Skocz do zawartości

[suport] Strzelający suport - nowy czy reaktywacja?

Kranczi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, w lipcu ubiegłego roku nabyłem Kross Level A2, gdy po około kwartale zaczął się sypać suport, na początku ciężko chodził, potem normalnie i do teraz chodzi normalnie tylko strzela jak tylko uzyje minimalnej siły aby napędzić rumaka.. Co się bardziej opłaca? Serwis czy wymiana? (jeżeli serwis w ogóle istnieje)

Reasumując: suport do 100zł (nowy) znajdę w miarę rozsądny?

(Obecnie posiadam Alivio BB-ES25 Octalink)

Napisano

Ten typ wkładu suportowego słynie z długowieczności więc trzeba się postarać aby go szybko zajechać. Poza tym tam nie ma co serwisować.

Co do strzelania to najpierw trzeba wyeliminować to co najprostsze czyli pedały. Kolejna sprawa to to aby co jakichś czas po prostu go wykręcić wyczyścić obudowę z mufą i nasmarować gwinty. Ten wkład wymienia się kiedy bardzo ciężko chodzi lub po wykręceniu i ponownym wkręceniu pojawia się luz.

Napisano

czyli ten Alivio co mam jest w miarę dobry? Zacząć od wyjecia, czyszczenia i smarowania? Awaryjnie wymienic pedaly w momene kiedy "pstrykanie" nie przejdzie?

Napisano

Niestety ale w suportach octalink nie wymienimy łożysk,jedyne co ci pozostaje to kupić ten sam bb es25 lub bb es50,co do trwałości-ja es 25 musiałem wymienić w ciągu jednego sezonu średnio błotnego^^

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...