Skocz do zawartości

[picie podczas treningu] wasze napoje

qrczakzul

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Co polecacie do picia podczas treningu?

Mi po dłuższym czasie eksperymentowania udało się stworzyć super smaczną i lekką mieszankę:

-1/3 nektar grejfrutowy hortex

-2/3 woda

-głębsza łyżka miodu

Jakieś zastrzeżenia, sugestie? Pochwalcie się swoimi napojami.

Napisano

Ja najczęściej piję zwykłą wodę albo izotonik jak jadę na 2 godziny i więcej ;)

w niskich temperaturach smakowała mi ciepła zielona herbata z cytryną i miodem 

Napisano

@up, nie dodajecie zupełnie żadnych cukrów? Kiedyś był oddzielny temat o wodzie z miodem i miód robił furorę.

Wodę mieszam z miodem i/lub cukrem, mam wrażenie, że lepiej się jedzie niż na samej wodzie.

Izotoniki tylko przy dystansach 100+ km, ale też nie zawsze.

Napisano

U mnie tylko izotonik - podczas jazdy tracę dużo wody i podejrzewam że siada mi wtedy również potas. A że jeść podczas jazdy nie lubię, więc jestem skazany na te napoje. Nie narzekam.

• Mod Team
Napisano

Też uraczam sie głównie wodą :P nie lubię niczego słodkiego podczas jazdy czy wysiłku, bo ślina sie robi strasznie kleista ...

Napisano

Co do słodkości polecam spróbować mojej mieszanki, wcześniej dawałem za dużo miodu i kleiło, teraz jest ok ;)

Wysłane z mojego GT-P3110 przy użyciu Tapatalka

Napisano

Mniej miodu, więcej cytryny bądź tak jak qrczakzul nektar grejfrutowy. Takie dodatki zapewniają troszkę ochrony górnych dróg oddechowych. To ważne jak się jeździ w zimę, jesień czy wiosnę.

Napisano

Jeśli chodzi o izotniki, to ja używam od jakiegoś czasu Activlaba i jest całkiem smaczny i nie mam żadnego poczucia "kleistej śliny" jak ktoś tutaj napisał :P Używałem też Isoplus Olimpu i był nawet lepszy w smaku ;) 

Ale tak jak pisałem - w środku tygodnia na treningi najczęściej woda, a izotonik biorę na dłuższe wycieczki/treningi. 

Napisano

Na dłuższe wypady najlepsza jest mieszanka : woda, miód , cytryna
Daje kopa w czasie ciężkiego treningu. Sama woda mi nie wystarcza, czuje że czegoś brakuje.

• Mod Team
Napisano

Jakieś urozmaicenie zawsze się przydaje, osobiście idę po najlżejszej linii oporu i jeśli już coś leję do wody to koncentrat z nutrenda bodaj uni-sport się zwie. Litrowa butelka boś koło 60-70zł i starcza na caaaały rok :D

Napisano

@nabiał, ten temat ma na celu "pochwalenie sie" swoimi napojami. W Google tylko cyntrynka z cukrem/miodem albo izo. Może ktoś trafił z przepisem na ambrozję?

Napisano

na tym forum tez byly ruszane takie tematy, ciagnely sie na strony

sklad napoju zalezy od objetosci, intensywnosci i priorytetow/budowy danej osoby, pomijam kwestie smakowe, wiec o czym tu rozmawiac? tj temat typu 'jakie auto jest najlepsze?'

lej dobra wode z symboliczna iloscia czegokolwiek (cytryna/miod), do kieszeni paczke szuszonych owocow typu rodzynki i na 99% wypadow az za duzo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...