naczelnyx Napisano 27 Marca 2014 Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Witam, czy można wymienić samą dźwignię w hamulcach tarczowych Tektro Draco 180/160 mm czy trzeba wymienić cały zestaw? A może można coś dosztukować innego? Będę wdzięczny za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 27 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 No pewnie ze sie da a co złamałeś swoją ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naczelnyx Napisano 28 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 No rowerek się przewrócil i się ułamała dźwignia. MOżna gdzieś to dostać oddzielnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 28 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 Gdzieś na pewno mozna, szukaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naczelnyx Napisano 28 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 Tylko gdzie, bo wszędzie są całe zestawy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 28 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 a jak to sie złamało ? w którym miejscu bo najłatwiej będzie to naprawić albo kupić całą klamkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naczelnyx Napisano 28 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 Zespawać raczej się nie da... Delikatnie rączki od strony tłoczka wystaje, ale hamować się nie da Widziałem, że pisałeś o zamianie na Shimano lub Magura, ale nie wiadomo jak z średnicą tłoczka. Nikt nie odpowiedział. A samej klamki pewnie nie dostane.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 28 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 Daj zdjęcie tego Wszystko się da naprawić jak nie można czegoś wymienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naczelnyx Napisano 28 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 (edytowane) Dam popołudniu, bo teraz zapracowany.. Ale masz jakiś pomysł? Edytowane 28 Marca 2014 przez naczelnyx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 28 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 Póki nie zobaczę coś tam nabroił to żadnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naczelnyx Napisano 3 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 Tak to wygląda. U mnie koleś w sklepie za samą rączkę krzyczy 120 zł + wymiana 30 zł bo trzeba olej spuścić... Za 200 zł to ja mam cały nowy komplet z zaciskiem i tarczami. Tylko wtedy zastanawiam się czy wstawiać tektro Draco czy może jakieś inne byłyby lepsze.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 3 Kwietnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 samą dźwignię Hopie ... to je klamka ...KLAAAMKAAA a nie dźwignia wiesz co to jest dźwignia? to co sie paluchami naciska Klamki musisz szukać. Można wstawić np taką http://www.cyklotur.com/czesci/hamulce-rowerowe/dzwignie-hamulcowe/p,dzwignia-hamulca-tarczowego-bl-m445-shimano,45516.html to shimanowska 445 ale będzie działać, tylko nie jestem ci wstanie powiedzieć czy lepiej czy gorzej. Poza tym moje scentrowane oko szaleńca widzi iż da sie to naprawić ale wymagało by to wprawnej ręki, warsztatu i sporej ilości czasu oraz materiałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naczelnyx Napisano 3 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 (edytowane) Wybacz, zle to ubrałem w słowa Chodzi Ci np. o przewiercenie dwóch elementów i skrecenie + mozna jeszcze dodatkowo skleic... Niby jest miejsce i mozna dwie dziury wykonac... Ps. A sam mi wysłałes dźwignie Edytowane 3 Kwietnia 2014 przez naczelnyx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 3 Kwietnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 Bo jakaś sierota to tak nazwała To jako całość nazywa sie klamka. Tak dobrze myślisz, możesz to przykręcić jakimś płaskownikiem do obejmy. Tylko że tam spore siły jednak działają i może faktycznie lepiej nowa kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 3 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 Możesz kupić na allegro używany hamulec i zapiąć z niego całość dźwigni. W takim przypadku musiałbyś jednak poczekać na okazję sprzedaży przez kogoś jednej sztuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naczelnyx Napisano 3 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 Jesli ta klamka (dźwignia) BL-M445 SHIMANO będzie pasować, to mogę się skusić. A jeśli bym chciał nowy hamulec to co bys polecił w tej cenie ok. 200zł? Brac te Tetkro Draco? Bo chyba jest cos lepszego w tej cenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 3 Kwietnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 Za ok 200 zł można kupić deore. twój zacisk jest dobry klamka także tylko złamana, można ją sprzedać na części i cześć grosza odzyskać lub wymienić klamkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naczelnyx Napisano 3 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 (edytowane) mówisz o Deore BR-M615? Moje tarcze 160/180 będą pasować do tych zacisków? czy jeszcze coś trzeba wymieniac? http://allegro.pl/shimano-br-m615-deore-hamulec-tyl-disc-1700mm-rt-i4055700631.html coś takiego? Edytowane 3 Kwietnia 2014 przez naczelnyx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEVILEK Napisano 3 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 Jak kupisz nowy hamulec, nic nie musisz wymieniać. Zakładasz i jeździsz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naczelnyx Napisano 4 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 A nie będzie potrzebny inny adapter? Tak się jeszcze zastanawiam czy nie można gdzieś dorwać samej klamki z linką, która będzie pasowała gwintem do zacisku...? mówisz o Deore BR-M615? Moje tarcze 160/180 będą pasować do tych zacisków? czy jeszcze coś trzeba wymieniac? http://allegro.pl/shimano-br-m615-deore-hamulec-tyl-disc-1700mm-rt-i4055700631.html coś takiego? Tarcze to 160 tektro! Ale to chyba bez naczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 Adapterów nie musisz wymieniać , wszystko będzie pasować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naczelnyx Napisano 4 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 Jestes pewny? Bo właśnie dostałem info od sklepu www.bikestacja.pl ,że trzeba zastosować tylko odpowiednie adaptery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 4 Kwietnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 Skoro Tektro pasuje to i deore będzie pasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 Jestem pewien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naczelnyx Napisano 4 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 (edytowane) ok. dzieki A nie wiecie czy przewód od Deore BR-M615 będzie pasował gwintem do zacisku Tektro Draco? Bo chyba łatwiej samą klamkę wyhaczyć Shimano niż Tektro. Edytowane 4 Kwietnia 2014 przez naczelnyx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi