GrzesQ01 Napisano 3 Września 2014 Napisano 3 Września 2014 · Ukryte przez mrmorty, 3 Września 2014 - Brak powodu Ukryte przez mrmorty, 3 Września 2014 - Brak powodu Co myślcie o tych kurtach softshelowych - jakie macie doświadczenia. Zastanawiam się, czy wziąć lidlowską (atrakcyjny design i cena), czy troszkę dołożyć i wybrać coś z niższej półki z firm bardziej rowerowych np Mimo Koncept czy Rogelli Padua. Z góry dzięki za info.
Piehursson Napisano 3 Września 2014 Napisano 3 Września 2014 · Ukryte przez mrmorty, 3 Września 2014 - Brak powodu Ukryte przez mrmorty, 3 Września 2014 - Brak powodu widzę, że niektórych przerasta zerknięcie chociażby jednej strony wstecz lub przy odrobinie wysiłku przeczytaniu 4-5 poprzednich, o forumowej szukajce nie wspominając
MikeSkywalker Napisano 3 Września 2014 Autor Napisano 3 Września 2014 To jest jakaś tańsza wersja skarpetek - i to samo zdjęcie wrzuciłem To coś jak sportowe "stópki" a rowerowe skarpety zawsze kosztują ponad dychę i mają zupełnie inny opis Także te Twoje nijak mają się do tych co będą teraz - niewykluczone że będą jakieś nitki sterczeć ale wg. mnie będą podobne do tych rowerowych które wrzuciłem na poprzedniej stronie.
BikerLight Napisano 3 Września 2014 Napisano 3 Września 2014 Skarpetki były w ofercie rowerowej czyli są rowerowe ) a jakie będą teraz, droższe czy tańsze szczerze mówiąc średnio mnie interesuje, do produktu tego mam taki sam stosunek jak i do pseudosoftshelli.
MikeSkywalker Napisano 3 Września 2014 Autor Napisano 3 Września 2014 "Rowerowych" nie mają w nazwie A to że Ty masz taki nie znaczy że innych trzeba zrażać, bo te nieco droższe skarpetki stricte rowerowe są naprawdę fajne co widać po tych starszych na mojej fotce lewej strony skarpetek - wielu prań jakoś po nich nie widać.
Kill84 Napisano 4 Września 2014 Napisano 4 Września 2014 a t z lidla wyraznie maja zaznaczone ze posiadaja wbudowana membrane Dobra wiem ale grafika pokazuje tak: więc co to jest ta czerwona strzałka i co ma oznaczać ?
kiql Napisano 4 Września 2014 Napisano 4 Września 2014 Poziom wk.....nia po zakupie softshella z lidla Ja kupilem tego trekingowego.co byl pare dni temu i potrafie sie w nim spocic nawet na wieczornym spacerze z psem
szaler Napisano 4 Września 2014 Napisano 4 Września 2014 więc co to jest ta czerwona strzałka i co ma oznaczać ? Że odprowadza nadmiar wilgoci... chyba;) Poziom wk.....nia po zakupie softshella z lidla Ja kupilem tego trekingowego.co byl pare dni temu i potrafie sie w nim spocic nawet na wieczornym spacerze z psem Z jakością Lidlowej oferty bywa różnie, nie ma co się spodziewać zaje..... sprzętu po 55zł. Ale i tu jest plus. Kupiłem ten softshell właśnie z tego powodu. Jak przedzierając się gdzieś przez chaszcze czy się wyłożę i go rozedrę to nie będę miał żalu, a przynajmnie wielokrotnie mniejszy żal niż jak bym rozwalił kurtkę za kilka setek a tyle przecież porządny softshell'e kosztuje.
DIYaudioPawelS Napisano 4 Września 2014 Napisano 4 Września 2014 mi sie udalo kupic tani dobry softshell za 120zl i z oddychaniem nie mam zadnych problemow. oczywiscie jak zapie... na rowerze to sie spoce, ale czuje sie w nim duzo bardziej komfortowo niz w tradycyjnych ubraniach jakbym nie mial kasy i swojego softa to zapewne bym kupil tego z lidla bo tani i mozna juz jezdzic jesienia/zima
Kekacz Napisano 4 Września 2014 Napisano 4 Września 2014 więc co to jest ta czerwona strzałka i co ma oznaczać ? Kolor twarzy jaki osiągniesz kiedy zechcesz sprawdzić przepuszczalność i spróbujesz przetłoczyć litr powietrza z płuc przez lidlowego softshella za pomocą przyłożonej do niego jamy gębowej. Jedyną przepuszczalną częścią rowerowych softsheli z lidla jest ta znajdująca się na plecach, dobrze widoczna pod światło.
Zindo Napisano 4 Września 2014 Napisano 4 Września 2014 mi sie udalo kupic tani dobry softshell za 120zl i z oddychaniem nie mam zadnych problemow. oczywiscie jak zapie... na rowerze to sie spoce, ale czuje sie w nim duzo bardziej komfortowo niz w tradycyjnych ubraniach Jaki soft i gdzie kupiłeś w tej cenie ?
Maaciek10 Napisano 4 Września 2014 Napisano 4 Września 2014 Ja kupiłem http://www.zalando.pl/killtec-felton-kurtka-softshell-szary-k1342f009-q11.html w tkmaxie za 160 zł, oddychać oddycha, przy średnim deszczu po paru min czułem że zaczyna przepuszczać wodę, ale nie zmokłem, tylko miałem wilgotny rękaw.
DIYaudioPawelS Napisano 4 Września 2014 Napisano 4 Września 2014 Jaki soft i gdzie kupiłeś w tej cenie ? brugi w tesco jakies 1,5 roku temu. model 4NAX
Rophoe Napisano 4 Września 2014 Napisano 4 Września 2014 Dzisiaj robiąc zakupy zauważyłem pełno tych okularów za 19.99. Były chyba tylko wersje pół pełne w kolorze złotym, srebrnym i błyszczącym czarnym. Wziąłem te ostatnie. Wrażenia jak najbardziej pozytywne przy przeglądaniu ich w domu. Niedługo też będę jechał do pracy to przetestuję jak się trzymają czy męczą i czy chronią. W ogóle na pudełku znajdowała się cyfra "4", z kolei na broszurze dopiętej do okularów była tabelka z cyframi i odpowiadającymi im warunkami pogodowymi. Zastanawiające, bo na co ciemnych szoczewkach miałem trójkę, pomarańczowych 2kę, no i na białych zero. Są różne okulary? Ogólnie do czego ten sznurek, bo nie widzę za bardzo, aby go tam zaczepić?
BikerLight Napisano 4 Września 2014 Napisano 4 Września 2014 @@Rophoe, Szkła ciemne są kategorii 3, gumki na końcach sznurka zakładasz na zauszniki i dociągasz sprężynki tak by gumeczki się nie przesuwały.
gad Napisano 4 Września 2014 Napisano 4 Września 2014 Ja zastanawiam się nad kupnem odzieży funkcyjnej, czy kiedyś była taka w Lidlu ? Czy lepiej szukać gdzieś indziej w podobnej cenie czegoś lepszego ? A co z rozmiarami takiej odzieży ? Kiedyś mierzyłem podobną odzież, tylko na motor i koszulka rozmiar XXL była zbyt ciasna, spodnie XXL za długie Mam 190 cm wzrostu i 115 kg wagi
Greg84 Napisano 4 Września 2014 Napisano 4 Września 2014 Też zastanawiam się nad zakupem shoftshella z Lidla (atrakcyjny wygląd i cena). Nigdy nie miałem takiej kurtki także cięzko mi się odnieść - myślicie, że może leipeij kupić coś trochę droższego z firm bardziej rowerowych - np. Mimo Koncept czy Rogelli Padua? Z góry dzięki za info
donn Napisano 4 Września 2014 Napisano 4 Września 2014 @@Greg84, przepraszam, ale zadaj sobie trochę trudu i przejrzyj informacje na wcześniejszych stronach.
Greg84 Napisano 4 Września 2014 Napisano 4 Września 2014 @donn - śledzę ten temat od wiosny (coś z oferty rowerowej lidla mam, coś odpuściem dzięki uwagom z forum) także wnioskuję, że są problemy z przepuszczalnością ciepła na zewnątrz. Tylko pytanie, czy w ciut droższych (tak do 150PLN) "softshellach rowerowych" nie jest podobnie... Może jest ktoś, kto używał takie i takie kurtki i podzieli się doświadczeniem...
donn Napisano 4 Września 2014 Napisano 4 Września 2014 Jak ktoś tu już z branży odzieżowej napisał, trzeba przyłożyć do ust i chuchnąć, w Lidlu nic nie czułem innych nie sprawdzałem więc pewnie trzeba samemu tamte dotknąć i przebadać. Moja trekkingowa z Lidla to kompletna porażka, tylko po prysznicu byłem taki mokry
gad Napisano 4 Września 2014 Napisano 4 Września 2014 Ja zastanawiam się nad kupnem odzieży funkcyjnej, czy kiedyś była taka w Lidlu ? Czy lepiej szukać gdzieś indziej w podobnej cenie czegoś lepszego ? A co z rozmiarami takiej odzieży ? Kiedyś mierzyłem podobną odzież, tylko na motor i koszulka rozmiar XXL była zbyt ciasna, spodnie XXL za długie Mam 190 cm wzrostu i 115 kg wagi Czy lepiej coś takiego ? http://allegro.pl/bielizna-termoaktywna-hi-tec-koszula-kalesony-xxl-i4492440155.html http://allegro.pl/bielizna-termoaktywna-brubeck-r-xxl-odziez-i4502474884.html http://allegro.pl/dwufunkcyjna-bielizna-termoaktywna-r-radical-xxl-i4528700016.html http://allegro.pl/spaio-simple-bielizna-termoaktywna-meska-xxl-i4573495686.html
Mod Team mrmorty Napisano 5 Września 2014 Mod Team Napisano 5 Września 2014 gad - odzież funkcyjna/termiczna musi być obcisła - to jest tak zwana "druga skóra"Minusem tych ciuchów z Lidla jest szybkie mechacenie się, z kolei coolmax jak dla mnie zbyt szybko łapie "zapachy"; @ donn - piszesz o moim "patencie" - ja już nie jestem z branży, na studiach bawiłem się w chodzenie po górach, pracę i testy dla branży outdoor, szkolenia itd. Teraz dojrzałem i wiem że góry są stworzone do jazdy na rowerze, a nie do zadeptywania ich butami
copone Napisano 5 Września 2014 Napisano 5 Września 2014 Obcisła a nie ciasna, ona była ciasna.A może po prostu za mała
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.