Skocz do zawartości

[łańcuch] kaseta XT + korba Deore

slevin

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej,

Jaki łańcuch polecacie do kombinacji jak w temacie czyli kaseta XT + korba Deore.

cały napęd 9 rzędowy.

dzieki ;)

Napisano

jest on bardziej wytrzymały niż Shimano ?

bo widze że kosztuje też więcej ...

nie zetrze mi zębów w korbie skoro Campagnolo C9 jest taki mocny ?

• Mod Team
Napisano

Średnio 2x więcej niż na innym :P to zależy kto jak jeździ gdzie i jak dba o napęd. Łańcuchy shimano przy c9 zachowują sie jak gumki i to drogie gumki.

Napisano

Widzę tu jednomyślność. Również posiadam kasetę XT i korę Deore, ale ja tak w sumie bez większego zastanowienia kupiłem Connexa 9s.

Czy ten polecany Campagnol byłby lepszym wyborem od Connexa?

Napisano

kosztuje setke czyli tyle ile shimano xt i podobno 2x trwalszy? Z kasetą pokroju deore, może slx i blatem slx ma sens taki łańcuch? 

Napisano

CN-7701 bez piłowania po 6000km zaczął przeskakiwać na blacie (kaseta XT i korba SLX) ;) Teraz kupiłem 2x C9 i zobaczymy jak to będzie śmigać (kaseta XT i nowy blat alu) :P

• Mod Team
Napisano

Oraz umiejętnosc posługiwania się pilnikiem;)

A no to to już nawet nie wiem ile by z takiego setu wyciągną :D

CN-7701 bez piłowania po 6000km zaczął przeskakiwać na blacie

Ja kasetę swoją pierwsza XT kupiłem bpo tym cudownym 7701 po 4kkm, jechać sie na tym nie dało. Po niewielkiej ingerencji obróbką skrawaniem :D kaseta zbliżyła sie do 20kkm :D

• 2 miesiące temu...
Napisano

Trwałość Campagnolo 9 i 10 jest na tym samym poziomie? Przypuszczam, że łańcuch 10s będzie bardziej kulturalnie pracował na kasecie 9s.

Napisano

Trwałość Campagnolo 9 i 10 jest na tym samym poziomie? Przypuszczam, że łańcuch 10s będzie bardziej kulturalnie pracował na kasecie 9s.

Tylko ze cena c10 idzie mocno w góre;( 

Napisano

Planuje zakup tego łańcucha. Kaseta Shimano SLX HG81, korba Shimano M552. Kieruje do Was pytanie, czy wspomniany wcześniej łańcuch nada się w mtb ?

PS. Nie chce zakładać nowego tematu więc tu pisze.

Napisano

Z tą ceną się zgodzę. Ale jak szukałem roweru z napędem 10rz, to liczyłem się z kosztami eksploatacji wspomnianego napędu.

Napisano

Na dwóch łańcuchach Shimano HG74 zrobiłem około 6k km w rożnych warunkach. Mam zamiar zakupić dwa wyżej prze zemnie wspomniane łańcuch i zobaczę ile da się z nich wyciś. Myślę że z 10k km wykręcę na nich również w różnych warunkach :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...