka również wykonuje obroty (w innych rowerach tak nie mam). Teraz moje pytania: 1) czy piasta tylnia kręci się zawsze gorzej od przedniej z racji tej że obrót odbywa się po zapadkach bębęnka? 2) czy uszczelka powinna powodować lekki opór? jeżeli nie to jak to naprawić? - odpadają smary bo jak raz użyłem, to już go tam nie było po jednym dniu jazdy i problem rozpoczyna się od nowa.
tobo Napisano 11 Maja 2014 Napisano 11 Maja 2014 Jedyne co możesz zrobić to prysnąć olejem w miejsce styku uszczelki z korpusem.
rolllooo Napisano 11 Maja 2014 Autor Napisano 11 Maja 2014 Czyli widze, że uszczelka to jednak dość powszechny problem. Znasz coś lepszego od wd 40? Wd jest bardzo szybko wywalany z tej uszcelki i znów jest ona sucha.
tobo Napisano 11 Maja 2014 Napisano 11 Maja 2014 Może być olej do łańcucha, lekko odchyl krawędź uszczelki na styku z korpusem. Piasta przednia powinna kręcić się lżej/dłużej niż tył bo nie ma bębenka i mechanizmu zapadkowego. Poza tym ma z reguły tylko dwa łożyska.
Rulez Napisano 11 Maja 2014 Napisano 11 Maja 2014 Jeśli chodzi o smar, polecam : http://www.makita.sklep.pl/smar-sprayu-500ml-podwyzszonej-przyczepnosci-wysokogatunkowy-beko-2981500pl-p-2522.html
rolllooo Napisano 11 Maja 2014 Autor Napisano 11 Maja 2014 Super, o taką odpowiedź mi chodziło. Trochę się zfetyszowałem na punkcie tej piasty bo na tym rowerze w któym jest ta piasta, jedzie mi się gorzej niż na moim MTB Cr-Mo który jest cięższy i ma znacznie szersze opony. Tam mam maszynówki Novateca. Rulez, a tego smaru to do czego stosujesz w rowerze? Bo rozumiem, że nie tylko do uszczelek
Rulez Napisano 11 Maja 2014 Napisano 11 Maja 2014 Nie za bardzo go stosuję w rowerze, raczej do różnego rodzaju zawiasów i tam gdzie tarcie przeszkadza w poruszaniu się elementów, ale do przesmarowania uszczelki jak najbardziej się nadaje, nie ścieka i nie "znika". Z ciekawości sprawdzę kiedyś jak się spisuje na łańcuchu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.