Mod Team adamos Napisano 6 Lutego 2014 Mod Team Napisano 6 Lutego 2014 W sprawie żółtego się nie zgodzę, bo zarówno jako dodatek i jako całość prezentuje się moim zdaniem fajnie.Poza tym zawsze podobało mi się to malowanie Kleina. Szkoda, że poza customami nikt już tego nie robi.I prawdą jest, że nawet jak się dobrze zestawi kolory "pedalskie" lub "choojowe", to też można odnieść niezłe efekty. No i oczywiśćie RAW z pstrokatym
Classified Napisano 6 Lutego 2014 Napisano 6 Lutego 2014 W przypadku rowerów z reguły stosuje się podobną metodologię malowania jak w przypadku samochodów i motocykli. Wyczynówki mają kolory jaskrawe i kontrastowe. Crossy, cruisery, ogólnie rowery do jazdy spokojnej, miejskiej, mają kolory łagodne. Przy od powyższego zdarzają sie odstępstwa Ja lubię kontrastowe, "technicznie" wyglądające rowery - u mnie dominuje czerń, szary, zmieszane z żółtym, białym, okazjonalnie czerwonym. Są oczywiście jeżdżące przykłady bezguścia kolorystycznego - zarówno fabryczne jak i składane. Ale każdy, kto coś niecoś liznął plastyki mniej wiecej wie jakie kolory ze sobą współgrają,a jakie nie
mbaranek Napisano 6 Lutego 2014 Napisano 6 Lutego 2014 Zalezy gdzie sie uzywa roweru i gdzie go zostawia :-) Uwazam ze rzucajacy sie w oczy rower zostanie zauwazony nie tylko przez pasjonatow-cyklistow ale takze przez pasjonatow cudzego mienia. Stonowany, nawet najlepszy rower, nie bedzie tak interesujacy aby nagle i niechcianie zmienic wlasciciela. Co nie zmiania faktu ze fajnie pomalowany rower jest bardzo atrakcyjny,
Mod Team durnykot Napisano 6 Lutego 2014 Mod Team Napisano 6 Lutego 2014 Co nie zmiania faktu ze fajnie pomalowany rower jest bardzo atrakcyjny Pod warunkiem,że jest czarny. Są dwie grupy rowerów- czarne i reszta. Czarne są dla facetów, a reszta jest dla reszty,która nie weszła do pierwszej grupy.
Sol Napisano 6 Lutego 2014 Napisano 6 Lutego 2014 Yep, zaliż mądrośc sama płynie z ust twych o Kocie. To przy okazji wesprę ją obrazem
GhOsTwrc Napisano 6 Lutego 2014 Napisano 6 Lutego 2014 Kolor ramy mozna zawsze zmienic oklejajac ja nie tracac przy tym gwarancji . Poczatkowo wygladał tak: Po oklejeniu i calym sezonie ok 12kkm wyglada tak We wtorek umowiony jestem na delikatne poprawki , niestety nie sa to tanie rzeczy.
parmenides Napisano 6 Lutego 2014 Napisano 6 Lutego 2014 Każdy kolor jest dobry, jeśli pasuje właścicielowi. Ale Bianchi Celeste jest dobry nawet wtedy, kiedy właścicielowi nie pasuje. A sam jeżdżę na biało-czerwono-czarnych rowerach.
jogi109 Napisano 6 Lutego 2014 Autor Napisano 6 Lutego 2014 Oj przesadzacie troche z ta czernia i meskoscia. Świetnie sie prezentują, ale bez przesad, zeby od razu inne zaliczac je do nie meskich
Mod Team durnykot Napisano 6 Lutego 2014 Mod Team Napisano 6 Lutego 2014 Gdzie jest napisane,że inne niż czarne nie są męskie???? Są zaliczane do Reszty rowerów,a to różnica.
tobo Napisano 6 Lutego 2014 Napisano 6 Lutego 2014 durnykot, znaczy sie moj pierwszy Ibis byl niewiesci?
kazafaza Napisano 6 Lutego 2014 Napisano 6 Lutego 2014 @GhOsTwrc: nie wszystkie firmy(np. Trek, Surly) zgadzają sie na przemalowywanie swoich produktów - w końcu co z logo, nazwą modelu - przecie to "jeżdżąca reklama firmy" POZDRo-:ver
Mod Team adamos Napisano 6 Lutego 2014 Mod Team Napisano 6 Lutego 2014 znaczy sie moj pierwszy Ibis byl niewiesci? Nie, ale był GENDER
Sol Napisano 6 Lutego 2014 Napisano 6 Lutego 2014 Noo, miał bardzo twarzowy kolor. Idealny do torebki
Mod Team durnykot Napisano 6 Lutego 2014 Mod Team Napisano 6 Lutego 2014 Tobo, skąd... zero pierwiastka kobiecego...nic a nic...męskiego też nie:) Adamos dokładnie określił jego "płeć".
tobo Napisano 6 Lutego 2014 Napisano 6 Lutego 2014 Faktem jest, ze piszac maile z wlascicielem firmy czulem jakis magnetyzm
robertrobert1 Napisano 6 Lutego 2014 Napisano 6 Lutego 2014 Ja przychylam się do wypowiedzi MBARANKa. Malowanie roweru musi być uzależnione od sposobu jego użytkowania. Jeśli rower nam służy do lansowania się to zastosujemy ubarwienie kontrastowe, jeśli rower użytkujemy na codzień to malowanie będzie stonowane. Zarówno w pierwszym jak i drugim kolorów nie powinno być za dużo. Najczęściej jest to paleta 2-3 kolorów chociaż czasami 4 kolory umiejętnie zestanowione dadzą porządany efekt.
jogi109 Napisano 6 Lutego 2014 Autor Napisano 6 Lutego 2014 Dodany przez kazafaza on one jest boski *.* JEŹDZIŁBYM!
Mod Team IvanMTB Napisano 8 Lutego 2014 Mod Team Napisano 8 Lutego 2014 Pod warunkiem,że jest czarny. Są dwie grupy rowerów- czarne i reszta. Czarne są dla facetów, a reszta jest dla reszty,która nie weszła do pierwszej grupy. Pitolicie Hipolicie... Czarny, tak samo jak biały, to nie kolor Z ta róznicą, że przy zastosowaniu białego trzeba mieć zupełnie skastrowany lub niewykształcony zmysł estetyczny Szacunek... I.
tobo Napisano 8 Lutego 2014 Napisano 8 Lutego 2014 http://www.pinkbike.com/photo/10592356/ Ja, bieli wróg, uważam, że w pewnych sytuacjach więcej bieli niż jej mniej wypada lepiej
jogi109 Napisano 8 Lutego 2014 Autor Napisano 8 Lutego 2014 Białe szprychy <3 aż sie biało zrobiło ... hehe
tobo Napisano 8 Lutego 2014 Napisano 8 Lutego 2014 NIe lubię bieli bo to "brudny" kolor. Kupując szosę wiedziałem jednak że nie będę jeździł przy złej pogodzie więc brudzenie się nie będzie aż tak duże. Gdy koła trafiły w moje ręce były bardzo brudne, szprychy wyglądały na zniszczone (odrapane), okazało się jednak że to tylko dzieło użytkownika.
Dudi353 Napisano 8 Lutego 2014 Napisano 8 Lutego 2014 Jak by się Wam podobała moja merida (widoczna w garażu) z czerwonymi pancerzami, chwytami, obręczami i detalami na siodełku? Pomóżcie proszę Ostatnio miałem wizję, że będzie fajnie jak coś zmienię...
jogi109 Napisano 8 Lutego 2014 Autor Napisano 8 Lutego 2014 Niebieski-czerwony popularny w tym sezonie, ja bym postawił raczej na niebieskie pancerze, niebieskie nyple. I podnieś siodełko.
Dudi353 Napisano 8 Lutego 2014 Napisano 8 Lutego 2014 siodełka nie podniosę bo rower za duży NIebieskiego moim zdaniem mam za dużo, może jakiś inny kolor by ładnie współgrał z biało - niebiesko - czarnym?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.