Skocz do zawartości

[napęd]wymiana dobre sparowanie ? SLX FC-M675

hozzzz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam mam parę pytań odnośnie wymiany napędu w rowerze.

Niestety w aktualnym napędzie przekręciłem lewe ramie korby na gwincie( najprawdopodobniej nie miałem założonej uszczelki, gdy składano mi rower w serwisie po transporcie, lewe ramie miało luz i niestety stało się co się stało) opcja jest wymiana tylko lewego ramienia korby fc-m552 ale niestety jest to jak szukanie igły w stogu siana.

Jestem zmuszony wymienić cały napęd, a jak już to robić to na lepszy model,  zdecydowany jestem wymienić na SLX

i Tu mam parę pytań czy aby na pewno wszystko było dobrze sparowane.

przerzutka przednia SHIMANO SLX FD-M661-10 direct mount , 10 biegów

przerzutka tył SHIMANO Deore XT RD-m780 Shadow 10 biegów 

na wymianę napędu mogę przeznaczyć max 600zł poszukałem trochę i znalazłem taki zestaw SLX'a 

całość wychodzi kolo 560zł
czy dostane coś lepszego w podobnej cenie. i czy aby na pewno wszystko do siebie będzie pasowało. Napęd zamierzam kupić cały ze sklepu internetowego i zlecić złożenie w jednym w serwisów rowerowych.

Rower 29er CUBE AMS Pro 120

pozdrawiam życzę wesołych świąt
  • Mod Team
Napisano

Rozwaliłeś lewe ramie i cały napęd chcesz wymieniać ? A po co ? Samą korbę ewentualnie jak ramienia nie idzie dostać.

Na wyspiarskich ebajach sa ramiona lewe .. za 36funciszy  ... wiec lepiej nowa korbę kupić :P

• Mod Team
Napisano

A przecież można kupić pusta korbę i przełożyć same zębatki ... Można kupić nowa korbę i przełożyć stare zębatki i opcji jest jeszcze dużo ... a ty od razu cały napęd .

Rower także cały można kupić ... tylko po co.

Napisano

Wiadomo, ze najlepiej by było kupić lewe ramie i wszystko by wróciło do normy(autoryzowany dealer SHIMANO już takich części nie posiada, ani żaden serwis u mnie w mieście). Ale niestety nie mogę nigdzie takiej dostać ani podobnej pasującej. 

Skoro można kupić pusta korbę to podpowiedz mi gdzie?? chętnie kupie i zniweluje sobie koszta... 

a odnośnie wymiany tylko jednego elementu napędu wydaje mi się ze nie ma sensu łączyć części nowych z używanymi 2 lata...

• Mod Team
Napisano

Pokaż jak zębatki wyglądają. A korbę ? no cóż ... allegro i szukamy, czekamy na okazje. Albo kupujesz nowa korbę. Następnym razem będziesz sprawdzał 2 razy zanim pojedziesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...