Familyguy Napisano 3 Kwietnia 2014 Napisano 3 Kwietnia 2014 Cześć, szukam jakiegoś roweru trekkingowego. Ogólnie w okresie letnim robię trasy do 100km, po mieście jeżdżę cały rok. Zazwyczaj ulice, czasem leśne dróżki. Jestem laikiem, dlatego nie biorę się do kupna używanych rowerów, bo nie potrafię zweryfikować ich jakości. Proszę o jakąś radę. Nie podaję modeli, ale waham się generalnie między Lazaro a Kands. Lazaro podoba mi się bardziej, ale chciałem się dowiedzieć czy to dobre marki, która ewentualnie lepsza, a może jakaś inna w tej cenie (chodź Allegro sprawdziłem gruntownie i to chyba optymalne opcje). I czy ktoś wie, jak z serwisem odnośnie tych producentów? Z góry dzieki za jakąkolwiek pomoc Pozdrawiam
Shiryu Napisano 3 Kwietnia 2014 Napisano 3 Kwietnia 2014 Te marki są okropnie oklepane na forum Zasadniczo bierz ten, który Ci się bardziej podoba, bo różnice między obydwoma są symboliczne. Oba pochodzą od tego samego producenta spod Tarnowa
Familyguy Napisano 3 Kwietnia 2014 Autor Napisano 3 Kwietnia 2014 A polecasz ogólnie czy są lepsze okazy za tą kwotę? Wiem, że 1000zł to relatywnie mało, ale od czegoś trzeba zacząć Wiem, że producent to Transpower/Transrower, ale na stronie w ofercie są tylko Kands, o Lazaro nic nie ma...
Shiryu Napisano 4 Kwietnia 2014 Napisano 4 Kwietnia 2014 Nie sprecyzowałeś o jaki dokładnie model Ci chodzi, więc powiem tak: jeśli szukasz crossa do 1500 zł to zdecydowanie lepiej wyposażone bywają tylko używki. Za treking tak ręczyć nie mogę, bo nie zgłębiałem tematu, ale pewnie wygląda to podobnie.
Familyguy Napisano 4 Kwietnia 2014 Autor Napisano 4 Kwietnia 2014 Lazaro Senatore v2 lub Kands Alfa City GTS Acera - tak to na razie wygląda Używany nie dla mnie, bo w ogóle się nie orientuję w tym, czy jest on dobry czy nie, czy wszystko jest na miejscu, czy stan jest ok. A poza tym patrzyłem na takie rowery, a potem okazywało się, że to składaki (jeden montowany z kilku) i nawet nie wiadomo, czy to aluminium czy stal... Coś się stanie i szukaj wiatru w polu A wie ktoś, jak wygląda sprawa serwisów tych marek? Są jakieś punkty w kraju czy co?
Familyguy Napisano 7 Kwietnia 2014 Autor Napisano 7 Kwietnia 2014 A czy Cossack Impuls z 2013 jest lepszy niż powyższe? Jest drogi, ale czy się opłaca? To dobra marka? Niech ktoś pomoże, bo już wybieram rower od dwóch tygodni
Familyguy Napisano 9 Kwietnia 2014 Autor Napisano 9 Kwietnia 2014 Nie chcę sam generować postów, ale jeśli ktoś mógłby pomóc w wyborze (abstrahując już od ceny) między Cossack Impuls a Lazaro Senatore v2 to byłbym wdzięczny Która firma jest lepsza, który model warto kupić? Jestem w tym zielony, a zależy mi na dobrym zakupie Z góry dzięki za jakąkolwiek podpowiedź!
Lucass Napisano 23 Kwietnia 2014 Napisano 23 Kwietnia 2014 Witaj, zakupiłeś w końcu rower? Może Senatore v2? Tez sie waham między nim a Kandsem Alfa City...
Familyguy Napisano 23 Kwietnia 2014 Autor Napisano 23 Kwietnia 2014 Cześć, ja kupiłem Lazaro Senatore v2. Trudno mi obiektywnie ocenić ten zakup, ponieważ nie mam odniesienia, ale jak na moje potrzeby rower jest naprawdę super. Wygodny, lekki, możliwość dostosowania do swojej budowy, szybki, bardzo ładny. Bałem się siodełka, ale jest w porządku, fajnie się na nim jeździ. Ja jestem zadowolony z zakupu (ale jestem totalnym amatorem, to mój pierwszy "poważny" rowerowy zakup, wyczynowo nie jeżdżę, bardziej rekreacyjnie), tyle Ci mogę powiedzieć Pozdrawiam
Lucass Napisano 23 Kwietnia 2014 Napisano 23 Kwietnia 2014 Dzięki za odpowiedź. Ze mnie w sumie "niedzielny" rowerzysta, więc czuję, że na moje potrzeby wystarczy. Mam tylko nadzieję, że wytrzyma dodatkowy ciężar w postaci 5-latka na krzesełku Twoja opinia bardziej utwierdziła mnie w przekonaniu zakupu tego modelu. Dzięki raz jeszcze... Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.